AcasăNewsIohannis, mesaj de 23 august: Generatia actuala trebuie sa ramana activa in...

Iohannis, mesaj de 23 august: Generatia actuala trebuie sa ramana activa in lupta pentru apararea democratiei

In ziua in care sunt comemorate victimele fascismului si comunismului, de la Cotroceni a fost facut public un mesaj al presedintelui, in care se aduce in discutie apararea statului de drept.

„Astazi, la mai bine de un secol de la instalarea primelor regimuri totalitare, putem spune, fara teama de a gresi, ca nicio utopie nu s-a dovedit mai sangeroasa decat fascismul si comunismul”, se arata in comunicatul transmis de presedinte, in care se atrage atentia si asupra faptului ca „uitarea victimelor fascismului si comunismului si falsificarea istoriei sunt lovituri grave aduse umanitatii”.

In mesajul lui Iohannis se face, totodata, referire la atacuri la democratia autohtona si la nevoia ca „generatia actuala” sa continue sa fie activa in apararea ei. „Celebram, anul acesta, 100 de ani de la formarea statului national unitar roman, iar asumarea adevarului istoric si analiza serioasa a evenimentelor care au marcat societatea noastra reprezinta un obiectiv prioritar. Astazi, tentatia iliberalismului este extrem de mare. Trebuie sa ne facem datoria de cetateni responsabili si sa combatem orice tendinta extremista care ne poate indeparta de valorile si principiile europene. Am putut observa, in ultima perioada, o serie de atacuri lansate cu scopul de a fragiliza democratia romaneasca. Nu ne putem permite renuntarea la angajamentele asumate odata cu integrarea in Uniunea Europeana si nici o revenire la practicile care au caracterizat regimul comunist. Sa nu uitam ca, in timpul dictaturii, distrugerea societatii civile, anihilarea pluralismului politic si a drepturilor fundamentale au insemnat, de fapt, distrugerea sistematica a statului de drept. Generatia actuala trebuie sa ramana activa in lupta pentru apararea democratiei si a statului de drept, sa-i omagieze pe cei care au facut posibila Romania de astazi si sa actioneze, cu verticalitate si buna-credinta, pentru intarirea institutiilor si consolidarea pozitiei statului roman pe plan extern”, se mentioneaza in mesajul transmis, joi, de catre seful statului.

189 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pai sunt activi vin acasa si mai trag o smetie la nevasta cum e la noi la romani sa fie siguri ca ai mai iubeste tara. Va zic eu daca comunism nu era fascismul nu se nastea. Marcati asta cu ~sigle~ si scriti sub POMPILIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger