AcasăNewsIohannis imparte smetii si laude, dupa interes

Iohannis imparte smetii si laude, dupa interes

Klaus Iohannis a profitat de intalnirea anuala cu diplomatii romani pentru a mai da cate un bobarnac adversarilor pesedisti. Nu insa si social democratilor de care are nevoie pentru a-si putea consolida imaginea externa.

In mod evident, Klaus Iohannis nu are nevoie de liderul PSD Liviu Dragnea. Ca urmare, seful statului nu a ezitat sa traga cateva sageti catre seful actualei majoritati guvernamentale atat pe tema aderarii noastre la Zona Euro (demers despre care Dragnea spune ca necesita, inainte de demararea sa concreta, o serioasa analiza), cat si in ceea ce priveste indemnul recent adresat diplomatilor de catre pesedist: ”Faceti ce fac ambasadorii straini si promovati interesele economice ale Romaniei in intreaga lume!”.

Presedintele, pregatit sa-i dea meditatii lui Dragnea   

Legat de intentia Romaniei de a adera la Zona Euro, Klaus Iohannis a tinut sa ironizeze atitudinea precauta manifestata de Dragnea, concomitent cu laudarea ministrului de Externe Teodor Melescanu – care a avansat deja, fara acordul PSD, o data concreta de aderare: 2022. ”Este un pas esential pentru intarirea rolului Romaniei la nivel european. Si, domnule ministru, mi-a placut ca ati mentionat acest obiectiv, chiar daca unii dintre conducatorii Romaniei nu au inteles inca foarte exact despre ce este vorba, dar o sa ne straduim sa le explicam”, a comentat Iohannis, referindu-se direct la conducatorul Dragnea. Si tot cu intentia de a-l contrazice pe liderul PSD, Klaus Iohannis a dat alt ordin pe unitate diplomatilor romani. „Va rog sa acordati cea mai mare atentie apararii cu maxima strictete a drepturilor si intereselor romanilor de pretutindeni. Romani traiesc peste tot, dar intre diferitele grupuri ale Diasporei exista diferente esentiale. Sunt romani care au legaturi istorice vechi cu tara, sunt romani care au plecat abia dupa Revolutie si fiecare tara are specificul ei cu romanii de acolo. Pe mine si pe dumneavoastra trebuie sa ne intereseze foarte mult si, in acelasi fel, toti”, a decretat seful statului, fara a scoate un cuvant despre lobby-ul intens pe care ambasadorii si consulii romani ar trebui sa-l faca in favoarea oamenilor de afaceri romani, implicit in favoarea economiei nationale.

Interesul poarta si fes prezidential

Desi a lovit sub centura si actualul Guvern (s-a plans ca Executivul Romaniei ”cumva se schimba cam des” – situatie care il obliga pe el ”sa discute de mai multe ori” cu guvernantii pe tema demersului pregatirii preluarii presedintiei UE in 2019), Klaus Iohannis a incercat sa se puna bine cu seful MApN, ministrul Adrian Tutuianu. La care, desi este un pesedist sadea, Iohannis se uita gales cu gandul la finalizarea contractelor legate de inzestrarea Armate – contracte antamate de Iohannis in intalnirile sale cu mai marii lumii, dar care stau in pixul lui Tutuianu. ”Am sperante cu noul ministru al Apararii, care pare a fi foarte hotarat in a pune in practica aceasta chestiune, impreuna, sigur, cu premierul”, l-a periat preventiv Iohannis pe Tutuianu, pentru ca nu cumva acesta din urma sa-l faca de rusine in fata d-alde Trump, Macron, Merkel prin refuzul de a aloca banii necesari achitarii contractelor legate de aparare.

author avatar
Simona Badulescu
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger