AcasăNewsIohannis nu e de acord cu cele trei propuneri de ministri: "remanierea, un...

Iohannis nu e de acord cu cele trei propuneri de ministri: „remanierea, un fel de farsa”

Iesirile golanesti ale presedintelui au la baza frica de a pierde totul

Presedintele a iesit, in urma cu scurt timp, la Cotroceni, pentru a anunta ca nu e de acord cu cele trei propuneri ministeriale dorite de PSD – si anume eugen Nicolicea la Justitie, Oana Florea la Fonduri Europene si Liviu Brailoiu ca ministru al Romanilor de pretutindeni. 

Dupa cateva zile de analiza, pesedintele a dat de inteles ca nu vede deloc cu ochi buni schimbarile pe care social-democratii intentioneaza sa le faca la nivelul echipei guvernamentale. „In legatura cu propusa remaniere guvernamentala – am analizat intreaga situatie si dupa parerea mea aceasta remaniere este un fel de farsa – nu are absolut, dar absolut de-a face cu imbunatatirea actului de guvernare (…) cu agenda romanilor sau cu agenda Romaniei, este cauzata de o rafuiala, mai degraba, din interiorul PSD-ului. Ca atare, mi se pare ca este aceasta remaniere intreaga neavenita. Pe de alta parte, avem cele trei demisii si la un moment dat evident ca aceste trei persoane vizate vor pleca. Insa, cele 3 propuneri care au fost facute pentru a inlocui ministrii care pleaca sunt propuneri cu care nu sunt de acord. Sunt persoane nepotrivite pentru functia de ministru si in consecinta nu accept aceasta remaniere, asa cum mi-a fost propusa”, a sustinut  Klaus Iohannis.

Invoca lipsa tinutei

Totodata, liderul de la Cotroceni a anuntat ca a vorbit la telefon cu premierul si i-a cerut alte propuneri, raspunsul primit de la Dancila fiind ca ” se va gandi si va veni cu o solutie”. Concret, Iohannis a anuntat ca a rugat-o pe Dancila „fie sa vina cu alte propuneri pentru persoanele care vor prelua cele trei portofolii care intr-un final se vor vacanta, fie sa vina cu propuneri pentru ministrii interimari pana PSD-ul vine cu niste propuneri pe care le pot accepta”.
Totodata, Klaus Iohannis a mai anuntat ca nu va lua act de cele trei demisii ajunse la Cotroceni. „Nu iau act de aceste demisii pana ce nu stiu ce persoane vor prelua portofoliile”, a punctat presedintele.

Cat despre motivele pentru care nu a dat unda verde celor trei nominalizari, seful statului a mentionat ca „persoanele pur si simplu nu sunt pregatite, nu au tinuta necesara pentru a ocupa aceste pozitii”.

author avatar
Cristina Stefan
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger