AcasăNewsIohannis ne vrea cu gatul in jug

Iohannis ne vrea cu gatul in jug

Klaus Iohannis, un roman pentru Romania! Ne poate ajuta sa luam un imprumut de la Banca Mondiala, mai ales daca nu ne trebuie

Doua institutii financiare sunt recunoscute peste tot in lume ca adevarate otravuri: Banca Mondiala si Fondul Monetar International. Unde calca ele, locul ramane sterp. Economia pleaca in pribegie, serviciile fug peste hotare, bancile isi baga in saracie clientii si oamenii iau drumul casei de nebuni. Sa le multumesti?

Klaus Iohannis, un roman pentru Romania! Ne poate ajuta sa luam un imprumut de la Banca Mondiala, mai ales daca nu ne trebuie

Va suna bine vorbele astea: „doresc sa-mi exprim aprecierea pentru contributia Bancii Mondiale la procesul de dezvoltare a Romaniei si, in special, pentru eforturile de stabilizare macro-economica intreprinse alaturi de Comisia Europeana si Fondul Monetar International”?

Tranzitia catre nimic

Au fost rostite de Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, la aniversarea a 25 de ani de colaborare cu Banca Mondiala. Sigur ca Romania a colaborat superb cu cele doua institutii, plus UE, nu-l poti contrazice pe presedinte, pentru ca are un orgoliu mai mare decat un imprumut de la FMI, numai ca nu spune si cum se face ca, de atata colaborare magnifica, Romania a ajuns cea mai saraca tara din UE, fiind intrecuta doar de Bulgaria. In doar doua propozitii asta inseamna asa: romanii nu au bani pentru o masa consistenta, care sa contina carne cel putin de doua ori pe saptamana, si nici bani sa-si incalzeasca locuintele. Mai spune Iohannis si ca „Banca Mondiala a fost alaturi de Romania inca din perioada de tranzitie la o economie de piata, a sustinut eforturile noastre de aderare la Uniunea Europeana, dar si agenda post-aderare”. Si are dreptate. Asa de aproape am tinut de ea, si ea de noi, incat am ajuns, vorba lui Ilie Serbanescu, sa tragem apa la toaleta in tara, dar de platit o platim la Paris, caci compania care ne livreaza apa e frantuzeasca. Acum, ca apa e romaneasca, nu din Franta, asta e. Ia mai taceti din gura si nu-l suparati pe domnul presedinte, ca stie el ce spune!

Ia imprumutul, neamule!

Imprumuturile, de oriunde ar fi fost ele, au fost cele mai frumoase lucruri petrecute in viata romanilor. Vrei pre si pot-aderare, aderare in sine, vrei sa ai UE in casa, NATO la poarta si caini cu euro in coada, pe strada? Ia baga colea un imprumut, la baietii astia! Macar asa, sa fie acolo. Pe de alta parte, cand presedintele celor care l-au votat vine cu un asemenea laudatio la adresa Bancii Mondiale, ma gandesc ca poate nu e degeaba. Nu faci ochi dulci unei fete daca nu vrei nimic de la ea. Nu acum, caci ar fi sinucidere politica sa vorbesti de imprumut inainte de alegeri. Dar dupa, parca vad ca ne trezim cu unul, iar Guvernul si Iohannis vor sti sa ne suceasca din cuvinte ca avem nevoie. Oare nu trebuie sa-i ajute cineva si pe bancherii aia sa ne vare un imprumut pe sub coada? Ca va trebui sa privatizam, la cerere, ultimele cateva companii nationale valoroase, foarte bine. Le dam ieftin. O tona de cartofi pe Tarom, patru saci cu mere pe Nuclearelectrica si 2 lei si 15 bani pe CFR. Nimeni nu se pricepe la asta mai bine ca noi. In rest, o sa platim ca prostii!

author avatar
Valentin Boeru
1.692 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger