AcasăNewsIohannis, despre Legea 304/2004: sunt obligat prin Constitutie sa o promulg/Ce solicita...

Iohannis, despre Legea 304/2004: sunt obligat prin Constitutie sa o promulg/Ce solicita Parlamentului

Pe langa criticile aduse Coalitiei si mentiunile ca a facut mai multe sesizari la CCR in cazul celor trei legi ale Justitiei, presedintele a anuntat, joi dupa-amiaza, intr-o declaratie sustinuta la Cotroceni, ca va promulga actul normativ ce vizeaza organizarea judiciara.

„Reamintesc ca am cerut in mod repetat reexaminarea acestor legi de catre Parlament, am trimis sesizari Curtii Constitutionale si, cum am spus inainte, am sesizat Comisia de la Venetia. Dupa finalizarea tuturor procedurilor posibile de contestare, presedintele Romaniei este, insa, cel care trebuie sa promulge legea. In acest moment, in privinta Legii 304/2004, modificata, legea care priveste organizarea judiciara, am epuizat, din pacate, toate caile constitutionale pe care le am la dispozitie si, prin urmare, sunt obligat prin Constitutie sa promulg aceasta lege”, a tinut sa mentioneze Klaus Iohannis.

Totodata, primul om in stat a cerut Legislativului ca, in toamna, sa corecteze aceste acte normative. „Asta insa nu inseamna nici pe departe ca parcursul acestei legi s-a finalizat, s-a terminat. Nici vorba! In virtutea atributiilor fundamentale pe care mi le confera Constitutia, solicit in mod expres Parlamentului Romaniei ca imediat ce se reia sesiunea parlamentara, sesiunea de toamna, sa reintroduca aceste legi in circuitul parlamentar si sa le corecteze, sa le corecteze asa cum solicita cei avizati. Este absolut necesar acest pas. Este imposibil de evitat. Este imposibil sa se mearga mai departe cu o lege care a fost contestata in multiple feluri si care a primit un aviz negativ inclusiv de la Comisia de la Venetia. Aceasta lege inca ridica multe probleme pe fond si contine dispozitii neclare, lipsite de coerenta, lipsite de previzibilitate”, considera Iohannis.

sursa foto: Facebook

77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger