AcasăNewsIohannis i-a transmis Patriarhului ca nu va fi prezent la sfintirea Catedralei...

Iohannis i-a transmis Patriarhului ca nu va fi prezent la sfintirea Catedralei Mantuirii Neamului

Presedintele nu vede decat inainte. E bine, caci ghinionul vine, de regula, din spate

Presedintele l-a anuntat pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, printr-o scrisoare transmisa vineri, ca nu va putea participa la ceremonia de sfintire a impunatorului lacas de cult.

Invitat sa participe la ceremonialul ce va avea loc la finele acestei saptamani, in prezenta patriarhului Bartolomeu I, Arhiepiscopul Constantinopolului, Klaus Iohannis i-a explicat Patriarhului Daniel ca „din pacate, din motive care tin de agenda europeana, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminica, 25 noiembrie 2018”, presedintele tinand, totodata, sa aminteasca faptul ca „ridicarea Catedralei Nationale a fost posibila printr-un efort sustinut al Bisericii Ortodoxe Romane si al credinciosilor. Acest locas de rugaciune ne aduce impreuna intr-unul dintre cele mai importante momente pentru poporul roman: celebrarea Centenarului Marii Uniri”, din cate se mentioneaza in textul scrisorii publicate pe site-ul Cotrocenilor.

In ziua in care este programata ceremonia de sfintire a Catedralei Mantuirii Neamului, Klaus Iohannis se va afla la o reuniune extraordinara a Consiliul European, pe tema Brexit.

author avatar
Cristina Stefan
264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger