AcasăNewsIohannis, dupa ce Dancila a sesizat CCR: Problema nu e constitutionala, e...

Iohannis, dupa ce Dancila a sesizat CCR: Problema nu e constitutionala, e politica. Romania nu are prim-ministru

Klaus Iohannis face tot ce are chef pentru ca stie ca nimeni nu ia masuri impotriva lui

La nici doua ore dupa ce sefa Guvernului anuntase ca s-a adresat Curtii Constitutionale, acuzand „un blocaj creat de presedinte” pe motiv ca de la Cotroceni s-a amanat prea mult un raspuns in privinta celor doua propuneri pentru ministerele Transporturilor si Dezvoltarii, Klaus Iohannis a iesit in fata presei cu un veritabil tir de sageti la adresa Vioricai Dancila.

„Se aude ca doamna prim-ministru a trimis o solicitare de rezolvare a unui conflict la CCR. Probabil, Curtea va da un raspuns, (…) insa dati-mi voie sa spun ca nu va rezolva problema. CCR nu are cum sa rezolve problema, fiindca problema nu este una constitutionala, este una politica. Si o sa va spun si care sunt cele doua cauze ale acestei probleme politice. Prima cauza este ca, de facto, Romania nu are prim-ministru. A doua cauza este totala inabilitate a PSD de a face politica, politica de orice fel”, a acuzat Iohannis.

Aducand in discutie faptul ca sefa Guvernului l-a sunat joi, pentru a-l intreba cand crede ca va da un raspuns propunerilor de ministri trimise la Cotroceni, presedintele a dat de inteles ca ar fi vrut ca dialogul sa decurga altfel. „M-as fi asteptat, in toata aceasta perioada, asa, printre vizitele pe care le face in strainatate, macar sa ma sune sau sa ma caute si sa intrebe (…) care este problema? Aceasta doamna, pur si simplu, nu intelege cum functioneaza statul. Noi nu suntem pusi aici sa ne trimitem hartii scrise de secretare (…) suntem aici pentru a rezolva problemele statului (…) asta se face inclusiv prin colaborare si prin dialog institutional”, a replicat seful statului.

362 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger