AcasăNewsIohannis ne impinge spre marginea Europei

Iohannis ne impinge spre marginea Europei

Klaus Iohannis nu poate garanta romanilor ca nu vor deveni cetateni de rangul II in Europa

Germania, Franta, Spania si Italia au decis: vor o Europa in care unele state sa avanseze mai repede decat celelalte. Romania, dupa cum era de asteptat, intra la capitolul celelalte.  Declaratia lui Jean-Claude Juncker a fost cat se poate de transanta. Avem la dispozitie doua saptamani in care sa decidem pe ce drum mergem mai departe si sa-i comunicam rezultatul. Chiar daca subiectul arde, caci timpul e scurt, Klaus Iohannis a preferat sa temporizeze, calcand frana.

Klaus Iohannis nu poate garanta romanilor ca nu vor deveni cetateni de rangul II in Europa

„Este inceputul dezbaterilor, nu sfarsitul. Acum, joi, vineri nu se hotaraste nimic despre viitorul Uniunii in acest sens”, a declarat el cu seninatate. Socotind ca din cele 14 zile ramase se exclud 8 de weekend prezidential, ne-ar mai ramane doar 6 in care sa ne decidem incotro.

Mustata lui Dragnea e de vina

Modul in care a raspuns denota nu atat lentoarea ardeleanului care se crede, ci, mai degraba, nestiinta de a apuca acest cartof fierbinte. Daca adaugi si refuzul de a raspunde solicitarii liderului PSD, Liviu Dragnea, de a dezbate pe tema viitorului Romaniei in UE, in actualul context, incepe sa se contureze un alt tablou. Unul in care Iohannis pare a nu tine cont de nicio parere, ignorand cetatenii, Parlamentul si partidele politice cu care ar trebui sa se consulte. Chiar si cei care nu il simpatizeaza au dreptul sa stie ce li se pregateste pe viitor. O fi el conducatorul Romaniei, dar sa se prezinte la summit-ul de la Roma fara ca nimeni sa stie ce are in cap si sa ia decizii de unul singur, fara macar o minima consultare, nu mai seamana cu tiparul de presedinte european al secolului XXI. Aversiunea lui fata de Liviu Dragnea este arhicunoscuta, dar aici nu mai este vorba daca iti place sau nu de mustata lui sau de politica lui stangista, ci de soarta Romaniei.

Ce zi cu ghinion!

Preocuparile lui Iohannis, in pofida asigurarilor verbale, doar verbale, ca nu avem de ce sa ne facem probleme, tind sa duca spre o zona care scapa logicii. Romania mai poate sa astepte, dar nu si partidele lui de schiat din weekend. Chiar daca Europa clocoteste, tot mai important era sa mearga Congresul Partidului Procurorilor, caruia, nu se stie de ce, Augustin Lazar, procurorul-general, i-a zis bilantul Ministerului Public.

Jean Claude<br >Juncker<br >deja ne<br >arată locul

O fi de maxima sensibilitate pericolul care ne paste, de a deveni cetateni de rangul II in Europa, dar este mai presus ca Romania sa-l vada pe Iohannis cum lauda procurorii: „consolidarea de la an la an a increderii cetatenilor in Justitie este un semnal ca democratia din Romania se maturizeaza”. Poate ar fi fost mai bine sa se abtina, pentru ca Justitia nu este infaptuita de procurori, asa cum sigur i-ar fi placut si, apoi, increderea romanilor in Justitie a scazut vertiginos, pana la 35%, in 2016. Exact anul de activitate pe care il preamarea. Ghinion!

Partidele sunt mute

Singura reactie inregistrata la declaratia lui Juncker, din partea Romaniei, a venit de la europarlamentarul PSD Victor Bostinaru. A subliniat ca Romania se opune ideii „unei Europe cu doua sau mai multe viteze, care este periculoasa”. Foarte corect, dar prea putin. In tara, PNL a tacut, pentru ca inca nu vorbise Iohannis si nu avea de la cine sa se inspire. USR a tacut si el, pentru ca n-a vorbit PNL. Iar PMP vorbeste doar seara, cand apare Basescu la TV. Altminteri, chiar daca Europa a explodat, noi stam bine. Stam in vorbele lui Iohannis despre consultari, dialoguri si asa mai departe. Care? Ale cui cu cine? Cand? Inainte de schi sau dupa ce ne trezim la marginea Europei?

author avatar
Valentin Boeru
2.829 afisari

4 COMENTARII

  1. Guvernatorul acestei colonii il doare in meditatii de soarta noastra.Suntem deja cetateni ue de mana a treia,iar colonia se misca planificat tot in viteze a treia,adica foarte incet,urmeaza mai incet si ultima incetisor.

  2. Atat timp cat nu discuta cu nimeni inseamna ca ori are un plan despre care nu vrea sa se stie, ceea ce nu este corect, ori nu are niciunul, ceea ce este grav.

  3. A luat amploare. Vino si tu in echipa noastra! Deschide usa si lasa aceasta oportunitate uriasa sa-ti intre in ,,casa”. Risc 0.Vino in echipa noastra si ai sa vezi ca nu vei regreta.Cerem: cunostinte minime utilizare calculator, telefon (word,pdf, email,internet).Cere detalii la adresa de email: vasileiuliu@gmail.com

  4. Mai demult,demult de tot,imi placea acest VB.Acum,cu ocazia inscrierii in curentul de larga respiratie-tot ce nu e psd+alde se critica la greu,imi este tot mai greu,imposibil sa inteleg cum oameni de o oarecare valoare se coboara atat de jos,pe un teritoriu pe care nu-l stapanesc.Ma refer aici la RI Boanchis-jalnic in ultimele aparitii si,poate, acest vboeru care nu mai spune nimic.Toti angajatii”national”sunt acum,in scris la nivelul Simonei Badulescu&co.Jalnic!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger