AcasăNewsIohannis, la ultima strigare

Iohannis, la ultima strigare

Presedintele isi asteapta (degeaba) salvarea de la Comisia de la Venetia

Pus la zid de CCR si amenintat explicit de Dragnea, pentru prima data, cu suspendarea, Klaus Iohannis se agata ca inecatul de pai, in cazul lui de Comisia de la Venetia.

Presedintele isi asteapta degeaba salvarea de la Comisia de la Venetia

Strict faptic, Comisia de la Venetia a trimis o delegatie care sa analizeze la fata locului modificarile operate de majoritatea PSD-ALDE la legislatia juridica – cele trei legi ale Justitiei plus Codurile penale. Asta dupa ce Comisia a fost sesizata pe tema atat de presedintele Romaniei cat si de APCE. Imediat dupa aterizarea de ieri la Bucuresi, delegatia a si discutat cu ministrul de resort Tudorel Toader si cu membrii CSM, astazi urmand sa se prezinte la Cotroceni. Si asa ajungem la subiectul nostru principal, Klaus Iohannis.

A vrut sa schieze pe deasupra scenei politice

Obisnuit cu un trai plat si linistit, derulat la relanti sau cel mult in viteza a doua, Klaus Iohannis a picat ca musca-n lapte in mijlocul Miticilor politici. Unii obisnuiti sa-si dea la gioale din orice pozitie. Desi era clar ca povestea il depaseste, Iohannis a fost sedus de rolul de mare carmaci si chiar a aburit la inceput lumea cu intentia lui de a face, pas cu pas, ”o noua politica”. Cum noutatea promisa s-a limitat doar la o calatorie ritualica de week-end in Sibiul natal si la ignorarea superioara a oricarei probleme aparute pe scena politica, Miticii s-au dumirit repede ca pot face orice le trece prin cap, presedintele fiind unul ”neutralizat” in mod natural. Si adevarul este ca, pana la nebunia modificarii legilor Justitiei, Iohannis a jucat in politica romaneasca rolul apei sfiintite. Trezit oarecum la viata de perspectiva obtinerii unui nou mandat (sau imboldit de unii dintre partenerii europeni), Iohannis a crezut ca se poate confrunta cu marea armie pesedista. Una nedusa la biserica, cu toata evlavia emanata duminica de Dancila & Comp la Manastirea Dealu, si total insensibila la fineturile delicatului Iohannis. Obisnuiti sa dea cu barda in adversari, pesedistii i-au pus toate institutiile in cap lui Iohannis si s-au folosit de Parlamentul dominat de ei pentru a-l jumuli pe venetic de parte din atributiile prezidentiale – proces aflat de altfel in derulare. Lasat balta si de CCR – situatie evitata de abilul sau predecesor Traian Basescu, Klaus Iohannis este astazi obligat sa o revoce pe Codruta Kovesi, gest care ii va marca practic infrangerea si-l va pagubi de sustinatori. De aceea este absolut firesc sa-si lege ultimul capat de speranta de delegatia Comisiei de la Venetia. Daca ar avea insa stofa de politician, ar sti deja ca o institutie straina nu poate sa decida in Romania, mai ales intr-o Romanie condusa de Dragnea-PSD, si in niciun caz nu poate sa desfiinteze o decizie a CCR. Ca urmare, chiar daca delegatia Comisiei va dojeni actuala majoritate, Iohannis va ramane tot cu revocarea lui Kovesi in poala si tot pus la zid. Ghinion, ce altceva putem spune.

author avatar
Simona Badulescu
410 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger