AcasăNewsIohannis face praf siguranta nationala

Iohannis face praf siguranta nationala

Soarta milostiva il ”despagubeste” pe Klaus Iohannis pentru casa pierduta la Sibiu

Cand nu e in Florida, la plaja, sau in Austria, la schi, Klaus Iohannis face praf siguranta nationala. Uneori o face praf tacand, adica facandu-se ca nu vede abuzurile ingrozitoare ale erei Basescu; alteori, o face praf vorbind si actionand. Din 2017, de cand apar, uneori zilnic, dezvaluiri cutremuratoare despre abuzurile din justitie, presedintele Romaniei n-a exprimat o singura luare de pozitie.

De fapt, singura atitudine este negarea. Pentru el, aceste lucruri, care afecteaza functionarea institutiilor la varf, pur si simplu nu exista. Ignorarea cu buna stiinta a unor fapte atat de grave aduce atingere sigurantei nationale, mai ales ca presedintele – garant al respectarii Constitutiei si sef al CSAT – este obligat sa le ia in considerare.

Se comporta de parca isi uraste tara

La fel de grav este insa si modul in care presedintele vorbeste si actioneaza. Nu a trecut foarte mult de cand Iohannis, care, potrivit Constitutiei, trebuie sa fie echidistant, a iesit in piata alaturi de un grup de protestatari anti-guvernamentali, ba chiar a instigat la proteste impotriva Guvernului Romaniei. El a respins toate incercarile Parlamentului de a modifica legile justitiei, blocand practic Legislativul, si s-a opus revocarii sefei DNA, Laura Kovesi, desi aceasta este acuzata de incalcarea repetata a separatiei puterilor in stat. Toate acestea sunt incalcari grave ale statutului functiei prezidentiale si ale Constitutiei, cu efecte asupra sigurantei nationale. Nu mai departe de acum doua zile, presedintele a sustinut o conferinta de presa, in care a alertat cetatenii si partenerii Romaniei cu privire la datele executiei bugetare. Iohannis a prezentat situatia economica de parca ar trebui sa urmeze apocalipsa, desi cei mai importanti analisti economici au declarat ca situatia economiei este mai degraba pozitiva. Iohannis a vorbit despre instabilitate, incertitudine, impredictibilitate, scaderi de venituri la buget, deficit prea mare si alte lucruri, menite sa mineze increderea in economia romaneasca. O asemenea declaratie nu poate sa nu aiba efecte asupra mediului de afaceri si a pietei, in general, asupra creditelor, ca si asupra monedei nationale. Mai era putin si spunea ca Guvernul intra in incapacitate de plata, iar oamenii nu-si vor mai primi salariile. Dincolo de bizareria lor, mai ales ca vin din gura presedintelui, aceste declaratii pot aduce atingere sigurantei nationale. Dar lui Iohannis nu-i pasa. Pentru orice efect neplacut, are pe cine sa dea vina.

author avatar
Andrei Coman
2.197 afisari

5 COMENTARII

  1. Mutalakul se simte foarte confortabil in functia de guvernator primita cadou de stapanasul coloniei de aceeasi natie cu el,votul real din 2014 necontand.Acum a devenit constient ca nu va mai primi cadou un al doilea mandat si actioneaza inconstient chiar daca loveste in siguranta coloniei,sa vedem dupa ce va fi nevoit sa promulge noua lege a referendumului daca va lua in calcul ca o suspendare urmata de referendum duce sigur la inlaturarea din functia foarte confortabila primita cadou.Prea multi stapani are aceasta colonie,ca urmare si acestui fapt nimic nu merge spre bine deoarece ordinele lor produc numai haos.

  2. De bine,de rau ,stiu una buna….Presedintele a fost ales cu peste 6 miloane de voturi ,in timp ce Parlamentul actual,mai bine spus,majoritatea actuala cu doar putin peste jumatate dintre voturile cu care a fost ales Iohannis….si asta din cauza faptului ca multi romani nu au mers la vot din cauza ca le este efectiv scarba de „reprezentantii poporului” din Legislativ…Si astfel,am ajuns la o situatie paradoxala….Un condamnat penal,domnul Dragnea,este seful-dictator al unui partid….care are o confortabila majoritate Parlamentara ! Astfel,conform Constitutiei,datorita absenteismului de la votul pentru Legislativ,un condamnat penal ,controleaza doua din cele trei puteri ale Statului: Legislativul (Parlamentul) si Executivul (Guvernul)…unde pe post de Prim Ministru …are o doamna-marioneta.Ceea ce incearca sa mai controleze,este cea de-a treia putere,cea Judecatoreasca….Prin asa -zisa „Reforma Legislativa” ….exact acest lucru doreste sa il faca….inclusiv legi penale cu „dedicatie”….Am ajuns in absurda situatie ca puscariasul sa devina sef peste gardieni ! Binenteles ca DNA-ul ,Banca Nationala,Presedintia sunt printre institutiile care,functionand asa cum trebuie intr-o democratie reala,sunt o piedica in calea obtinerii controlului absolut si implicit „tinte” in ampla campanie de denigrare…

  3. Mlauss chiar isi iubeste tara dar nu Romania este tara lui. El a ramas la datorie in spatele frontului adica in Romania pentru a sluji intere3sele tarii pe care o iubeste.Putea pleca oricand in Germania dar ca primar in Sibiu a putut retroceda averi de miliarde de euro catre Forumul Democratic German reprezentat tot de el si care se declara mostenitorul Grupului Etnic German de sorginte nazista. Propulsat nesperat in fruntea tarii „patriotul” Mlauss face praf orice este romanesc in avantajul vizibil si pe fata al stapanilor sai Merkel & co.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger