AcasăNewsIohannis, impotriva romanilor: iesiti in strada!

Iohannis, impotriva romanilor: iesiti in strada!

S-ar putea spune ca sunt fraze rupte din context. Dar cine are rabdarea sa parcurga elucubratiile insirate de Iohannis la dezbaterea „Presedinte sau cetatean/ om politic si societate civila” isi va da seama ca e vorba de un capitol distinct. O fi vrut sa-i dea o forma mai cuminte, dar, dupa cum i se intampla mai mereu, s-a impiedicat si in logica, si in limba romana. Presedintele vrea forta, vrea miscare pentru ca societatea civila sa se impuna. Acum, societatea civila, doar numita, nu si identificata, considera Iohannis ca are inca o voce mult prea mica pentru ce se intampla in Romania. Deci, sonorul mai tare, baieti. Inca o data, altfel spus, presedintele demonstreaza ca nu-si intelege rolul. E mediator sau instigator?

Singurul spectacol care incanta privirea presedintelui

Spre nesansa lui, Klaus Iohannis o comite inca din primele minute, cand aduce vorba despre Ordonanta 13. „As vrea sa ne amintim doar de valul imens de proteste dupa ce aparuse acea nefericita Ordonanta 13, care dintr-o data, ne-a propulsat in exemplu pozitiv in intreaga lume.” In fata unei asemenea enormitati, ce ai putea spune?

Romania le sta in gat

In betia lui de cuvinte, presedintele nu a realizat ca logica i-a jucat festa. Este clar ca nu a aflat nici acum ca Ordonanta 13 a fost declarata constitutionala. Nu, el are treaba cu protestele care i-au mers la inima. Aprecierea cui au starnit-o protestele? A romanilor civilizati, nu. A partidelor aflate la putere? Nu. Ci numai a camarazilor lui europeni, vecini si amici de doctrine cretine, care au laudat initiativa strazii spumegande. De altfel, de la acestia, fara exceptie, nu te poti astepta la altceva, cel putin atat timp cat Romania le sta in gat, cum ii sta si lui Iohannis. Cred ca anonimul profesoras de fizica din Sibiu nu si-a imaginat niciodata ca va ajunge presedinte, dupa cum nu si-a imaginat nici ca romanii au suficienta fibra in ei incat sa-i rastoarne socotelile. A urlat strada cat au tinut-o rarunchii, opozitia s-a culcat de-a latul drumului, multinationalele isi aratau muschii trimitandu-si angajatii la proteste, televiziunile curvite transmiteau numai ce le favoriza si tot degeaba. Romanii adevarati nu s-a lasat impresionati de stratagemele ieftine prin care Iohannis voia sa castige capital de imagine. Nu i-au cutremurat sloganurile lui populiste, instigarile la iesirea in strada, geaca lui rosie sau istericalele unui Rares Bogdan sau Ludovic Orban. Si atunci, despre care exemplu pozitiv vorbeste Iohannis?

Baza e „Jos PSD!”

Am suficiente motive sa cred ca telul cetateanului ipocrit instalat la Cotroceni a fost in permanenta daramarea tuturor guvernelor PSD. Viata a demonstrat ca niciunul nu i-a fost pe plac. Era limpede ca partidul lui Dragnea trebuia tocat marunt si compromis in asa fel incat sa nu se mai apropie de vreo guvernare. Iesirile necioplite la adresa Vioricai Dancila, atacurile nemotivate la adresa Cabinetului condus de aceasta o dovedesc cu prisosinta. Insa Iohannis nu-si putea face jocurile de unul singur. Guvernul nu este un desen pe care sa il stergi cu guma si gata, s-a rezolvat. I-a sarit in ajutor un alt patriot pur sange, Ludovic Orban, construit pe acelasi calapod de demagogiei ca si el. Nu numai cu plangerea penala prin care premierul era acuzat de inalta tradare – o idiotienie demna de Cartea recordurilor – dar si prin pozitiile zilnice pe care le lua in Parlament. Opozitia pe care el intelege sa o duca se rezuma la „Jos Dragnea!” si „Jos PSD!” Lui i s-a alaturat USR, un partid construit de noua Securitate, despre care am tot argumentele sa cred ca este liantul dintre strada neomarxista si razboinica, poreclita „opinia publica” sau „societatea civila” si Parlament.

Fitilul duce la Palatul Victoria

Acum, Iohannis simte ca tot nu este de ajuns. Romanii sunt indaratnici si nu vor sa-l asculte. Se asaza pe labele din spate, ca niste dulai batrani, si maraie. Mai mult, nu se mai lasa manipulati de lozincile lui patriotarde, de vorbele golite de sens si de zambetele fortate cu care incearca sa pacaleasca. Au ajuns pana acolo incat ii taxeaza si gestul cu mana la inima, luandu-l la misto ca, de fapt, isi cauta portofelul. Ce e de facut? „Societatea civila romaneasca are resurse, are oameni, are vointa, are si stiinta de organizare, insa suntem inca in faza aceea, cand pentru mobilizare, este nevoie de un input foarte puternic. Or, eu mi-as dori ca societatea civila sa fie la fel de puternica, agila si implicata si cand input-ul nu este atat de negativ si de puternic cum a fost acea incercare de Ordonanta 13.” Este o mica mostra din gandirea lui Iohannis, dar asta spune tot. Se traduce foarte usor prin mobilizarea ONG-urilor, care au toata logistica necesara sa iasa in strada. „Input” inseamna intrare, nu altceva, deci e limpede la ce se refera, oricate sensuri de interpretare ai da termenului. Exact ce-i place lui, cu strada plina de razvratiti, cu scandaluri inevitabile, conflicte cu fortele de ordine in speranta ca fitilul va arde pana dincolo de intrarea in Palatul Victoria. Atitudinile lui Iohannis sunt greu de descifrat, la un moment dat. Aroganta cu care i-a tratat recent pe crestinii ortodocsi, in referire la Referendumul pentru familie, a starnit oprobiul Bisericii Ortodoxe Romane. Daca si-a pus si Biserica in cap, e limpede. Lipsa claritatii spirituale a presedintelui, atitudinile anticrestine, precum si ofensa la adresa a milioane de romani, nu-i vor aduce niciun vot. Poate ca, dupa el, strada e mai presus decat Dumnezeu. Este exact ce ii trebuie ca sa piarda, dar nu inainte de a intinde parjolul.

author avatar
Valentin Boeru
2.715 afisari

7 COMENTARII

  1. Potrivita poza a Mutalakului analfabet total nefunctional,totusi este general,i se potriveste denumirea de basina sasului,foarte otravitoare.

    • Postacii de serviciu otravesc rubrica ” Comentarii ” cu mirosuri pestilentiale , tot ceea ce pot produce la nivelul propagandei josnice . La asa articole , asa sustinatori ( Cobe = ”basina sasului, foarte otravitoare” , Livia = ”nu a emis decat flatulente ”) , sunt pe aceeasi lungime de unda flatulenta si se simt excelent in cocina . In fine , sa trecem la subiectul articolului : 1. Hulita OUG 13 a fost declarata constitutionala . De catre cine ? 2. A fi ” roman adevarat ” trebuie sa stai capra si sa aplauzi programe iluzorii ? 3. Daramarea guvernelor PSD este opera si vointa unui singur om , caz unic in lume sa-ti schimbi propriul guvern de 3 ori si prim-ministri . 4. Oprobiul si anatema BOR , vis-a-vis de referendumul pentru familie , vizeaza pe altcineva , un personaj de care biserica s-a delimitat strict prin purtatorul de cuvant .5. Ofensa la adresa a milioane de romani vine din alta zona , cel ce se face vinovat pentru 10 august 2018 si intinderea parjolului o sa deconteze la votul cetatenilor oripilati de ceea ce se intampla . 6 . Ieri seara , Fidesz nu a cracnit asupra suspendarii , se stia cu musca pe caciula , cu 190 de voturi ”pentru” si 3 ” impotriva ” a ramas fara drepturi de partid membru in PPE , dreptul de a vota in nici o reuniune PPE si nici dreptul de a propune candidati pentru vreo pozitie in PPE . Cine credeti ca urmeaza ? 7. Viitoarele alegeri vor spulbera tentativele firave de dres busuiocul si vor consfinti inutilitatea articolelor de acest gen , electoratul clocoteste , si-a sedimentat optiunile si porcul nu se mai ingrasa in ziua de Craciun . 8. Cand asculti imnul Romaniei , iti cauti portofelul ? Fiecare interpreteaza precum ii sta mintea si ce-l preocupa mai mult . 9. Da bine si este laudabila perseverenta de a predica in pustiu pentru caravane sporadice cu beduini supusi si camile flatulente , naste speranta unei posibile canonizari .

      • ,,Dumnezeu nu bate niciodata cu parul,,sau cam asa ceva.Mutalakul a citit in Constitutie ca se poate angaja in campania unui partit(d) pe timpul mandatului,sa fie sanatos cam cat respecta el Constitutia,sau o respecta pe cea a Germaniei al carui cetatean este.Toate comentariile sunt tocmai potrivite cu bataia de joc si ura pe care o are asupra romanilor,cine nu vede si nu-l simte este platit cu bani grei sa il sustina peste tot si nicaieri.Mai bine,atunci cand asculta crispat Imnul Romaniei,in prezent Colonia lui,ar fi mai nimerit sa-si tina mana pe conturile si valorile castigate corect prin meditatii si alte elucubtatii.In rest(uri) mai bine sa asteptam rezultatele voturilor cetatenilor si apoi sa comentam,fara a trage din greu,pe bani,spuza pe turta basinii sasului analfabet extrem de nefunctional,mai ales al limbii romane.

    • Livia , craiasa apetisanta , iar te dai fitoasa si te spargi in flatulente ? Stiai ca Australia , Germania si Nepal au recunoscut un al treilea sex sau gen -denumit uneori si ”sex neutru ”- care nu este nici masculin , nici feminin ? Intersexualitatea presupune existenta trasaturilor specifice ambelor sexe la o persoana . O zi esti Kostia din Tiraspol si in alta ” livia ”? Fiu al Afroditei si Hermes , vezi de ce este capabila nimfa Salmacis ?

  2. Din ce am vazut sondajul, pezdeleul egal cu penalii usoare diferente…se dovedeste ca trompetistii? tembelizoarelor trambita a gol… Ma rog nu merita banu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger