AcasăNewsIohannis cere Guvernului "sa vina urgent cu solutii" in chestiunea recursului compensatoriu

Iohannis cere Guvernului „sa vina urgent cu solutii” in chestiunea recursului compensatoriu

Facand referire la doua subiecte importante la momentul de fata, pe langa votul pe acordul privind Brexit-ul, Klaus Iohannis a adus in discutie tema recursului compensatoriu.

Facand referire la discutiile aparute in ultima vreme in spatiul public referitor la „delicventi care au fost eliberati mai repede decat au avut sentinta, in baza a ceva ce se numeste recurs compensatoriu” si a unei legi in vigoare, presedintele a cerut masuri rapide. „Trebuie sa spun foarte clar si raspicat – siguranta cetateanului roman nu este negociabila. Asadar, trebuie sa tragem cateva concluzii si asta rapid si sa venim cu masuri care permit omului de rand sa stea linistit acasa si sa nu se teama ca un delicvent eliberat vine peste el”, a sustinut Iohannis.

Presedintele a insistat ca „solutia” nu este sa se caute „vinovati in alte guvernari” pentru aceasta lege. Si a subliniat ca asteapta o rezolvare de la Guvern si de la Ministerul Justitiei. „Solicit Guvernului sa faca, intr-un timp scurt, o analiza profunda si sa vina cu solutii. (…) se poate intra in procedura foarte rapid in Parlament. Se poate corecta legislatia (…) solicit Guvernului Romaniei sa vina urgent cu solutii pentru aceasta chestiune”, a subliniat preseidntele, miercuri, de la Cotroceni.

author avatar
Cristina Stefan
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger