AcasăNewsIohannis impinge Romania in afara UE

Iohannis impinge Romania in afara UE

Declaratii impotriva intereselor nationale

„Imi imaginez viitorul Romaniei in Uniunea Europeana, puternic integrati. Imi imaginez locul Romaniei in NATO, o Romanie cu o economie matura, cu un sistem de educatie care creeaza premisele pentru o foarte buna pregatire generala si profesionala”. O ciorba de idei, cu ingrediente aruncate de-a valma in oala. Numai mintea mult prea odihnita a celui dintai turist al tarii putea sa vorbeasca in aceeasi fraza despre NATO, educatie si economie matura. Mos Klaus, nu-ti mai imagina „locul Romaniei in NATO”, noi suntem deja in NATO, avem scaunul nostru la sedinte si nu ni-l ocupa nimeni, chiar de-i liber cand matale mai pleci prin excursii si cam uiti de obligatiile din agenda! Cat priveste „viitorul Romaniei in UE”, ehe, aici cam pute a ipocrizie.

Declaratii impotriva intereselor nationale

In mai putin de doua luni, ca beneficiara a unui sistem de rotatie, Romania va asigura presedintia Consiliului UE. O onoare si nu prea, caci au mai fost si altii pe acolo si problemele lor n-au disparut, ba in unele cazuri s-au cronicizat! Conteaza, insa, sa fii acolo, la nivel de perceptie este important sa participi, sa te vada Occidentul, e ca in sport. Nu si pentru Iohannis, dupa cum se vede treaba. Daca „Guvernul meu” nu ajunge la Bruxelles, nimeni sa n-o faca, asa-i domnule presedinte?

Prezent la o reuniune a Asociatiei Municipiilor din Romania, das Mutarannis si-a regasit glasul tocmai cand a venit vorba de momentul ianuarie 2019. „Trebuie sa mentionez o mare ingrijorare pe care o am, pe care sper ca o aveti”. Klaus, aia erau primari de la „ciuma rosie”, ce ingrijorare sperai tu sa descoperi la ei?!

„Nu suntem pregatiti pentru presedintia CE”

Ca Romania nu e buna de nimic, ne-o spun zilnic trompetele din presa aservita intereselor straine, nu era nevoie s-o auzim si din gura presedintelui tarii. Totusi, ca un sas ce se respecta, Iohannis a vrut sa mictioneze personal pe imaginea Romaniei: „(…) Stiti bine ca, de la 1 ianuarie 2019, Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene, o pozitie extrem de importanta, o pozitie extrem de onoranta, o pozitie extrem de solicitanta mai ales pentru Guvern. Parerea mea este ca nu suntem pregatiti pentru asa ceva. Acum cateva saptamani, am fost intrebat de jurnalisti si am spus ca vom face fata rezonabil, dar numai ca intre timp lucrurile au luat-o razna”.

Fumigena Germaniei are si solutia, stie ce trebuie facut, altfel n-ar folosi termeni ca „necesitate” sau „in ultimul moment”. „(…) ne trezim in ceasul al 12-lea total, total nepregatiti. Si cred ca, din pacate, si acum, in ultimul moment, necesitatea politica este inlocuirea acestui accident al democratiei romanesti care este Guvernul Dragnea-Dancila. Nu exista nicio perspectiva de buna guvernare. Nu exista nicio perspectiva de buna implicare in afacerile europene”.

Nemtii cer activarea Articolului 7

Ca o prelungire a vocii prezidentiale, nemtii au dus mai departe mesajul omului lor. Klaus Iohannis a zis ca Romania nu e pregatita sa prezideze Consiliul UE, europarlamentarul Elmar Brok deja ne cere capul: „Cer social-democratilor sa ia serios in considerare posibilitatea ca noi, Parlamentul European, sa declansam impotriva Romaniei procedura prevazuta de Articolul 7”.

Ma intreb oare unde era ipocritul Elmar Brok cand fostul presedinte al Germaniei, Christian Wulff, a fost fortat sa demisioneze pe fondul implicarii intr-un urias scandal de coruptie. Ce merita atunci Germania sa pateasca? Cate articole trebuiau activate?

author avatar
Nicholas Cezar
2.026 afisari

16 COMENTARII

  1. Mos Nicholas , ciorba asta de idei , cu ingrediente aruncate de-a valma in oala intruneste conditiile unui articol ce corespunde deontologiei jurnalistice ? Din orientarile eticii jurnalistice (autoritare , libertariana , liberala si a responsabilitatii sociale ) , privind informarea si comunicarea , ai ales-o pe prima ( mass-media este un mijloc/instrument de informare al politicii de stat , AL IDEOLOGIEI DE PARTID SAU DE PROMOVARE A PARTIDULUI UNIC SI UNDE ETIC INSEAMNA CEEA CE CORESPUNDE INTERESULUI POLITICII PARTIDULUI UNIC , orientare specifica regimurilor dictatoriale unde functioneaza institutia cenzurii) . In media contemporana , practica nu accepta interventia statului in afirmarea dreptului de libera informare fiind asumate responsabilitati fata de comunitatea caruia i se adreseaza mass-media . IN ACEST CAZ, SE PRACTICA O ETICA A INFORMATIEI , CEEA CE PRESUPUNE OBLIGATII FATA DE SOCIETATE , FATA DE SUBIECTII INFORMARII SI FATA DE DESTINATARII ACESTEIA . Iohannis impinge Romania in afara U.E ? Ce faci cu exemplul concludent de astazi din Parlamentul European ? Rezolutia impotriva puterii PSD-ALDE A FOST VOTATA DE 664 EURODEPUTATI , 473 PENTRU , 151 IMPOTRIVA SI 40 DE ABTINERI . Acum e ACUM : DIN 473 EURODEPUTATI CARE AU VOTAT „PENTRU„ , 153 AU FOST EURODEPUTATI SOCIALISTI CARE AU VOTAT REZOLUTIA . QED , CEA MAI MARE PALMA POLITICA VENITA SI INCASATA DIN PARTEA SOCIALISTILOR EUROPENI CARE SE DEZIC CATEGORIC DE DEZASTRUL GUVERNARII ACTUALE DIN ROMANIA PSD-ALDE ! Cert este un lucru : Pana si copiii de gradinita , babutele muribunde si glumetii de la Balaceanca s-au prins de figura si nu mai pun botul la asemenea articole ,scroafa e moarta in cotet , ar fi ideala o revizuire totala de atitudine si demararea spre un autentic viraj catre un jurnalism ancorat in etica responsabilitatii sociale .Serios , pute a ipocrizie , Caile Domnului sunt intortocheate , ramane de vazut cine o sa ramana ” das Mutarannis ” , e ca in sport , unul trebuie sa piarda . Multi jurnalisti , din motive mai mult sau mai putin obscure , sunt convinsi ca au pariat pe calul castigator si trateaza superficial celebrul „ Vae Victis !„ , competitia se apropie de finis , zarurile au fost aruncate si surprizele vor fi uriase !!!

  2. Nu o mai intoarceti ca la teleorman ca e exact pe dos. Deocamdata Dragnea si Tariceanu tipa pe la toate televiziunile ca ne persecuta UE. Pai sa emigreze in rusia daca nu le mai place UE. Romania nu are alta optiune, nu mai esti in UE si NATO imediat intra rusii cu armata peste tine si te ocupa. Ce e de preferat UE sau Putin? Eu zic UE

    • Ai dreptate , asa este cand posteaza incultii si isi fac autocritica . La cat de fasnet esti si cu bune maniere precis ai fost scuipat la 7 luni , iti vine prin san si-acum aluatul maron . Spala-te-n Nistru , atenuezi duhoarea de mancurt !

  3. Foarte bun articolul, felicitari !
    Acest iubitor de confort si de ,,meditatii,, dupa modul cum se comporta, este mercenar !
    p.s. Fane, nu mai consuma interzise…..

  4. Dragnea si Tariceanu – nu mai aruncati vina pe altii. Legile justitiei si toate prostiile pe care le-a facut coalitia psd alde pana acum ne-au adus aici. Voi purtati toata vina ca v-a dat UE un sut in fund. Acum trebuie sa raspundeti pentru toate minciunile care le-ati spus poporului roman pana acum

  5. NATO VA DISPAREA IN CATIVA ANI, VA APAREA O ARMATA EUROPEANA …SUA CU MAREA BRITANIA SE VOR DISTANTA DE EUROPE …RUSII VOR FI IN ALIANTA CU ARMATA EUROPEAN IMPOTRIVA SUA .

    MAI VEDEM….

    • Mamuska Vanga , mai vezi sa bagi ata printre urechile acului ? Lasa viitorul pe mana tinerilor , schimba-ti pampersii ca ti-a murit un cal de la caruta si pute pestilential , pregateste-ti coparseul si cere-i iertare lui Boje-Boje pentru pacatele tastarilor inutile prin publicatiile romanesti .

    • Normal pentru talmes/balmesul din Transnistria , asa gandesc cei de pe malul stang al Nistrului daca respecti ad-literam Constitutia si nu pactizezi cu penalii si mafiotii ! Se vede de la o posta ca nu esti roman , nu sti smecheria cu puie si incurci literele , maseaza-ti falcile si fa antrenamente faciale pe ascuns cu bastonul sa te perfectionezi cand venim sa-ti plombam proteza cu propolis .

  6. Astazi au demisionat din PSD SENATORUL EMANUEL-GABRIEL BOTNARIU , DEPUTATII ALEXANDRA -CORINA BOGACIU si CONSTANTIN – CATALIN ZAMFIRA si se asteapta demisii in lant . Dupa excluderea lui Tutuianu si demisia lui Botnariu , PSD ramane cu 69 de senatori , fix majoritatea necesara , aflandu-se la LIMITA IN SENAT . Colac peste pupaza , HUNOR de la UDMR intoarce foaia si declara ca ORICE OBSERVATIE DIN MCV TREBUIE LUATA IN SERIOS . Se zdruncina sandramaua , majoritatea parlamentara incepe sa se clatine . Tic-Tac …!!!

  7. ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger