AcasăNewsIohannis, gazda Forumului European pentru Antreprenoriat

Iohannis, gazda Forumului European pentru Antreprenoriat

Palatul Cotroceni va găzdui, miercuri, Forumul European pentru Antreprenoriat (European Entrepreneurship Forum), eveniment care subliniază importanța deosebită a antreprenoriatului în dezvoltarea economiei și a consolidării competitivității.

Forumul, la care va participa şi preşedintele Klaus Iohannis, este organizat la inițiativa Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), cu sprijinul Administrației Prezidențiale, și are loc în contextul mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene. Evenimentul își propune să contribuie la definirea unei noi viziuni pentru stimularea antreprenoriatului și a IMM-urilor europene pe fondul noilor provocări la nivel internațional.

Beneficiind de sprijinul Grupului angajatorilor din cadrul Comitetului Economic și Social European, dar și al organizației europene a IMM-urilor – SMEunited, Forumul își propune să contribuie la realizarea unui nou „Small Business Act” pentru Europa și să stimuleze o politică matură și proactivă, care să conducă la consolidarea competitivității internaționale a economiei Uniunii Europene.

Evenimentul va reuni 250 de participanți din România și celelalte state membre UE, oficiali și reprezentanți ai mediului antreprenorial european, la care se adaugă reprezentanți diplomatici din statele europene, acreditați la București.

Dezbaterile tematice urmează să sublinieze importanța politicilor și măsurilor concrete pentru susținerea antreprenoriatului, inovării și competitivității, prin valorificarea oportunităților generate de economia digitală. Alte teme aflate pe agenda Forumului privesc tinerii antreprenori, antreprenoriatul feminin, precum și identificarea unor soluții eficiente de finanțare a activității IMM-urilor.

Forumul European pentru Antreprenoriat va prilejui lansarea oficială a unei noi proiecții la nivelul politicilor de susținere a antreprenoriatului european prin semnarea, în prezența Președintelui Klaus Iohannis, a unei declarații pe tema viitorului antreprenoriatului european – „Declarația de la București”. Aceasta își propune să constituie baza unui proces aprofundat de dezbatere cu privire la viitorul antreprenorial al României și al UE, în contextul unui angajament comun pe termen lung, care să contribuie la consolidarea Pieței Unice, o condiție esențială a prosperității și coeziunii sociale ale Uniunii Europene.

 

author avatar
Andrei Coman
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger