AcasăNewsIohannis fenteaza criza nemteste

Iohannis fenteaza criza nemteste

Tandemul Ponta – Grindeanu, lasat balta de presedinte

Asteptat cu sufletul la gura de ”binomul” Ponta – Grindeanu sa iasa la rampa cu un mesaj devastator pentru gruparea Dragnea & Comp., Klaus Iohannis si-a facut bagajele si dus a fost.

Tabara Ponta Grindeanu a asteptat in zadar un semnal favorabil din partea Cotroceniului

Tacut, precum ii este obiceiul, dar tacerea lui a fost de aur de aceasta data, in caz contrar riscand sa se inece si el in malul crizei care a bagat politica romaneasca in ceata. Dupa cum ii asigurase Ponta pe posibilii fani ai rebeliunii marca Grindeanu, Iohannis urma sa tune si fulgere, sambata, impotriva inconstientei lui Liviu Dragnea si ai acolitilor sai, care sunt incapabili sa guverneze cum trebuie si mana tara spre prapastie – critica insotita si de fluturarea posibilitatii numirii unui nou premier ”tehnocrat”. In mod evident, adoptarea unei astfel de pozitii de catre presedinte ar fi dat aripi taberei Grindeanu, ca de altfel si pesedistilor atrasi de gandul lasarii lui Dragnea cu fundu-n balta.

Tandemul<br >Ponta <br >Grindeanu<br >lăsat baltă<br >de președinte

Sau si mai simplu spus, iesirea lui Iohannis ar fi dat practic semnalul inceperii macelului in PSD. Nu a fost insa sa fie asa si asta pentru ca Iohannis da semne ca a invatat cate ceva din febuarie incoace si nu se mai azvarle cu capul inainte, asa cum a facut-o la debutul protestelor din iarna. Iohannis si-a aprofundat rolul de presedinte si in plus pare sa fie mult mai bine informat, dovada reactia impecabila in actuala criza. Seful statului nu a cazut in capcana pozitionarii de partea vreuneia dintre tabere si nu se amesteca in ciorba partidului de guvernamant. Dimpotriva, isi vede de politica externa si da asigurari partenerilor nostri externi ca Romania este o tara stabila iar politicienii aflati in prezent ”in divergenta” vor gasi cu siguranta o solutie rapida la problemele lor – mesaj reiterat de altfel si ieri de Klaus Iohannis, la intalnirea sa cu cancelarul german Angela Merkel. Neutralitatea adoptata de Klaus Iohannis i-a asigurat acestuia cea mai buna pozitionare in actualul joc politic, dar a stricat jocurile taberei Ponta – Grindeanu, care este obligata acum sa se confrunte pe cont propriu cu motiunea de cenzura. O motiune din care PSD va iesi terfelit indiferent de rezultat, dar care ii va da cuvantul lui Klaus Iohannis. Ramane de vazut cui ii va tiui urechile dupa ce va cuvanta presedintele.

author avatar
Simona Badulescu
598 afisari

2 COMENTARII

  1. MITICII, IMPOSTORII, SEMIDOCTII, HOTII SI BANDITII DIN SISTEMUL POLITC SI SOCIAL ROMANESC TREBUIE SA INTELEAGA CA E NECESAR SA CINSTIM CUM SE CUVINE IMPLINIREA A 100 DE ANI DE LA MAREA UNIRE, DREPT URMARE EI TREBUIE SA DISPARA PENTRU TOTDEAUNA DIN SFERA POLITICII SI ADMINISTRARII distrugerii TARII. Pentru IDEPLINIREA AESTUI DEZIDERAT NOI ROMANII ADEVARATI, DE CARACTER, ONESTI, CINSTITI, CU SIMTUL RUSINI, CU OMENIE SI BUNA CREDINTA TREBUIE SA LUPTAM CU ORICE RISC……………………….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger