AcasăNewsIohannis, discutii cu vicepresedintele american, la Munchen

Iohannis, discutii cu vicepresedintele american, la Munchen

Aflat in Germania, unde a participat la un eveniment important – Conferinta pentru Securitate de la Munchen, ajunsa la editia cu numarul 55-, Klaus Iohannis s-a aflat fata in fata cu vicepresedintele american Mike Pence, cu care a avut, sambata, o intrevedere bilaterala.

In cadrul discutiilor, s-a abordat subiectul parteneriatului strategic Romania-SUA, din cate s-a aflat dupa intalnirea celor doi inalti oficiali. „Am reiterat importanta parteneriatului nostru strategic si a consolidarii pe mai departe a relatiei transatlantice, care este la un nivel excelent”, se mentioneaza intr-un mesaj pe pagina de Twitter a sefului statului, cu referire la intrevederea din cursul acestei zile.

Totodata, e de mentionat faptul ca in discursul sustinut in fata celor prezenti la Conferinta pentru Securitate, Klaus Iohannis a pus accent pe aspecte ce tin de NATO si de „provocarile” de pe Flancul Estic. „Pentru ca vorbim despre complementaritate si rolul pe care il are NATO in apararea noastra colectiva, nu putem ignora provocarile cu care ne confruntam pe Flancul Estic. In timp ce Uniunea Europeana isi pune in aplicare deciziile cu privire la sanctiuni – si ar trebui sa continue sa o faca cu strictete – este nevoie ca NATO sa isi intareasca in continuare postura de descurajare si aparare pe Flancul Estic. De aceea Romania sprijina ferm o coeziune crescuta pe Flancul Estic, intre nordul si sudul acestuia. Intr-adevar, regiunea Marii Negre, unde provocarile la adresa mediului de securitate sunt in crestere, apar din ce in ce mai des provocari la adresa mediului de securitate, dupa cum am vazut recent, are nevoie de o prezenta NATO mai accentuata”, a subliniat presedintele, in cadrul reuniunii la care a participat in calitate de sef al statului ce detine presedintia Consiliului Uniunii Europene.

sursa foto: presidency.ro

126 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce a inteles Mutalakul din Conferinta de la Munchen,slugile lui au afirmat=mintit ca el a deschis conferinta,dar a doua zi dupa,ca marile pericole sunt multe si asimetrice-sigur habar nu are ce sunt astea si cu ce se consuma de trei ori pe zi.Cat de mult s-o fi abtinut,de ras,vicele USA cand a discutat cu analfabetul nefunctional,stiind ca-i trebuie o luna de explicatii,meditatii ca sa inteleaga o iota.Deci,cine este generalul,cu cea mai mare distinctie militara a Germaniei,care a fost invitat de onoare la conferinta=Mutalakul Johannis,primul care si-a data seama,fiind si cherchelit rau si bine vopsit,a fost organul principal,actual al pndl-lui.Cand apare pe ecrane toate slujitoarele,damele etc. cad pe spate sau in alte pozitii si apoi intra in transa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger