AcasăNewsIohannis, discutii cu oficialii Comisiei de la Venetia: modificarile codurilor penale dezechilibreaza...

Iohannis, discutii cu oficialii Comisiei de la Venetia: modificarile codurilor penale dezechilibreaza sistemul judiciar

Dupa discutiile avute joi dimineata cu ministrul Justitiei, delegatia forului european aflata in Romania pentru doua zile s-a intalnit cu primul om in stat.

Dupa intrevederea dintre Klaus Iohannis si reprezentantii Comisiei de la Venetia, de la Cotroceni s-a transmis ca presedintele „a reiterat, in cadrul discutiilor, principalele probleme ridicate de noua forma a legislatiei penale, asa cum a fost votata de catre Parlament. In acest context, Presedintele Romaniei a aratat ca modificarile codurilor penale diminueaza predictibilitatea si dezechilibreaza sistemul judiciar, unul dintre efectele vizate fiind tocmai favorizarea unor politicieni cu dosare penale”. Totodata, din cate se mentioneaza in comunicatul Presedintiei, Iohannis „a subliniat ca modificarile propuse de actuala majoritate parlamentara risca sa compromita efortul de consolidare a sistemului judiciar din ultimii ani”.

Amintim ca vizita in Romania a reprezentantilor forului european are loc in cadrul pregatirii avizului Comisiei privitor la recentele modificari ale Codurilor penale adoptate de Legislativ.

sursa foto: presidency.ro

132 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger