AcasăNewsIohannis, cu caciula-n mana la PNL de dragul inca unui mandat

Iohannis, cu caciula-n mana la PNL de dragul inca unui mandat

Prezenta presedintelui la congresul PNL arata foarte clar ca Iohannis se teme alegerile prezidentiale din 2019 si isi simte pozitia de candidat unic al dreptei din ce in ce mai subreda.

Dupa ce a castigat detasat alegerile prezidentiale din 2014 in fata lui Victor Ponta, Iohannis a incercat sa se detajeze de PNL. In 2015 a ales chiar un guvern tehnocrat condus de Ciolos in dauna unei alternative liberale. Apoi, dupa esecul lamentabil al dreptei la alegerile parlamentare din 2016, Iohannis a uitat complet de PNL, preferand asocieri cu USR sau cu societatea civila. Dupa ce a castigat alegerile, Iohannis a incercat sa se distanteze cat mai mult de politica promovata de Basescu. A uitat de partidul care l-a adus la putere, a incercat sa joace constitutional si a devenit mai degraba un actor secundar al vietii politice. Aceste manifestari s-au oprit insa in 2017 iar trendul continua cu un Iohannis care merge la congresul PNL si se comporta ca presedintele PNL nu ca presedintele Romaniei.

Iohannis se intoarce plangand la PNL + PDL

Apropierea prezidentialelor ne arata un presedinte slab care nu a jucat strategic si este pe cale sa-si piarda functia dupa primul mandat. In aceasta ipostaza este Iohannis astazi, acesta este motivul pentru care presedintele s-a dus ”cu caciula-n mana” la congresul PNL.

Pe ultima suta de metri Iohannis isi doreste intremarea PNL iar cum acest lucru nu este posibil doar cu Ludovic Orban, apare, din nou, la varful puterii Vasile Blaga.

Practic, Iohannis a realizat ca are nevoie de structura teritoriala a vechiului PDL. Oricat de mult o sa cante el imnuri anti-coruptiei si oricat de simpatic este USR pe Facebook, niciun candidat nu poate castiga prezidentialele fara structura. Incepand de pe 4 august, Klaus Iohannis a intrat in campanie electorala. Orice gest sau declaratie a presedintelui trebuie tratata in aceasta cheie. Cel mai probabil, in viitorul apropiat vor aparea stiri despre unificarea dreptei, despre cum Iohannis este singura solutie viabila pentru prezidentiale si despre cat de bun si prezent a fost pana acum presedintele nostru in problemele tarii.

author avatar
Andrei Coman
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger