AcasăNewsIohannis, dupa revocarea lui Kovesi: Cine se bucura ca lupta anticoruptie inceteaza,...

Iohannis, dupa revocarea lui Kovesi: Cine se bucura ca lupta anticoruptie inceteaza, nici vorba

Aflat la Bruxelles, unde urmeaza sa participe la Summit-ul NATO, presedintele Iohannis a facut primele declaratii dupa revocarea de la sefia DNA a Laurei Codruta Kovesi, decizie anuntata, in prima faza, dupa cum se stie, de catre purtatorul de cuvant al Presedintiei. 

Asadar, la doua zile de cand s-a aflat ca a semnat decretul de revocare a sefei DNA de la acel moment, Laura Codruta Kovesi, Klaus Iohannis a subliniat ca respecta statul de drept si Constitutia. „Si aceste lucruri nu le spun de complezenta sau de slogan, eu imi doresc pentru Romania o intarire a statului de drept, a democratiei (…)  este evident ca primul om in stat este primul care respecta statul de drept,  deciziile CCR, drept pentru care am pus in aplicare decizia Curtii Constitutionale. Nici intr-un moment nu a fost o optiune pentru mine sa nu respect Constitutia, statul de drept, dimpotriva, eu imi doresc ca acest pas pe care l-am facut sa fie inteles in supremul respect pentru Constitutie”, a sustinut Iohannis.

Mai mult, presedintele a continuat sa laude DNA, la fel cum facuse si in precedentele sale declaratii, spunand, practic, faptul ca nu si-a schimbat parerea, nici in privinta fostei sefe a Directiei, pe care a revocat-o din varful institutiei, in urma cu doar doua zile. „Daca cineva acum se bucura ca lupta anticoruptie inceteaza sau incetineste, nu, nici vorba. Deci lupta anticoruptie trebuie sa mearga inainte si va merge inainte (…) DNA este un corp de profesionisti foarte bine pregatiti, DNA trebuie si va merge mai departe. Lupta anticoruptie va merge cu toata forta mai departe. (…) Acest pas pe care l-am facut luni nu mi-a schimbat parerea mea personala despre activitatea DNA si inclusiv activitatea dnei Kovesi. Au facut o treaba foarte buna, sunt oameni foarte bine pregatiti. (…) Pot sa spun, fara niciun fel de problema, ca voi sprijini in continuare, poate si mai mult, lupta anticoruptie”, a mai afirmat Klaus Iohannis, de la Bruxelles.

164 afisari

2 COMENTARII

  1. Întrebarea ar fi totuși dacă domnul Iohannis, ca inspector școlar, știe să citească textul Constituției și mai și înțelege ceea ce citește, ca să corecteze eventualele inexactități ale judecătorilor de la CCR, dumnealui avâd rolul de a veghea la respectarea Constituției, acolo unde judecătorii de la CCR nu se pricep ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger