Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Iohannis mimeaza politica externa

Iohannis mimeaza politica externa

Autor:

Patru ani de mandat si nimeni nu poate spune ce a facut, palpabil, repet si subliniez, palpabil, presedintele in politica externa. A fost la Bruxelles, a fost la Strasbourg, a vorbit si colo si dincolo, a dat mana cu Juncker, a vizitat-o pe „Mutti” care i-a dat o medalie, l-a uimit pe Trump cu engleza lui, cu mult mai buna decat romana si s-a rugat la Zidul Plangerii. A mai fost si in Franta, unde nu a apucat sa viziteze chiar tot, a fost in Italia ca sa vada Doamna Georgeta daca la Pompeii e vreo casa de moda si, printre picaturi, a plimbat-o si pe la popi, cardinali si episcopi ca sa-i admire genunchii si sa-i bage in pacate. Cu ce ne-am ales noi din toate astea?

 

klaus iohannis Iohannis mimeaza politica externa

Vizitele lui Iohannis in strainatate au fost mereu un succes. Nu cereti amanunte

E drept ca Merkel i-a dat cea mai importanta decoratie a Germaniei, dar, pe de alta parte, cand a venit vorba de Schengen, l-a trimis sa mai incerce si la altii. De la Trump s-a ales cu o bataie pe umeri si cu niste contracte de ajutor social pentru armata americana ca i-am scapat de fier vechi si tot asa.

Politica lucrurilor la vedere

In Israel le-a vorbit romanilor stabiliti acolo despre vedeniile lui si ale Doamnei Geta dintr-o viata anterioara, caci nu cred ca erau viziuni, a pus un bilet intre pietrele Zidului si, dupa un timp, a avut grija sa-i incondeieze pe evrei ca fac afaceri cu Dragnea.

carmen iohannis fusta scurta Iohannis mimeaza politica externa

In fata coapselor golase ale doamnei Iohannis, Patriarhul Ierusalimului era sa uite predica

Si, ca sa fie tacamul complet, le-a tras-o peste ochi israelienilor ca amabasada Romaniei nu se muta de la Tel Aviv la Ierusalim decat cand zice el. Pana acum, n-a spus. Tot in Israel, cred ca era acum vreo doi ani, a demonstrat si ce inseamna chestia aia cu „o altfel de politica, unde toate lucrurile sunt la vedere”. Si chiar au fost. Intaia Doamna a Prostului Gust stia ca viata nu conteaza de la tiv in jos, ci de la genunchi in sus, de l-a facut pe Patriarhul Ierusalimului sa intre in fibrilatie cand si-a etalat pulpele golase. Golase rau? Nu, golase bine.  Cred ca de atunci incoace bietul Patriarh o tine numai in posturi de penitenta si in rugaciuni de iertare a pacatelor ca i s-a aratat „politica altfel”. Iar in 2016, cand presedintele Germaniei, Joachim Gauck, era in vizita la Cotroceni, Intaia Doamna Geta l-a intampinat cu sanii frematand, de era neamtul sa lesine in iarba. Aceeasi politica a lucrurilor la vedere. Asta asa, de-un paregzemplu.

Cu intrarea pe la iesire

In Franta, Iohannis si-a marcat vizita trantindu-si pardesiul pe capota masinii, suparat ca slugile nu i l-a tinut, de au ramas francezii cu gura cascata. Nu de alta, dar nici Ludovic al XIV-lea nu avea atat tupeu.  A discutat cu presedintele de atunci, François Hollande, iar vizita a fost un succes din care nimeni nu a inteles cu ce ne-am ales. Apoi, cand Hollande i-a intors vizita, s-a incheiat cel mai tare contract. S-a inaugurat fabrica de la Ghimbav, facem avioane cu ei, dar numai ei au voie sa vanda masiv.

carmen iohannis sani Iohannis mimeaza politica externa

Un gest simplu, un imbold pentru refrisarea relatiilor externe

Noi, ce ramane. Acum, vine o alta vizita a lui Iohannis in Franta, peste vreo opt zile parca, la invitatia presedintelui Macron. Ceva-ceva imi spune ca va fi o reabilitare a politicii externe a Romaniei. Francezii  de la Renault ne ameninta de niste ani buni ca-si vor muta productia in Maroc daca nu suntem in stare sa ne punem la punct infrastructura. Cred ca si Iohannis s-a gandit serios la asta si, in prima instanta, ii va propune lui Macron sa largim intrarea in fabrica printr-un efort comun de cooperare. Iar de la anul, intrarea sa se faca pe la iesire, ca sa nu mai vada lumea.

Mut ca pestele

Francezii vor sa ne tina in sah cu multe, cu forta de munca, cu Schengen, cu impartirea Europei dupa cat de repede te misti, nebunia aia cu doua viteze. Norocul nostru este ca noi nu vrem nimic, ceea ce ii va usura lui Macron rolul de gazda. Un serbet, un pahar cu apa rece si cred ca de ajuns. Daca nu ne saturam, avem voie sa mai cerem inca unul. Si e de ajuns, ca sa nu ne ghiortaie matele la protocol. Pe de alta parte, si sarcina lui Iohannis se usureaza foarte mult. Nu va fi nevoie decat de tacerea lui asurzitoare in fata pretentiilor ridicate de Hexagon. Ca la Bruxelles, cand UE cere mereu o alta recalculare a cotelor de migranti, iar Iohannis e tot mai mut. Nu de umire in fata pretentiilor, ci doar ca sa nu o supere pe „Mutti”.


5 comentarii to Iohannis mimeaza politica externa

 1. Piscoata

  Macron o bomboana de om dar neînțeles de francezi. Și Klaus e o bomboana de om neînțeles de romani. Partea proasta e ca și Donald e o bomboana de om dar foarte neînțeles de americani. Păcat ca din magazininul de bomboane planetarii se aleg sau sunt îndrumați spre raionul cu ciocolati amare biter vin pelin ei alte amărăciune ale vieții… Eu am prins urma și rămân doar la dulcegării. Veniți după mine.

 2. Anonymous

  Ba,tu ești prost,beat,drogat sau troll? Și învață românește,mujikule!

  • Brandus

   Piscoata are dreptate sunt labagii media care îndreaptă opinia în direcții greșite. Funcție de funcție tresa sau argint.

 3. Posturi si penitenta

  Incredibil , am m trait s-o vedem si p-asta : Dupa ce ca PSD isi debarca de la conducere propriile guverne si pucistii asteapta la cotitura , Corina Cretu anunta ca da in judecata PSD si pe Codrin Stefanescu si ca ANUMITE ORGANE MEDIA PRIMESC SUME INCREDIBILE PENTRU DENIGRAREA TUTUROR CARE NU SE ALINIAZA DIRECTIVELOR PSD . Multa lume isi pune intrebarea daca nu cumva cea mai veche meserie este jurnalismul si din el s-a desprins curentul numit prostitutie . De urmarit perioada 14-21 nov.2018 , se anunta o motiune de cenzura cu cantec , o sa se lase cu lucruri la vedere , cu intrarea pe la iesire si combinagiul sef penal o ramana mut ca pestele . Atunci sa vezi balbaiala si mimetism , prietenii stiu de ce…!

 4. Anonymous

  Ce mai articol, auzi cica Iohannis mimeaza politica externa de parca Veorica Dancila nu o mimeaza cand merge in vizite externe numai prin patria camilelor la arabeti, asta fiind singurul loc pe lume de unde nu este scoasa in suturi


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!