AcasăNewsIohannis, mesaj dupa ce Cabinetul Dancila a depus juramantul: "sa inceteze aceasta...

Iohannis, mesaj dupa ce Cabinetul Dancila a depus juramantul: „sa inceteze aceasta topaiala guvernamentala”

Dupa aproximativ 30 de minute in care i-a ascultat atat pe Viorica Dancila, cat si pe ministrii din Cabinetul sau depunand juramantul, Klaus Ioahnnis a transmis un mesaj, exprimat cat se poate de apasat.

A subliniat, din start, ca „la doar un an de la alegerile parlamentare am ajuns deja la al treilea Cabinet PSD -ALDE, dupa un dublu esec cu guvernele anterioare. In mod sigur, nu aceasta este performanta pe care o asteptau romanii”, continuand prin a spune ca spera ca al treilea Guvern „sa inceteze si aceasta topaiala guvernamentala care a dus anul trecut (…) la o stare de spirit care nu poate fi benefica dezvoltatii unei societati” si punand accent pe „discrepanta majora” intre promisiunile din campanie si „situatia in care ne aflam”.

Totodata, Klaus Iohannis a mentionat schimbarile aduse legilor Justitiei, dar si protestele de strada aparute pe aceasta tema. Si a atras atentia asupra unui aspect ce tine de independenta justitiei. „Nu vedem progrese notabile in Sanatate si Educatie. Marile proiecte de infrastuctura impresioneaza prin absenta, iar in Justitie schimbarea legislatiei a fost fortata. (…) Exista o linie rosie pe care guvernantii si decidentii nu au voie sa o depaseasca – afectarea independentei Justitiei este de neacceptat. Coalitia (…) nu trebuie sa ignore semnalul transmis de sute de mii de romani care de un an de zile continua sa sustina in strada statul de drept. (…) Aveti o misiune dificila – va trebui sa convingeti, plecand cu un capital de incredere redus (…) preluati asadar din start si factura esecului celor doua Guverne anterioare, propuse tot de aceasta majoritate”, a conchis primul om in stat.

sursa foto: captura TVR1

206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger