AcasăNewsIohannis, la ONU: Conflictele prelungite din regiunea Marii Negre raman o amenintare...

Iohannis, la ONU: Conflictele prelungite din regiunea Marii Negre raman o amenintare serioasa

Lupta impotriva terorismului si tensiunile din zona Marii Negre si sunt doua dintre punctele asupra carora s-a oprit presedintele roman in cadrul interventiei pe care a avut-o, deunazi, la New York, in cadrul dezbaterilor generale ale Adunarii Generale a ONU, ajunse la a 72-a sesiuni.

Iohannis a adus in discutie nevoia unei educatii „de calitate”, care sa combata tendintele extremiste in randul tinerilor, „in contextul cresterii violentei si a dezinformarii”. „Conflictele prelungite din regiunea Marii Negre raman o amenintare serioasa. Suntem inca martori ai unor actiuni intreprinse in detrimentul principiilor si normelor dreptului international”, a subliniat presedintele.

Totodata, liderul de la Cotroceni a abordat in discursul sau si chestiunea combaterii terorismului. „Tara noastra saluta reforma mecanismelor ONU de lupta impotriva terorismului si demersurile ONU de a face din combaterea terorismului un element cheie al agendei sale de preventie. Cum nicio tara nu poate lupta singura impotriva acestui teribil flagel, avem toata increderea ca nou infiintatul Birou al Natiunilor Unite de lupta impotriva terorismului va duce la  cresterea eficientei noastre in combaterea terorismului in toate formele si manifestarile sale. In acest sens, Romania isi mentine angajamentul fata de initiativa comuna cu Spania pentru posibila infiintarea unei Curti Internationale impotriva Terorismului”, a transmis Iohannis.

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

author avatar
Andrei Coman
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger