AcasăNewsIohannis ignorantul

Iohannis ignorantul

Cand Viorica Dancila vorbeste despre mutarea ambasadei, „pudelul Angelei Merkel” se crede leu

Anuntul inevitabilei mutari a Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim a facut explozie in curtea Cotrocenilor. „Prim-ministrul Viorica Dancila demonstreaza, inca o data, totala sa ignoranta in domeniul politicii externe si in ceea ce priveste luarea unor decizii importante ale statului roman. Din dorinta de a-si revendica o decizie care nu apartine doar Guvernului Romaniei, asa cum doreste sa lase impresia, Prim-ministrul Viorica Dancila se grabeste sa faca anunturi publice fara sa existe o decizie in acest sens”, n-a ezitat Cotroceniul sa atace. Nu imi plac termenii prea duri, dar un comunicat de o asemenea imbecilitate nu ti-e dat sa vezi zilnic.

Cand Viorica Dancila vorbeste despre mutarea ambasadei pudelul Angelei Merkel se crede leu

Las deoparte aprecierea marlaneasca la adresa premierului Viorica Dancila, intrecuta doar de mitocaniile lui Traian Basescu, pe vremea cand era presedinte. Iohannis nu are abilitatea de a exprima un punct de vedere fara ironii de neam-prost, cu intentia evidenta de a-l discredita pe cel la care face referire, mai ales daca nu e din tabara lui.

Rugaciunile nu rezolva gafele

Nu o data s-a intamplat sa nu-si poata pune stavila gurii, dovedind, in pofida scuzelor ulterioare, ca de fapt asa gandeste el. Si scuzele, ca sa fim bine intelesi, nu le-a prezentat niciodata personal, barbateste, in mod direct. Intotdeauna a folosit consilierii pe post de intermediari, punandu-i in cele mai delicate posturi. E de ajuns sa ne aducem aminte de episodul in care afirma despre Liviu Dragnea ca „cine stie ce afaceri face cu evreii”. Degeaba a incercat consilierul prezidential Bogdan Aurescu sa indrepte cat de cat lucrurile, la Washington. Partea americana l-a pus imediat la punct, politicos ce-i drept, ca Iohannis era pe deplin constient si stia bine ce a spus, asa ca nu mai merge cu „a vorbit gura fara el”. Degeaba isi pune kipa pe crestet si se roaga cu sarg la Zidul Plangerii, mie mi se pare ca niciun evreu trecut prin ciur si prin darmon nu-l ia prea mult in seama si se rezuma doar la respectarea protocolului.

Credibilitatea, in cadere libera

Cat de mult ar putea fi crezut Klaus Iohannis in actiunile lui din moment ce „The Jerusalem Post” scria, in aprilie 2018: „Cum poate presedintele roman Klaus Werner Iohannis – care timp de 23 de ani a fost si presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Romania, ce se pretinde a fi succesorul legal al unei foste organizatii naziste – sa fie un prieten al Israelului? … Este uimitor ca aceeasi persoana, Iohannis, care ignora legile publice internationale, isi exprima acum rezervele cu privire la mutarea ambasadei romane la Ierusalim, citand surse si principii ONU de care nu i-a pasat vreodata cu adevarat. Ipocrizia sa a atins acum un nou nivel, in detrimentul Israelului, al Romaniei si al prieteniei solide dintre cele doua tari”. Afirmatia despre afacerile lui Dragnea cu evreii si scandalul declansat de refuzul mutarii ambasadei la Ierusalim nu sunt niste momente lipsite de importanta, peste care se poate trece usor. In intelepciunea care i-a consacrat, evreii au preferat sa le monitorizeze, decat sa provoace disensiuni puternice intre Israel si Romania.

Naveta Berlin-Bucuresti si retur

Sase luni mai tarziu, acelasi „The Jerusalem Post” scria ca, in aprilie 2018, cancelarul Angela Merkel i-a solicitat presedintelui Klaus Iohannis sa blocheze actiunile destinate mutarii reprezentantei diplomatice romane la Ierusalim. Demersuri asemanatoare au fost facute si pe langa alti politicieni, cu acelasi scop. Interesant este ca nici Germania si nici Romania nu au negat informatia, dar nici nu si-au manifestat disponibilitatea de a furniza informatii suplimentare, trimitandu-i pe ziaristi la plimbare cand la Bucuresti, cand la Berlin.

Politica PNL fara psihiatrie nu se poate

Din aprilie 2018 si pana in prezent, vi se pare ca Iohannis ar fi facut altfel decat i-a cerut Merkel? Mie nu. Si atunci te intrebi, firesc, ale cui interese le reprezinta Klaus Iohannis? Romania are tot interesul sa-si revitalizeze relatiile diplomatice cu Israelul. Raspunsul lui Iohannis? De doi ani de zile nu mai avem ambasador acolo, dar el nu s-a grabit sa numeasca vreunul, desi din partea Cabinetului Dancila s-au facut doua nominalizari. Acum, suntem la al doilea anunt al premierului privind relocarea Ambasadei Romaniei. Raspunsul lui Iohannis? „Prim-ministrul Viorica Dancila demonstreaza, inca o data, totala sa ignoranta in domeniul politicii externe si in ceea ce priveste luarea unor decizii importante ale statului roman.” Al doilea raspuns vine din partea camarilei peneliste, care considera ca o noua plangere penala pe numele Vioricai Dancila este o chestiune de siguranta nationala. Nu vreau sa comentez, n-am la dispozitie tratatul de psihiatrie al lui Aurel Romila, ca sa ma ajute in stabilirea unui diagnostic corect. Poate fi o coincidenta, nu zic nu, dar nu mi se pare intamplator ca prima sesizare, privind inalta tradare, a ajuns pe masa Parchetului General dupa vizita lui Ludovic Orban in budoarul politic al Angelei Merkel.

Merkel, sa fii sanatoasa!

De ce ar fi Viorica Dancila ignoranta, dupa cum o acuza Iohannis? Ignorant mi se pare mai degraba Iohannis, care nu a inteles nici acum ca misiunea lui in politica externa e doar o chestiune de imagine. El, de fapt, are un rol decorativ. Guvernul este cel care negociaza orice pact sau tratat in numele Romaniei, iar Parlamentul este cel care le ratifica. Iohannis? Mai la coada, doar cu semnatura. Asta se numeste ignoranta, sa nu stii. Si tot ignoranta se numeste si sa nu-ti dai seama ca situarea Romaniei pe cea mai puternica axa a lumii, Washington-Tel Aviv, nu este un moft, ci o necesitate. Ca nu-i place Angelei Merkel? Sa fie sanatoasa!

author avatar
Valentin Boeru
2.591 afisari

9 COMENTARII

  1. Nu va mai mirati,Mutalakul este mercenarul statului al carui cetatean este si al merkelovei,acest guvernator,mai mult general,are o misiune de dus la capat si anume pedepsirea cat mai crunta a Coloniei pentru faptul ca aceasta intentioneaza sa-si ridice rangul,adica sa nu mai fie la cheremul stapanilor bruxellezi si mai ales a unui cancelar cu tenta veche ribentropist-molotovista,daca se poate.Prima scatoalca,pentru Mutalak,va veni pe 26 mai,atunci isi va da seama ca lupta pentru al doilea mandat de guvernator,plocon primit de la merkelova in 1914,scuze-2014,se va transforma in iluzii desarte.Totusi,situatia este destul de complicata si inca nu se stie cursul politic ce va urma,insa peste doua luni se va mai limpezi,clarifica intr-o masura hotaratoare.

  2. Boerule , esti complet pe langa subiect , bati campii cu gratie in aplauzele lui ” cobe ” si alti cativa consumatori de artificii fasaite . Pana si ” cobe ” si-a luat masuri de siguranta si sta in expectativa : ” Totusi , SITUATIA ESTE DESTUL DE COMPLICATA SI NU SE STIE CURSUL POLITIC CE VA URMA , PESTE DOUA LUNI SE VA LIMPEZI .” Credibilitatea presei aservite este in cadere libera ( spre nula ) pentru cei din tagma asta , in cazul unora , jurnalism fara psihiatrie nu se poate !

  3. Comisarul .ro , astazi , 20:45 ” VIDEO -Informatie bomba ! Statele Unite i-au retras VIZA lui Dragnea ! ”. Video de 08:13 minute la Digi 24 . Urmariti video si va convingeti care este realitatea !

  4. Incet incet ne vom scapa de imecilitatea asta de presedinte al Romaniei,asa ceva ,sa vrei raul tarii tale nici in cele mai negre cosmaruri ale mele nu credeam ca se poate intampla.Gargaragii si incopetentii din opozitie ii tin isonul sasului,ar se vor caii amarnic in cele din urma cand se vor trezi

    • Sunt un mincinos , NU SUNT ROMAN , ma gasiti la o cautare banala pe facebook : Constantin Moldovean Tiraspol , sunt o vuvuzea mankurta care taie frunza la caini prin presa romaneasca postand sub acoperirea a mai multor nick-uri . Ma amestec in bucataria romanilor pentru un pumn de copeici , ma incropesc cum pot sa-mi asigur samagonul , mahoarca si hleb . Merit flegme din partea romanilor de pretutindeni . P.S. – Sunt si balbait , observati ca repet postarile .

  5. Incet incet ne vom scapa de imecilitatea asta de presedinte al Romaniei,asa ceva ,sa vrei raul tarii tale nici in cele mai negre cosmaruri ale mele nu credeam ca se poate intampla.Gargaragii si incopetentii din opozitie ii tin isonul sasului,dar se vor caii amarnic in cele din urma cand se vor trezi

  6. Observ o dorinta jidaneasca de a separa UE in 2.
    Ma tem ca nu e o dorinta americana.
    Dar cum jidanii conduc America.
    Mi-e teama de cel mai rau.
    Un pact Ribbentrop-Molotov intre Sua si Rusia.
    Rog serviciile secrete militare sa caste foarte bine ochii!

  7. E ignorant? Sa tremitem la arhivele prezidentiale de la Cotro inspecția lui Bibi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger