AcasăNewsIohannis: e inadmisibil ca unele modificari sa fie facute cu destinatie pentru...

Iohannis: e inadmisibil ca unele modificari sa fie facute cu destinatie pentru unele persoane!

Chiar daca social-democratul aflat in fruntea Comisiei speciale care urmeaza sa dezbata modificarile aduse Codurilor Penale a sustinut cu tarie, chiar in cursul acestei zile, ca „nicio lege nu se face cu dedicatie” si ca „legile nu sunt facute pentru persoane sau pentru anumita persoana”, seful statului nu pare convins de aceasta explicatie.

Referindu-se la faptul ca exista si propuneri „bune”, fiind de parere ca unele dintre aceste modificari sunt necesare, tinand cont de faptul ca „e nevoie de o oarecare modernizare a legislatiei, punere in acord cu deciziile CRR, si in unele puncte chiar cu legislatia europeana”, Klaus Iohannis a pus, insa, accent pe cele „inacceptabile”. „Alte propuneri, care au fost facute, nu vreau sa detaliez acum in acest cadru, sunt total inacceptabile si cred ca discutia parlamentara va revela care trebuie sa ramana in discutie si care trebuie sa iasa din discutie. Un principiu insa cred ca trebuie sa-l inteleaga toata lumea, este inadmisibil ca unele modificari sa fie facute cu destinatie pentru unele persoane care vremelnic acum ocupa pozitii de decizie chiar in Parlament„, a sustinut Iohannis, pe un ton apasat.

Dezbaterile la Codurile Penale urmeaza sa inceapa pe 2 mai, s-a decis joi la Comisia speciala condusa de Florin Iordache.

author avatar
Cristina Stefan
312 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pentru “PREVENIREA DISOLUTIEI STATULUI”, reducerea saraciei, combaterea anarhiei si oligarhiei, normalizarea ierarhiei valorilor umane in societatea romaneasca precum si in vederea responsabilizarii formatiunilor politice si redarii demnitatii si increderii romanilor intr-un viitor optimist, este necesar ca:
    – In plan institutional sa se infiinteze: “COMITETUL (INTELEPTILOR) PENTRU ELABORAREA STRATEGIEI GLOBALE ANTICRIZA SI CONSOLIDAREA DEMOCRATIEI IN ROMANIA”, organism national care sa indeplineasca functiile SALVARII si RIDICARII Romaniei DECAZUTE asa cum incerca “GRUPUL PENTRU ROMANIA” (Daca situatia o va impune validitatea acestui organism national TREBUIE ceruta si de la Bruxelles).
    Acest FOR NATIONAL alcatuit din ELITE SI DEMNTATI UMANE veritabile, trebuie sa constituie O INSTANTA care sa legitimeze viitorul neamului romanesc si sa detina atributii de reflectie, studiu, analiza, sinteza si conceptie referitoare la configurarea traiectoriilor necesare evolutiei strategiilor pe termen scurt, mediu si lung, precum si la implementarea lor in vederea asigurarii unei dezvoltari economico-sociale certe si consolidarii DREPTATII si democratiei in Romania. In acelasi timp poate proteja evolutia Romaniei de diferiti factori perturbatori, de natura subiectiva, externi sau interni generati inclusiv din cauza unor dereglari comise de catre aventurierii sau exacerbatii din politica romaneasca. Poate consilia si acorda avize privind propunerile legislative (reglementari) atat de nivel inferior cat si superior din punct de vedere al ierarhiei juridice, emise de institutiile abilitate ale statului pentru, imbunatatiri organizatorice, prioritizarea alocari de resurse, simplificarea si eficientizarea unor proceduri ori metotologii, etc. Poate elabora proiecte de reglementari din proprie iniţiativă privind diferite domenii care trebuie supuse adoptarii Parlamentului pentru asigurarea progresului national sigur, in ritmul cel mai intens posibil.
    pe termen scurt, trebuie aplicate si alte masuri, mai relevante fiind cele privitoare la redarea increderii populatiei in institutiile Parlamentului si Justitie astfel:
    1. Parlamentarii sa activeze, mai mult de jumatate din timpul lor de lucru lunar la birourile parlamentare teritoriale din colegiile care i-au mandatat. Pentru determinarea nr. de parlamentari, care in mod ciudat ii dublu fata de nr. aprobat prin referendumul din 2009 si dimensionarea corecta a serviciilor celor doua camere trebuie sa se aiba in vedere atat criteriile de eficienta operationala cat si de cheltuirea economicoasa a fondurilor publice precum si algoritmii sau normele standard utilizate de parlamentele tarilor europene, care au si PIB-ul pe cap de locuitor asemanator cu cel din Romania. Acelasi rationament trebuie folosit si la dimensionarea intregului aparat de stat (central, local).
    2. Candidatii viitoarelor alegeri locale si parlamentare trebuie sa fie mai intai validati de o catre COMISIE INDEPENDENTA COMPLEXA APOLITICA. Deoarece POLITICA de stat in Ro este conceputa preponderent de catre SCELERATI, PARANOICI, IMPOSTORI, DEMAGOGI, DESFRANATI, TRADATORI, CIOCIOLINE etc. trebuie intreprinse masurile necesare prin NORME emise de catre BLOCUL NATIONAL al SOCIETATII CIVILE (al GpR-urilor) ca pe listele de candidati la orice tip de alegeri (locale, parlamentare, europarlamentare, prezidentiale) INDEPENDENTII apolitici ( nu ca dr Oprescu pui de securist-bolsevic) sa poata participa ca si candidati fara nici o ingradire legislativa, numai pe baza criteriilor de moralitate, integritate si competenta-instruire (experienta).
    Numai asa Ro ca stat va putea elimina din istoria sa neagra rusinoasa si din viata publica DILENTANTISMUL, INCOMPETENTA, AMATORISMUL, TRADAREA, MAFIOTISMUL , SUBMEDIOCRITATEA si va rasturna totodata TROACA POLITICII romanesti umpluta cu; gunoaie, reziduri umane, zoaie si laturi umane.
    In acest mod iresponsabili politicii romanesti din ultimii 28 de ani vor deconta cu mai putine responsabilitati, riscuri, nelegiuirile si imoralitatile comise impotriva natiunii romane, altfel tensiunile create de clasa politica impostoare (tradatoare) in societatea romaneasca nu vor mai putea fi tinute sub control.
    Metaforic exprimand realitatea, multi parlamentari nu se pot orienta nici cu busola in mana, dar fara busola, in cadrul comisiilor de specialitate se privesc unii pe altii ca viteii la poarta noua doar daca se discuta despre propriile lor interese.
    In plenul Parlamentului parlamentarii nu se pot intelege cu privire la propriile convingeri suburbane decat daca li se face semn cu degetul cel mare de catre un sef BOSCHETAR.
    Pentru eficientizarea legislativului alegerea parlamentarilor trebuia facuta de catre alegator direct pe buletinul de vot pentru comisiile de specialitate existente in Parlament si nu pe liste de partid(pt ca toti prostii se pricep la de toate).
    3. Excluderea deciziilor politice si a implicarii factorilor politici din procedurile de numire (desemnare) a membrilor din conducerile; Curtii Constitutionale, Consiliului Superior al Magistraturii si Curtii de Conturi, (unde trebuie desmnate urgent alte conduceri de catre ORGANISME DE PROFESIONISTI structuri civile). Pentru eficientizarea actului de justitie si armonizarea unor practici cu cele ale U.E. sa se introduca in sistemul judiciar institutia “judecatorului de instructie” si sa se excluda cea a “NUP” care incuba multa munca sterila si faciliteaza comiterea cu usurinta a actelor de coruptie de catre justitiari. Sisitemul judiciar romanesc se poate eficientiza, FARA A SE APLICA MAI MULTE FAZE ALE PROCESULUI JUDICIAR, si FARA FOLOSIREA INSTITUTIEI AVOCATULUI prin infaptuirea justitiei cu obiectivitate si celeritate precum si cu cheltuieli minime, NUMAI aplicand modelul Sistemului de Justitie CANADIAN, a Tribunalului Electronic, bazat pe stiinta ciberneticii judiciare. Completul de judecata este format dintr-un IT-ist sau cibernetician instruit si din punct de vedere ala cunostintelor juridice, un judecator ce detine si cunostinte IT si un calculator performant cu softul adecvat.
    4. Deoarece s-a dovedit ca in Romania TRANZITIA si HOTIA sunt fara de SFARSIT si ca DEPOLITIZAREA functiei publice este un obiectiv fundamental vital, pentru a face loc performantei politicilor publice si reformei in administratia statului in vederea gestionarii riguroase a banului public si utilizarii cat mai eficiente a resurselor bugetare, umane, etc este necesar ca, la nivel REPUBLICAN, sa se infiinteze un colectiv de lucru format din experti, denumit “BIROUL NATIONAL pentru STUDIU BUGETAR” asemanator cu cel ce activeaza, de cand a inceput criza, in Marea Britanie, care sa optimizeze IN MOD EXIGENT EXISTENTA STRUCTURILOR STATULUI, organigramele, statele se functii, precum si repartizarea judicioasa a fondurilor publice disponibile in functie de prioritati obiective. Acest colectiv de lucru trebuie sa aiba doar scopuri de dezvoltare social-economica si sa cuprinda specialisti (auditori) din toate domeniile de functionare a statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata) cu experienta dovedita, buna credinta, onoare, demnitate, putere de creatie si care sa manifeste multa stiinta si omenie in actiunile lor. Managementul public neperformant, “exercitat pe bijbite” sau “in interes personal ori de grup” trebuie inlocuit cu cel eficient si progresist. Este vremea când trebuie să ieşim urgent pe cale pasnica din această rutină politica, securistica, bolsevica, santajista, mocirloasa si paguboasa pentru destinul Romaniei. Consideram ca a venit timpul să punem capăt atat monopolurilor politice care functioneaza ca niste grupari infractionale de crima oragnizata de 28 de ani în stil bolosevic mimand democratia cat si “dictaturii pluraliste” care stimuleaza instalarea anarhiei .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger