AcasăNewsIohannis cheama partidele la consultari, incepand cu PNL-ul

Iohannis cheama partidele la consultari, incepand cu PNL-ul

Dupa ce in prima faza a chemat la discutii la Cotroceni reprezentantii societatii civile si magistratii, inainte de a anunta ca va convoca referendum pe 26 mai, in ziua alegerilor europarlamentare, de aceasta data presedintele a decis sa invite la consultari reprezentantii formatiunilor parlamentare.

Un anunt in acest sens a venit de la Cotroceni, vineri dupa-amiaza, prin intermediul unui comunicat prin care opinia publica este informata ca seful statului a trimis, in cursul acestei zile, cate o scrisoare liderilor partidelor si formatiunilor politice cu reprezentare in Legislativ. Klaus Iohannis ii invita pe acestia „la consultari, la Palatul Cotroceni, pe tema situatiei din justitie”.

De remarcat este faptul ca aceste consultari vor avea loc pe finalul saptamanii viitoare, timp de doua zile, joi si vineri, lista nemaifiind deschisa ca pana acum – la precedentele discutii de la Cotroceni – de PSD, partidul cu cea mai mare reprezentare in Parlament, ci de PNL.

Din cate a mai transmis Presedintia, fiecare delegatie ce va veni la discutiile cu presedintele poate avea cel mult cinci persoane.

Programul consultarilor va fi urmatorul:

Joi, 11 aprilie 2019

Ora 15:00 – Partidul National Liberal (PNL);
Ora 16:00 – Uniunea Salvati Romania (USR);
Ora 16:45 – Partidul Miscarea Populara (PMP);
Ora 17:30 – Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (UDMR);
Ora 18:15 – Grupul parlamentar al minoritatilor nationale.

Vineri, 12 aprilie 2019

Ora 11:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
Ora 12:00 – Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE)

author avatar
Cristina Stefan
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger