AcasăNewsIohannis, fata in fata cu ministrul Justitiei

Iohannis, fata in fata cu ministrul Justitiei

Klaus Iohannis i-a primit la Cotroceni pe tinerii absolventi ai Institutului National de Magistratura.

 

Zeci de tineri magistrati au fost marti oaspetii presedintelui, la Cotroceni (sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis)

UPDATE: In discursul sustinut in fata noilor judecatori si procurori, presedintele a atins si un aspect „la zi”. „Investirea dumneavoastra in functie survine intr-un moment in care actul de justitie este pus la indoiala public tocmai de acele persoane care sunt chemate sa raspunda in fata legii. Aceasta tentativa nu trebuie sa va influenteze si nu trebuie sa va abata de la principiile constitutionale ale legalitatii, impartialitatii si egalitatii, principii care va guverneaza activitatea. Sunteti in prima linie a apararii principiilor fundamentale pe care se consolideaza orice stat de drept autentic. Nu uitati nici un moment ca si de taria dumneavoastra de caracter depinde bunul mers al justitiei din Romania”, i-a indemnat Iohannis.

La momentul de fata, la Cotroceni este in plina desfasurare evenimentul destinat primirii de catre primul om in stat a magistratilor absolventi ai Institutului National al Magistraturii – procurori si judecatori deopotriva.

La ceremonial gazduita de Sala Unirii asista ministrul Justitiei, dar si membrii CSM, in frunte cu sefa Consiliului, judecatorul Simona Man, precum si presedintele Inaltei Curti, dar si procurorul general Lazar si presedintele Curtii Constitutionale, judecatorul Valer Dorneanu.

„Continuand traditia am tinut ca si in acest an sa ma adresez, in cadrul unei ceremonii publice, absolventilor” Institutului National al Magistraturii, a declarat, din startul alocutiunii sale, primul om in stat.

Ramane de vazut daca presedintele si ministrul Justitiei vor avea o discutie, avand in vedere ca evenimentul are loc cu doar doua zile inainte ca Toader sa prezinte public concluziile raportului privind activitatea manageriala la DNA.

sursa foto: captura Antena3

149 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger