AcasăNewsIohannis cere masuri urgente: Guvernul este incapabil sa gestioneze situatia pestei porcine...

Iohannis cere masuri urgente: Guvernul este incapabil sa gestioneze situatia pestei porcine africane

Klaus Iohannis nu se va potoli decat daca este suspendat si demis

In incercarea de a se gasi cat mai rapid variante pentru combaterea pestei porcine africane, care a ajuns si in Romania si a dus la sacrificarea a zeci de mii de porci, oamenii care au astfel de animale in gospodarii, dar si crescatorii din ferme asteapta sa vada ce solutii gasesc guvernantii.

La fel si seful statului, care a transmis miercuri un mesaj amplu prin care critica Executivul pentru felul in care a gestionat aceasta problema. Pe de alta parte, multi isi amintesc faptul ca in cadrul solicitarii formulate zilele trecute dinspre Palatul Victoria catre Cotroceni, privind convocarea de urgenta a sedintei CSAT, se avea in vedere nu doar rectificarea bugetara, ci si criza pestei porcine.

Revenind la reactia de miercuri a lui Klaus Iohannis, din comunicatul facut public de Cotroceni reiese ca primul om in stat „solicita Guvernului adoptarea de urgenta a tuturor masurilor necesare prin care sa fie stopata cresterea numarului de focare de pesta porcina africana (PPA) si trage un semnal de alarma serios asupra riscurilor majore generate de raspandirea exploziva a acestui virus”, acuzandu-se faptul ca „din cauza modului defectuos in care este gestionata aceasta situatie de criza,  Guvernul PSD i-a impins pe producatorii autohtoni in pragul falimentului”.

Continuand prin a prezenta cifre ce tin de raspandirea focarelor constatate la nivel national si de pagubele produse de pesta porcina, din mesajul remis de Presedintie se desprind urmatoarele concluzii: „starea de fapt actuala arata ca Guvernul este incapabil sa gestioneze situatia pestei porcine africane, care are consecinte foarte grave pentru economia romaneasca. La fel de grav este si faptul ca autoritatile responsabile nu au informat producatorii si populatia, la timp si eficient, cu privire la riscurile majore ale raspandirii virusului PPA. Prinsa in lupta cu Justitia, pentru a obtine subordonarea acesteia, guvernarea PSD a uitat sa se lupte cu pesta porcina africana, cel mai grav flagel cu care s-a confruntat zootehnia romaneasca pana in prezent”.

109 afisari

4 COMENTARII

  1. Toata Europa sa ajute ca daca ajunge vom deveni vegani. Trebuie gasit urgent ?vaccin sa salvam porcii.

  2. Vorba domnului ministru ce se intampla cu porcul roman i mai rau ca la colohaust. Trebuie inventat un ser antipesta.

  3. Bulgarii, ungurii, grecii, sârbii, ucrainienii ,etc., or fi rezolvat chestiunea pestei porcine africane ? Or acorda și despăgubiri de la guvern pentru cei „păgubiți” ?

  4. Se plictiseste iohanis asta,nu face nimic toata ziua(oare ce salariu are???)e si normal sa-si umple ziua si el cu ceva,ataca tot ce mai are in cap….puterea,o sa ti se infunde plana la urma cu invrajbirea asta care o provoci a romanilor contra romanilor,esti o rusine d-le presedinte!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger