AcasăNewsIohannis ne falsifica grosolan istoria

Iohannis ne falsifica grosolan istoria

In fiecare an, la 9 Mai, presedintele se inspira din parintii fondatori ai UE. Nazisti cu greutate

Descopar la Klaus Iohannis apucaturi de Mihail Roller, principalul falsificator al istoriei Romaniei si unul dintre cei mai marsavi comunisti. Sinistrul lider bolsevic a avut mana libera in a denatura si a ascunde adevarul. Sarcina lui a fost de a lua la lopata secole intregi de istorie, de a le marunti si de a le reaseza in doua manuale consecutive cu care ne-a tampit mintile si educatia. Iohannis, cu acelasi tupeu, falsifica ce nu-i convine fie printr-o omisiune abjecta, fie prin trecerea la pas prin momente de referinta in viata romanilor.

In fiecare an la 9 Mai presedintele se inspira din parintii fondatori ai UE Nazisti cu greutate

Klaus Iohannis, daca nu minte sau sterge cu buretele, cauta sa dea lucrurilor interpretarea cea mai favorabila lui. Trimiterile lui din orice la Uniunea Europeana forteaza discursul si, mai ales, bunul-simt.

Nimeni n-a luptat pentru idealurile europene

I-am urmarit discursul din curtea Cotrocenilor, de Ziua Europei. Apoi l-am citit cu atentie, crezand ca ori a sarit pasaje intregi, ori cuvantarea lui era pentru un alt eveniment.  Este inadmisibil sa te folosesti de Ziua Independentei Romaniei pentru a face – a cata oara? – parada de iubire pentru UE. Si este si mai de neacceptat sa dai culoare si importanta Zilei UE invocand Centenarul Marii Uniri si Razboiul de Indepenedenta. Nu au nicio legatura una cu alta, chiar daca, serpeste, Iohannis a strecurat ca „Romania europeana de astazi nu ar fi existat fara aspiratiile si sacrificiile generatiilor anterioare”. Haide sa lamurim lucrurile, cetatene presedinte. Niciunul dintre stramosii mei, participanti, de-a lungul timpului, la doua razboaie mondiale, nu a aspirat la vreo Romanie europeana, mai ales cum arata ea astazi. Daca ar fi aflat ca pentru asta lupta, pot sa-ti garantez ca ar fi dezertat imediat si dusi ar fi fost, fara sa-i mai gaseasca nimeni. I-au interesat pe ei valorile europene cu care ne scoti ochii cam cat ma intereseaza si pe mine. Si mai cred ca, alaturi de ei, ar fi plecat si altii. Si nu putini.

Cine i-a pus sa moara?

Razboiul de Independenta a fost mentionat in cateva cuvinte. Amintit si atat. 9 Mai 1877 nu inseamna nimic pentru Iohannis, indiferent cati romani au pierit. Iar Al Doilea Razboi Mondial nici macar nu a mai fost pomenit. 800.000 de victime, militari si civili morti sau disparuti, nu e o cifra care sa-i spuna ceva lui Iohannis. 9 Mai 1945, Ziua Victoriei, nu mai trebuie sarbatorita. Nu exista. Nu a fost nicio victorie asupra fascismului. Momentul a fost scos de Iohannis din istorie. Ca istoricii avanseaza un numar de peste 60 de milioane de victime in toata lumea, e doar treaba lor, nu si a lui Iohannis. Daca nu aveau aspiratii europene, asta e. Ghinion! Cine i-a pus sa moara?

Sarbatorim nazismul?

Independenta Romaniei nu a contat. Ziua Victoriei nici atat. A contat doar Ziua Europei, o sarbatoare falsa, bagata pe gatul romanilor nu de multa vreme. Slugarnicia cetateanului presedinte fata de Bruxelles si Angela Merkel este evidenta. Si nu este prima data cand, arogant, Iohannis face parada de asta. „De-a lungul timpului, 9 Mai a devenit o data reper pentru Uniunea noastra si un moment de necesara reflectie asupra viziunii parintilor fondatori, care au inteles cat de important era sa lase urmasilor un spatiu durabil de solidaritate, ferit de riscul repetarii experientelor devastatoare ale celor doua razboaie mondiale”, a spus Iohannis. Chiar sa fi uitat presedintele ca unul dintre parintii fondatori are un trecut cel putin ciudat, al carui cuvant-cheie este nazismul? Walter Hallstein, caci despre el este vorba, un proeminent avocat german nazist pana in maduva oaselor, cu statuie in Herastrau, a fost implicat in planificarea juridica si administrativa a Europei postbelice sub controlul nazistilor si al elitei de la IG Farben. A facut parte din Rechswahrer (Asociatia nazista a Aparatorilor Legii) si a reprezentat guvernul nazist, in 1938, in negocierile cu Italia fascista despre cadrul legislativ pentru o dictatura extinsa asupra intregii Europe. „Ordinea de drept a statului dictatorial (Fuhrerstaat sau „Marea Germanie”) are sarcina de a proteja integritatea si sanatatea rasiala a poporului sau (…) Rasa suprema trebuie sa fie protejata in mod special de rasa evreiasca prin eliminarea acesteia din societate pentru totdeauna” sunt cuvinte care ii apartin si se regasesc in cartea „Radacinile naziste ale Bruxelles-UE”. Hopa! Pai ce facem, cetatene presedinte? Dam la o parte lupta impotriva fascismului si sarbatorim nazismul?

author avatar
Valentin Boeru
6.903 afisari

11 COMENTARII

  1. Mutalakul are o privire dusmanoasa catre cetatenii coloniei,este constient,sau nu,ca a fost numit de stapani guvernator,nicidecum votat dublu in al doilea scrutin,era ceva de domeniul absurdului.Mutalakul va incerca o noua lovitura si va fi nevoie sa mai moara vreo 65 de cetateni pentru ca el sa aibe guvernul lui si numai al lui,dar sub ordinele stapanilor coloniei.

  2. „I-am urmarit discursul din curtea Cotrocenilor, de Ziua Europei. Apoi l-am citit cu atentie, crezand ca ori a sarit pasaje intregi, ori cuvantarea lui era pentru un alt eveniment. Este inadmisibil sa te folosesti de Ziua Independentei Romaniei pentru a face – a cata oara? – parada de iubire pentru UE.”

    Prietene. Ori ești prost, ori ești prost. Cum dracu 9 mai este ziua independentei Romaniei?!?

    • Da, ai dreptate. Ziua independentei Romaniei a fost cand ti-ai bagat pe vena prima data si ai avut senzatii de libertate.

    • Tu esti prost si habar n-ai de istorie.In 9 Mai 1877 Romania rupe ultimele legaturicare o mai legau de Poarta Otomana,proclamandu-siindependenta,si participa alaturi de Rusia,la razboiul impotriva Imperiului Otoman.

  3. A jidanul Roller… Hai sa iti zic ceva daca doar istoria Roller cunosti in anii 20 sub staoanire franceza bulevardele germane erau intesate de intreprinzatori si bacani evrei. Cam cat crezi ca costa o paine? Pai in jur de 1 miliard de marci. Cam cati germani crezi ca isi cumpara pâine? Sau hai pe intelesul tai ca vad ca iti plac statisticile. Cam cati copii germani au murit de foame? Vezi istoria e grea si e ca femeia iti lasa doar ce vrea ea sa vezi. Prefer sa sărbătoresc Europa decât începutul cancerului rosu.

    • Maria Remarke – Trei camarazi – istorie adevarata a acelor vremuri . Chiar daca-i roman , nu tratat de istorie .

  4. ROMANIA este blestemata ca , tocmai cand se implinesc 100 de ani de la GLORIOSUL AN A UNIRII CELEI MARI DE LA ALBA IULIA, sa aiba in fruntea tatii un *NEAMT*,apartinand stirpei criminale germanice ,care ,de la primul diktator al primului imperiu german OTTO von BISMARCK ,si pana ddr-ista Angela Merckel, ne-au calcat in picioare si ne-au furat ceea ce aveam mai de pret ,BOGATIILE PAMANTULUI !Actul unirii afost citit in fata celor peste 100000 mii veniti din toate colturile PAMANTULUI TRANSILVAN de tanarul dar mare roman si episcop greco-catolic IULIU H O S S U !ASADAR,ACTUL OMAGIAR DE LA 1DECEMBRIE 2018 , va fi citit de un dusman al poporului roman ?!Ce ar putea sa stie acest individ lacom , dispretuitor, arogant, mincinos , K,W. JOHANNIS despre adevarata simtire romaneasca ?!..Este o blasfemie la memoria MARILOR PATROTI IOAN POP DE BASESTI, VASILE LUCACIU, VASILE GOLDIS , STEFAN CICEO POP,si atatia altii…Ce poate sa inteleaga Johanis , din sufletul si nazuinte le romanilor ?!…Johanis uraste ROMANIA si pe ROMANI !Instiga la ura si ncaerari intre romani ,in anul acesta sfant !ROMANI ,TINETI MINTE , GERMANII LUI JOHANIS DE MANA CU TEMBELUL DE MUSOLLINI NE-AU RAPIT TRANSILVANIA LA 30 august 1940,LA ALEGERILE VIITOARE INSEMNATI CU O ZVASTICA DRPYUNGHIUL DE PE BULETINUL DE VOT CU NUMELE LUI !Dr,Melu Barac

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger