AcasăNewsIohannis nu mai e presedinte!

Iohannis nu mai e presedinte!

Incet-incet, Liviu Dragnea il cheleste pe presedintele Klaus Iohannis de toate atributiile

Politician in cel mai bun caz mediocru, Klaus Iohannis a pornit razboiul contra PSD fara trupe ajutatoare si inarmat doar cu o prastie – Constitutia unui stat hibrid, semi-prezidential sau semi-parlamentar in functie de cine citeste legea fundamentala. Rezultatul: Iohannis a ajuns sa fie presedinte doar in curtea de la Cotroceni iar restul Romaniei este prezidata deja de Liviu Dragnea.

Incet incet Liviu Dragnea il cheleste pe presedintele <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> de toate atributiile

Natura aroganta si inabila politic, Klaus Iohannis a crezut ca se poate lua in piept cu Dragnea si ai lui doar pentru faptul ca legea fundamentala ii confera niste atributii. Lipsit cum e de sustinerea unui partid (PNL-ul nici se prea zareste si nici nu moare de grija actualului presedinte) si a unei Curti Constitutionale in care majoritatea este detinuta de judecatori ajunsi acolo via PSD, Iohannis a fost pus cu spatele la zid imediat dupa neutralizarea binomului SRI-DNA – linia de aparare a fostului presedinte Traian Basescu. Inconjurat de consilieri nu grozavi si manat de o gandire rigida, Iohannis a mers probabil pe ideea ca originea sa saseasca este suficienta pentru a o face pe Merkel sa sara, cu Germania si UE, in apararea sa. Ca urmare, a iesit la atac fara sa verifice mai intai daca beneficiaza de vreun sprijin si daca da de ce amploare si fara a-si calcula miscarile viitoare. Rezultatul: Dragnea a interzis practic institutiilor sa mai tina cont de presedinte, impiedicarea ministrului Melescanu sa se prezinte astazi la Cotroceni, pe motiv ca presedintele trebuie sa ceara aprobarea premierului daca vrea sa discute cu un ministru, fiind un exemplu elocvent in acest sens. Mai mult, daca tot a batut palma cu Israelul si a trecut cu arme si bagaje in tabara SUA, sfidindu-i pe fata pe liderii UE, Dragnea l-a acuzat direct pe Iohannis ca pune in pericol relatia cu americanii: ”Ii pun o intrebare domnului presedinte: a fi pro-american inseamna sa fii antieuropean? Se pare ca epoca Iohannis este mai rea decat epoca Basescu. Nu putem sa stam indiferenti ca niste aventuri pot pune Romania intr-o stare de confruntare cu Statele Unite”.

Iohannis ”mafiotul”

Decis nu numai sa-l ”aresteze la domiciliu” pe Klaus Iohannis dar si sa-I rupa de strada, Liviu Dragnea a facut referire la cumplitul incendiu de la Colectiv insinuand ca ar fi posibil un nou episod tragic: „In legatura cu amenintarea explicita a presedintelui Iohannis la adresa primului ministru – <<Ar face bine sa faca ce i se spune>> – dupa parea noastra este facut[ intr-un stil mafiot. Asemenea afirmatii am vazut prin filme. Ne aducem aminte ca, in 2015, presedintele a insistat si a facut presiuni ca prim-ministrul Victor Ponta sa isi dea demisia, a iesit si a spus ca a fost nevoie sa moara oameni pentru ca sa apara aceasta demisie. Acea demisie a fost rezultatul unui dosar politic, unui fals judiciar care s-a dovedit zilele trecute. Si ne punem o intrebare legitima cu aceasta noua campanie de insistenta a demisiei doamnei Dancila: Ce ne mai pregateste Iohannis si ai lui pentru a se intampla aceasta demisie”.

author avatar
Simona Badulescu
1.128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger