AcasăNewsIohannis, esti ridicol!

Iohannis, esti ridicol!

Presedintele nu mai stie decat „Dancila, demisia!”

Aflat la Sofia, Iohannis a iesit din nou la rampa. Nu cu ceva nou, pentru ca la Iohannis totul se invarte in jurul acelorasi subiecte eterne si groaznic de plictisitoare: razboiul cu PSD si demisia premierului Dancila. Ca merge la vreun summit UE sau NATO, ca se duce la toaleta sau in gradina, sa-si tunda trandafirii, sau ca se intalneste cu presa obedienta lui si sistemului pe care il patroneaza, are un singur lucru de zis: Dancila, demisia! De-a dreptul ridicol.

Presedintele nu mai stie decat Dancila demisia

Daca la inceput am luat totul ca pe un banc, chiar si prost, vad ca lucrurile se agraveaza. Marele Absent repeta ca o placa stricata acelasi lucru.  Nu i-a spus nimeni ca un banc repetat la nesfarsit nu mai are poanta. „Dancila, demisia!” a devenit mottoul fiecarei zile din viata lui Iohannis. Nici o zi fara „Dancila, demisia!”. A devenit deja un mod de viata, exact ca in celebrul film „Ziua cartitei”, unde toate zilele erau la fel.

Fixatia cu retragerea increderii

Klaus Iohannis se arata acum ingrijorat de situatia Romaniei. Normal, nu mai gasea niciun motiv sa ne poarte de grija. Asta, la prima vedere. In realitate, din plin injuratul presedinte nu stia cum sa ajunga la acelasi subiect, iar cand a gasit drumul a facut-o intr-o maniera care il descalifica. In spatele cuvintelor se vede limpede fixatia lui, cea cu retragerea increderii in premier. Nu are importanta ca este complet in afara legii, a Constitutiei si ca doar Parlamentul este cel care poate sa retraga incredera acordata unui Guvern. Nu, lui ii place cum suna – i-a placut de prima data -si trebuie sa-si arate placerea si bucuria de a se afirma. I-as spune ca e o prostie, dar ma tem ca nu poate intelege la ce ma refer. As fi putut spune ca e o gogomanie, bunaoara, dar astazi nu am dispozitia necesara pentru cuvinte dulci.

Ciolos, pana de la palarie

Iohannis se balaceste in ridicol cu atat mai mult cu cat trecutul lui ridica semne de intrebare. „Gasca de penali” ii poate oricand rade in nas, fluturandu-i in fata ochilor sentinta care demonstreaza cum a obtinut casele despre care presa a vuit. Si s-ar mai scufunda inca o data in ridicol daca Romania care nu-l iubeste i-ar spune ca, din cauza asta, isi retrage increderea in el. Iohannis, insa, e dotat cu un obraz politic gros, nu simte nici reprosurile directe, darmite apropourile mai fine. Diligentul artagos de la Cotroceni se lanseaza in povesti de campanie cu un nebanuit apetit de a fi tot mai ridicol. L-a apucat brusc grija fata de tara si nu vrea sa stea cu mainile in san si sa asiste cum Romania da cu oistea-n gard. Haida, de! Mai domol cu vorbele. Pai, din 2014, de cand ai fost ales presedinte, ai facut ceva constructiv in tara asta, Iohannis? Mie nu mi se pare. Ai dezbinat, ai instigat la ura, te-ai bucurat de mahalaua publica declansata si, in general, ai fost un Gica Contra. Ai instalat un guvern al tau, dovedit a fi cel mai prost din istoria postdecembrista a Romaniei. Dar asta nu te-a impiedicat sa te mandresti cu el, de parca era pana de paun infipta la palarie. Tie nu ti se pare ridicol, Iohannis?

Ne bati daca nu te iubim?

Klaus Iohannis chiar nu sesizeaza ca lumea cu capul pe umeri nu mai pune baza pe spusele lui? Nu vede ca interventiile lui sunt trimise imediat in derizoriu, pentru ca oricine isi da seama ce jocuri face? Nu simte ca romanii i-au demantelat intentiile si planurile de a bloca, de exemplu, orice forma de aducere a Justitei pe un fagas normal? Chiar nu sesizeaza ca, pe zi ce trece, arata ca un pustan obraznic si prea rasfatat, care nu stie decat sa dea cu jucariile de pamant cand nu i se face pe plac? Apucaturile astea, despre care sunt tentat sa cred ca trimit catre sindromul copilului unic, vor ajunge, in ritmul asta, sa devina deliciul publicului. Iar asta, Herr Präsident, se numeste sa fii ridicol. Mai ramane sa ne reprosezi ca tot noi suntem de vina cand te vedem gol, ca pe imparatul din povestea lui Hans Christian Andersen. Sau sa ne inmoi oasele pentru ca nu te iubim sau ca nu vrem sa te iubim. Dar tot ridicol s-ar numi, oricum ai da-o.

author avatar
Valentin Boeru
3.768 afisari

7 COMENTARII

  1. Este un razboi intre slugile stapanilor de la bruxelles,in frunte cu mutalakul,si slugile marelui stapan asa zis partener al unei aliante militare,in frunte cu dragnea.Ambele grupari fac temenele la portile stapanilor,ambele nu au treaba cu locuitorii coloniei,au interese numai ca sa ajunga sau sa se mentina la putere=slugi ale stapanilor.Parca este o incercare a guvernantilor sa indulceasca un pic viata locuitorilor coloniei,dar,in zadar,pentru ca imediat tabara stapanilor nemultumiti iau masuri si anuleaza si chiar dau inapoi nivelul de trai.Ca ex.,cu cateva zile in urma o stafie de la fosta bnr a anuntat ca in luna iunie vor creste din nou preturile,sigur,desigur ca asta si vrea bnr de tot anunta lunar cresteri,pusi de stapanii care i-au cadorisit cu functiile de acolo,cresteri anuntate ilegal de bnr cu putin timp inainte de suta de lei ce o vor primi pensionarii din iulie.Ce coincidenta stranie si cum intervine bnr ca o piaza rea in ridicarea preturilor la orice in colonie.

  2. Eu nu stiu in pesedeu ala mare numa prosti a6a generatie de premiri stupizi:Dragnea, Geoana, Ponta, Grindeanu, Tudose, Dancila. Cum sa muti o ambasada fara stirea presedintelui? Nici Ue nu vrea si culmea nici sociala europeana la care aderati fara sa vorbești i cu partea palestiniana mai ales dupa crimele alea terifiante, sau macar ma nu plecati din tara nu închideți ambasada Palestinieni. Nutarea e de mat nu poti gasi pat cu suspendarea . Eu cred ca doar amanarea pe procedeu medical ai mai scapa de pierderea puterii . Adica cazi langa masa de sah. Adica o scoti pe tradatoare cine stie ce a tradat, al dai in spate pe Dragnea e obosit saracu, si vi la vorba cu președintele daca va primește si propui a – n-a oara un premier, in galaxia aia de partid numa prosti?

  3. La fel si palestinienii s-au pripit. Ei trebuie ca ambasada sa se ia doar dupa deciziile ultime care apartin doar presedintelui. Asa ca pot veni inapoi. Toate ambasadele discuta cu presedintii probleme atat de vitale maai ales cand uni politicieni nu raspund.

  4. Lupta dintre stapini prin intermediul slugilor , posibil . Dar sa nu uitam ca stapinii ne-au dat protocoalele si
    apoi , scapind situatia de sub control , tot ei au dat `cep buboiului `. Azi este lupta intre misiunea malamutului de a desfinta stinga romaneasca distrugind PSD-ul prin toate misloacele si lupta de supravietuire a stingii . Pentru marele mut , asta a devenit obsesie , asa cum Antena 3 devenise obsesie pentru inaintasul sau cotrocenist Javra ordinara .Urmariti actiunile si evenimentele petrecute de si in timpul inscaunarii sale , de la : vreau partidul meu , guvernul meu prim ministrul meu si toate actiunile sale in aceasta directie .` Tarantelele` facute la instaurarea guvernului psd-alde , vesta rosie dublata de cea antiglont pe dedesupt , orbirea ce la cuprins la darea in vileag a protocoalelor , decaparea , distrugerea de destine , paradirea individului de catre luluta cu a SA DNA. DEVENIND PENIBIL . Perversa data de Dragnea si Dancila , l-a scos efectiv din minti , deaca le-=a avut vreodata .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger