AcasăNewsIohannis i-a atras atentia lui Toader ca acum e ministru, nu profesor

Iohannis i-a atras atentia lui Toader ca acum e ministru, nu profesor

Pe langa faptul ca a transmis ca, in opinia sa, Sevil Shhaideh si Rovana Plumb ar fi trebuit fie sa demisioneze, fie sa fie retrase din Guvern, odata intrate in vizorul DNA-ului, Klaus Iohannis si-a mai manifestat o nemultumire ce tine de un alt ministru din Cabinetul Tudose, de aceasta data pe fondul unor declaratii.

Presedintele a dat de inteles ca in loc sa expuna o teorie, in privinta celor indrituiti sa verifice legalitatea unei Hotarari de Guvern, ministrul Toader ar fi trebuit sa ia masuri, avand aceasta posibilitate, in calitatea sa de membru al Guvernului. „Dl ministru Toader a confundat pozitia domniei sale de acuma cu pozitia de profesor universitar sau rector pe care a avut-o inainte (…) dar dl Toader nu este profesor universitar in momentul acesta, ci este ministru al Justitiei. Or, din pozitia de ministru al Justitiei, daca a constatat ca unele lucruri nu sunt clarificate bine in Justitia romaneasca, nu trebuia sa faca afirmatii teoretice, ci sa vina cu un act prin care corecta, de exemplu, Codul de Proced Civila. Asadar, abordarea ministrului mi se pare inadecvata”, a conchis Klaus Iohannis, seara trecuta, de la Cotroceni.

De altfel, o reactie dupa spusele lui Tudorel Toader a venit si dinspre DNA, institutie care a ales sa sesizeze CSM-ul, pe marginea declaratiilor sefului de la Ministerul Justitiei.

author avatar
Cristina Stefan
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger