Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Iohannis: “In 1989, romanii au cerut in strada „Jos comunismul!”. Astazi se aude din nou acest strigat”

Iohannis: “In 1989, romanii au cerut in strada „Jos comunismul!”. Astazi se aude din nou acest strigat”

Autor:

Ca in fiecare an, pe 21 decembrie, marcam inceputul Revolutiei in Capitala. Si ne amintim de manifestatia din Bucuresti, de marea de oameni, de ce s-a strigat, de valul de emotie creat. Dar, mai presus de orice, de oamenii care au pierit in decembrie ’89.

 

22049967 1481956068558306 1891835312145897815 n iohannis 350x197 Iohannis: In 1989, romanii au cerut in strada „Jos comunismul!”. Astazi se aude din nou acest strigatLa evenimentele din 1989 a facut referire, joi dimineata, si primul om in stat, care a transmis un mesaj in acest sens, facand trimitere si la ancheta in “dosarul Revolutiei”, dar si la politicienii care “vor sa se desprinda de metehnele trecutului”.

“La 28 de ani de la Revolutia Romana, gandul meu se indreapta catre romanii care s-au opus in strada dictaturii si au luptat pentru libertate si democratie. Ei sunt eroii care au facut posibil, prin sacrificiul si curajul lor, miracolul eliberator care va ramane pentru totdeauna in cartile de istorie”, transmite Klaus Iohannis, pe facebook.

La doar cateva zile de cand Parchetul general anunta ce pasi s-au mai facut in ancheta, presedintele aduce in discutie nevoia ca investigatiile sa se incheie, astfel incat victimelor Revolutiei sa li se faca dreptate. “Am asteptat prea mult ca adevarul sa iasa la iveala. Investigatiile din Dosarul Revolutiei trebuie finalizate, iar crimele si abuzurile din decembrie 1989 pedepsite pentru ca victimelor sa li se faca, in sfarsit, dreptate. In 1989, romanii au cerut in strada „Jos comunismul!”. Astazi se aude din nou acest strigat. Este semnalul hotarat dat acelor politicieni care dovedesc in aceste zile ca nu vor sa se desprinda de metehnele trecutului”, mai noteaza, printre altele, seful statului.

sursa foto: Facebook    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!