AcasăNewsIohannis, ia-ti mana de pe Justitie!

Iohannis, ia-ti mana de pe Justitie!

Codruta din Troia, careia printii ba vor sa-i dea, ba sa-i fure marul

Suntem singura tara europeana, sigur europeana, care avem trei Parchete. Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, DNA si DIICOT. Nu stiu cine vrea asta si daca are argumente logice sa le justifice necesitatea, dar vad ca nici Iohannis nu se opune. Ii place la nebunie. Toate trei fac parte din sacul lui cu jucarii, cu procurori papusi si papusari de procurori. El este convins ca asta este Justitia. Nimeni nu i-a spus ca procurorii sunt numiti magistrati in mod ilegal si ilogic, si ca, in sala de judecata, locul lor ar trebui sa fie la nivelul avocatilor. Nicidecum mai sus, la prezidiul unde stau judecatorii.

Marele dirijor deschide stagiunea cu vodevilul Justitia de trei parale

Confuzia ca procurorii ar face Justitie i se trage si de la faptul ca l-a furat somnul inainte sa descopere, in Constitutie, ca „Justitia se realizeaza prin Inalta Curte de Casatie si Justitie si prin celelalte instante judecatoresti stabilite de lege”. Vede cineva vreun cuvant despre Parchete si procurori? Eu nu.

Dati-mi procurorii inapoi!

Domnul Iohannis, spuneam la inceput, simte nevoia, din ce in ce mai mult, sa se bage in seama cu cele trei Parchete, crezand ca aia e Justitie. Nu sesizeaza ca initiala D, atat la DNA si DIICOT, inseamna Directie. Dar ce Directie, nene! Ridicata la rang de Parchet din motive care pana si juristilor de renume le scapa. E vorba de motive logice, nu de cele dictate de interese.

Codruta din Troia careia printii ba vor sa i dea ba sa i fure marul

Si mai spun inca o data ca se baga in seama pentru ca, teoretic, nu ar trebui sa numeasca el procurorii-sefi. Are cine sa o faca, pentru ca cele doua Directii nu se subordoneaza Presedintiei, ci altor institutii. Doar asa se explica frustrarea lui de copil caruia i s-au luat jucariile, cand s-a pus problema daca mai numeste procurori-sefi sau nu.

Surd, orb si mut

Scandalul generat de abuzurile DNA umple Romania de injuraturi, pe deoparte, dar si de hohote de ras, pe de alta parte. Nu insist pe nervozitatea romanilor, e intemeiata ca si injuraturile pe care le scot pe gura. Insa mai tare ii umfla rasul cand il vad pe Iohannis cum se agita in gol, ca o motompa care gonfleaza doar peisajul. Mai gol ca acum imparatul nu a fost niciodata. Nu, el nu mediaza vreun conflict, asa cum scrie in Constitutie ca ar trebui sa o faca. Chiar, e vreun conflict? Nu cred, din moment ce nu a vazut nimic, nu a auzit de abuzurile DNA, nu a citit stenogramele si, in general, nu comenteaza informatiile aparute in spatiul public. El lupta fatis pentru mentinerea in functie a Codrutei Kovesi, oricat ar incerca sa-si acopere opera in vreun fel. Poate nici nu se vede, dar in fundul salii se aude cert cat de fals interpreteaza partiturile. Iar asta starneste rasul natiunii, satule sa se mai enerveze din cauza unui presedinte surd, orb si mut.

Fara politica, dar cu numiri politice

Politicienii nu trebuie sa se amestece in Justitie. Care? Intreb si eu, naiv, pentru ca ce se vede nu este Justitie. Este un fel de miuta la poarta Codrutei Kovesi, unde fiecare vrea sa incrie. Dragnea samsareste pe partea lui cat poate. Ba cu Tudorel Toader, ba cu Iohannis. Iohannis negociaza si el, ba cu Dragnea, ba cu Tudorel Toader.

Ambasadorul Hans Klemm pluseaza Nu pentru el l a rugat un vecin de interese si ideologie

Klemm, vesnicul binefacator al neamului romanesc, cauta sa dea si el in minge. In mod surprinzator, pe asta nu-l fluiera arbitrul si nici nu-l intreaba cum a patruns pe teren. Iar cand e sa faulteze, si o face grosolan si revoltator de des, nimeni nu-i arata cartonasul rosu. Deci, nu exista amestec politic in Justitie, ziceam. Dar numire politica e voie, sa ma iertati ca intreb? Frumos este mai tarziu, cand toti vin si ne sucesc creierii ca nu e numire, ci doar sustinere. Ca sa vezi! Sa mai zici ca romana nu e o limba bogata.

Pe urmele Liviei Stanciu

Poate ca doar abordand subiectul in felul acesta se va intelege de ce Iohannis nu vrea sa-si ia mana de pe Justitie. Are de aparat, spuneam si ieri, viitorul mandat si libertatea sotiei. Se aude ca si libertatea lui, ceva mai incolo, daca cineva ii rascoleste mai tare trecutul. Cu o Kovesi eliminata din joc se poate astepta la tot ce e mai rau.

Augustin Lazar asteapta terminarea balciului ca sa se apuce de dereticat in casa Codrutei

Nu pare a fi fiinta blanda, careia sa-i fie scarba, teama sau jena de razbunari. Intentiile lui Iohannis sunt clare, de a-si subordona Justitia. Declaratia lui in fata absolventilor Institutului National al Magistraturii a fost elocventa. Ei, tinerii judecatori si procurori, vor gasi in el un aliat. Aoleu! Nu seamana izbitor cu declaratia Liviei Stanciu, care spunea procurorilor ca au un aliat in ea si in Inalta Curte de Casatie si Justitie? Ma intreb, totusi, ce l-a determinat pe Iohannis sa nu spuna lucrurilor pe nume, asa cum le-a inteles toata lumea care mai are un strop de minte? Nu era mai simplu sa zica „vreau sa refac gasca din Justitie, asa cum a fost ea odata, pe vremea lui Basescu”? Si, ca sa puna bomboana pe coliva, a adaugat: „… alaturi de noi sunt romanii, care si-au aratat sustinerea pentru o justitie independenta si dreapta, pentru o societate in care coruptia este combatuta si in care nimeni nu este mai presus de lege…”. Mare confuzie, caci aceia nu sunt romanii lui, cum ii place sa se laude. Sunt romanii care de cateva zile ii canta lui in poarta la Cotroceni, si Codrutei Kovesi, in fata DNA. N-au toti voce, o mai iau si pe langa partitura, dar se aude foarte limpede cum injura.

author avatar
Valentin Boeru
3.184 afisari

3 COMENTARII

  1. Mutalakul nu a fost,nu este si nu va fi presedinte,in primul rand ca nu mai exista o republica-acum Colonie,el fiind numit doar guvernator si avand promisiunea ferma de la stapani pentru o a doua nimire ca guvernator il doare in dosare si vrea sa fie un al doilea basescu dar nealcoolic,sau nu.Actuala generatie tanara,needucata,fara cultura suficienta,fara sa cunoasca istoria acestui teritoriu,este usor manipulata de stapanii coloniei,cand isi vor da seama va fi prea tarziu.Daca erau bine informati trebuiau sa dea de pamant cu toata clasa politica,in frunte cu mutalakul caruia ii bubuie mintea,sa puna presiune pentru o adevarata lupta anticoruptie,unde intra si coruptia stapanilor coloniei,de ce nu o vad si pe asta,care este cea mai mare,puternica si devastatoare.

  2. Boeru ăsta de scrie articole considerați că înțelege „oarece” din subiectul despre care scrie ? Ați zice că scrie cu avântat și cu „frămîntări”, oarecum în „corespondență” „cu vremile” ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger