AcasăNewsIohannis e prost, de Rares Bogdan

Iohannis e prost, de Rares Bogdan

Rares Bogdan, un ignorant in cultura urbana

Poate fi titlul unui roman. Unul complet atipic. Unul ca o teapa literara pe care numai Rares Bogdan ar putea-o da, dar pentru asta ii mai trebuie si idei. Coperti valoroase, poza lui Iohannis ranjind prezidential, titlul si atat. Pe pagina de garda, gleznele epilate ale azutorului, numele si e de ajuns. Restul, 360 de pagini goale. Nu e nevoie de cuvinte, chiar daca titlul pare atragator. Nimeni nu ar rasfoi-o vazand semnatura.

Rares Bogdan un ignorant in cultura urbana

Recunosc, ma simt strabatut de angoase gazetaresti generate de lipsa mea de talent si de imaginatie. Micutul latrau metrosexual de la Realitatea, rostogolit in Bucuresti cand a ridicat tat-su mare harta pe perete, mi-a luat-o inainte. Paranteza: Bogdane, din respect si multa dragoste tin sa-ti spun ca metrosexual nu inseamna sex la metru. Zic asta ca sa nu cazi in pacatul in care au cazut si altii, dand fuga la baie sa masoare. Inchid paranteza: cata invidie am de cand ai descoperit ca Iohannis e un prost!

Cine e mai netot?

„La Cotroceni, aia sunt sau foarte prosti sau foarte rupti de realitate si traiesc intr-un turn de fildes, intr-o gradina Eden…”, isi incepe Rares Bogdan cugetarea pe Facebook, dupa ce Simina Tanasescu si-a dat demisia. Dar la Cotroceni isi face veacul si Iohannis, din cate stiu eu. Presedintia, cu toata trupa de consilieri, cu frizeri, bucatari si mierlele care canta in gradina nu poate fi separata de cetateanul scos presedinte de calculator. Era nevoie de o minima diferentiere in termeni, Rares, de niste grade de comparatie, ca se cam intelege ca toti sunt prosti. Macar stiam cine cat de mult poate. Sau ai vrut sa spui ca toti sunt prosti in asemenea hal incat nu-i poti deosebi? Stii, scaldatule in lotiuni  de frizerie de cartier, ca mie asa mi se pare ca esti, prost are o groaza de sinonime. Nu ti le spun, dar ma intreb de ce nu le-ai folosit? Ti-a fost teama? Tie, care-ti infigi dintii in fundul puterii pana ti se sparg implanturile?

Analfabetul in cultura urbana

Domnul „glezna epilata” e nervos rau de tot. E suparat ca prostii de la Cotroceni se poarta elegant cu infractorii si slugile lor. Banuiesc ca personajul Iohannis se prezuma, asa ne lasi sa intelegem, e presedintele. Inca. Si mai e nervos Bogdan ca Petre Lazaroiu, judecatorul CCR, e „un bolovan sfertodoct, cu un vocabular si un mod de a vorbi de parca vine si lucreaza la Bariera Vergului”. Ce, ma? Bariera Vergului? Stii tu ce e aia? Sunt sigur ca habar n-ai unde e asta, Rares, de aia te si rog sa te muti la Cotroceni cateva minute, ca sa-ti trantesc in ochii aia de viezure violat de un vulpoi rapanos restul de sinonime de care-ti spuneam si pe care le-ai evitat. Nu incep cu natarau. Bariera Vergului a fost atestata pe la 1777, cand tu nu erai nici macar in faza de coacervat romanesc. Era mosia boierului Vergu Vartolomei, de la curtea lui Constantin Brancoveanu. Bariera Vergului inseamna Spitalul de copii Vasile Gomoiu, constructie inceputa pe la 1942. Acum tot asa ii spune. Mai inseamna si Biserica Sfintii Constantin si Elena, ctitorita de maresalul Ion Antonescu. Mai inseamna si Ateneu si Cinema Vergu, unul dintre cele mai vechi edificii culturale din Bucuresti. Exista si astazi. Plus celebra statuie Nimfa de la Vergului, unicat, reper pentru toti bucurestenii de atunci si multa vreme incoace, cand a disparut misterios. Nu are nicio importanta ca in Bariera m-am nascut si am copilarit, bai, ridicol chirias de Bucuresti, dar tot acolo s-au nascut si au copilarit nume de care tu nu ai auzit, dar care au facut cinste tarii. Esti un analfabet in cultura urbana, Bogdane!

Masoara, Bogdane, masoara!

As fi vrut sa-ti spun ca Bariera Vergului mai inseamna si al IV-lea Festival Mondial al Tineretului, tinut pe stadionul aflat la o statie de tramvai. Acum ii spune Arenele Nationale. Pe vremea aia, in 1953, maica-ta si taica-tu cred ca nici in faza de scrisori de dragoste nu erau. Iar mititei de la celebrul gratar din Vergului, pomenit in literatura, or sa manance cand le-oi trimite eu cu postalionul care oprea la Bariera. La cata ignoranta ai in tine, Bogdane, ti-am tras o injuratura pe care nici sa ti-o desenez nu pot. Nu intra nici in doua Coduri penale, la cate mi-au dat prin cap. Lasa-l pe Iohannis, nu intereseaza pe nimeni subiectul, doar plictiseste. Tu du-te insa la baie si masoara, apropo de metrosexual, cum iti spuneam la inceput. N-am nicio vina pentru frustrarile tale ulterioare.

author avatar
Valentin Boeru
4.142 afisari

9 COMENTARII

  1. Ia întrebați – o pe tanti Pandeke daca ea a luat un mic in gura la barierca cand venea din Bucovina.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger