Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Iohannis cere Guvernului explicatii, dar si un sistem de avertizare rapida a populatiei

Iohannis cere Guvernului explicatii, dar si un sistem de avertizare rapida a populatiei

Autor:

Dupa ce seara trecuta se declara “profund marcat de evenimentele dramatice care au avut loc” in vestul tarii, presedintele a transmis un nou mesaj, de aceasta data in cursul diminetii de luni. Intre timp, dinspre IGSU s-a aflat ca furia naturii a curmat 8 vieti, a ranit 137 de oameni si a produs pagube materiale insemnate.

 

iohannis 1 720x406 Iohannis cere Guvernului explicatii, dar si un sistem de avertizare rapida a populatiei“Furtunile care au lovit cu o violenta extrema Romania, in cursul zilei de duminica, arata vulnerabilitatile si ineficienta sistemului de prevenire a populatiei si reducere a riscului de producere a dezastrelor”, considera Klaus Iohannis.

Punand accent pe nevoia ca oamenii sa fie avertizati “in timp util” asupra unor pericole iminente, presedintele a cerut lamuriri dinspre Executiv. “Solicit Guvernului sa explice in cel mai scurt timp daca procedurile au fost respectate in astfel de cazuri si cine se face vinovat de neglijenta sau incompetenta. Trebuie sa aflam daca informarile meteorologice au fost emise in timp util si in conformitate cu amploarea fenomenelor naturale”, se transmite in comunicatul emis din directia Cotrocenilor.

“Sa ia urgent masurile care se impun”

Totodata, aflam ca presedintele cere Guvernului “sa ia urgent masurile care se impun pentru implementarea unui sistem de avertizare rapida a populatiei, dar si pentru perfectionarea procedurilor de management integrat al situatiilor de criza”.

Klaus Iohannis considera ca “absenta unui astfel de sistem reprezinta un factor de risc la adresa sigurantei nationale”, ca “existenta unui asemenea sistem ar fi putut evita tragedii ca cele petrecute in cursul zilei de duminica” si subliniaza ca “daca exista autoritati ale statului si persoane in functii publice care nu au actionat conform atributiilor, acestea sunt obligate sa raspunda in fata legii”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!