AcasăNewsIohannis, care stat de drept?

Iohannis, care stat de drept?

Daca limbajul colocvial si dictionarele de Drept nu foloseau sintagma stat de drept, despre ce mai vorbea azi Iohannis?

Firesc ar fi fost ca presedintele sa iasa la declaratii dupa propunerile facute de ministrul Tudorel Toader pentru modificarea legilor Justitiei. Sa accepte si cele mai incomode intrebari ale ziaristilor si chiar sa raspunda pertinent la ele. Nu, Iohannis a preferat sa taca – a cata oara? – si sa paseze treaba in seama vreunui consilier. A rezultat un comunicat de presa de toata jena. Ori prezidentul nu l-a citit, ori scribalaul vrea sa paraseasca functia si ii este peste mana sa-si dea demisia.

Daca limbajul colocvial si dictionarele de Drept nu foloseau sintagma stat de drept, despre ce mai vorbea azi Iohannis?

Nervos, foarte nervos, Iohannis reactioneaza fara pic de maturitate politica, mai rau ca atunci cand tara nu i-a tinut pardesiul. Ca un nataflet prea mult alintat si care tipa de trezeste toata strada cand i se ia din brate jucaria preferata. Iar jucaria, se stie, este aceeasi: statul de drept.

Promovati sub presiuni

De ce, una-doua, Iohannis baga statul de drept in fata, alaturi de lupta anticoruptie, nu e greu de ghicit. Sunt singurele lucruri pe care le poate invoca in orice ocazie, sunt superlativul absolut la care lasa impresia ca se raporteaza. Iar acum, cand Tudorel Toader, printre altele, propune eliminarea lui din ecuatia numirii procurorilor-sefi, sare ca ars. Si nu numai atat, caci si independenta Justitiei si lupta anticoruptie se duc la vale daca Parlamentul voteaza favorabil toate modificarile pe care ministrul le are in cap. Iohannis considera ca tragerea la raspundere a magistratilor este o amenintare la adresa acestora si ca actul de justitie nu poate fi infaptutit sub presiuni. Deja mi se face mila. Sa-mi fie cu iertare, dar deciziile ciudate, cu multi ani de puscarie nemeritati nu tot la presiuni s-au dat? De alta natura, evident. Cum de-or fi rezistat procurorii si judecatorii, si psihic, si pe functii, si cu o cohorta de promovari fugarindu-i prin cariera?

De partea cea mai proasta a baricadei

Statul de drept a fost creat de mine, da‘ i l-am lasat lui Iohannis sa aiba grija de el

Promovarea magistratilor dupa criterii de selectie mai dure este tot un atac la adresa stabilitatii Justitiei, considera Iohannis. La fel si infiintarea unei sectii de anchete speciale, deja vazuta ca un bau-bau al procurorilor si judecatorilor. La fel si supravegherea mai riguroasa a procurorilor de catre procurorii-sefi. La fel si restul de masuri propuse de Tudorel Toader, menite sa curete Justitia de rapanul abuzurilor si al potlogariilor. Dar, dincolo de toate acestea, dupa cum spuneam, cel mai tare doare impiedicarea lui Iohannis de a mai avea un cuvant de spus la numirile procurorilor sefi de Parchete. Statul de drept, in viziunea bizara a presedintelui, deja schioapata si e pe cale s-o incaseze si mai si la glezne. Iohannis uita insa sa precizeze despre care stat de drept pe care il apara e vorba. Cel infaptuit de Basescu, sufocat de amestecul grobian al SRI in Justitie? Cel in care arestarile se faceau dupa criteriul „cu cat mai ministru, cu atat ma bine”?  Cel in care spectacolele mitocanesti cu zdranganit de catuse erau mai frecvente decat stirile cu olimpicii la matematica? Cel in care se masluiau probe ce erau repede livrate televiziunilor, pentru deformarea adevarului? Sau cel in care Livia Stanciu, pe atunci presedinte al Inaltei Curti, ii asigura pe procurori ca le este aliat de nadejde? Te pomenesti ca e vorba de cel in care vanatoarea de lideri politici sa facea in numele anticoruptiei. Am mari rezerve ca s-a schimbat ceva, poate de acum inainte, cu modificarile propuse de Tudorel Toader. Iar Iohannis, si nu ma mai mira, s-a asezat din nou de partea cea mai proasta a baricadei. Dar si a vorbelor.

author avatar
Valentin Boeru
1.861 afisari

2 COMENTARII

  1. Baroniada este un fenomen feroce caracteristic fiintelor lipsite de ratiune, de logica fiind lacome si hulpave, lipsite de caracter, de omenie de smerenie si de mila. Baronii se imbogatesc fara limita prin politica salbatica, perversiuni si scheme mafiotice au devorat economia si avutia nationala au vandut pamantul tarii si i-au fortat pe romani sa emigreze ,dupa SIRIA ROMANIA ESTE PE LOCUL DOI PE PLAN MONDIAL. Baroniada s-a dezvoltat in Ro precum sclavagismul preistoric unde populatia predominanta este supusa dezorientat si spalata la creier, in localitatile si judetele sarace din toate p.d.v din zonele, in Moldova, Oltenia, Muntenia si Dobroge exceptand oarecum Banatul si Transilvania. DEBARONIZAREA, daca va mai apuca sa aiba loc pana la disparitia completa a statului, va fi un fenomen social-istoric deloc placut clasei dominante, asemanator tuturor revolutiilor petrecute pe mapamond pt a se face un salt social calitativ la nivel national si nimic mai complicat si asta se va intampla cat de curand in Ro. Doamne ajuta-i pe toti romanii de pretutindeni!
    In Ro, democratia nu este numai originala ci si mimata, POLITICA de stat este conceputa preponderent de catre SCELERATI, PARANOICI, IMPOSTORI, DEMAGOGI, DESFRANATI, TRADATORI, PALAVRAGII, INFANTILI etc. Cam aceleasi tipologii de oameni sunt patroni ori activeaza preponderent si in domeniul presei. Drept urmare SUVERANITATEA statului Ro e dusa, iar componentele SISTEMULUI SOCIAL romanesc au ajuns dupa 27 de ani de la evenimentele din decembrie 1989 la stadiul disolutiei totale, pentru ca acestea sunt organizate si functioneaza FARA a se tine cont de principiile MORALITATI, INTEGRITATII, COMPETENTEI PROFESIONALE, a respectarii valorii si demnitatii umane. Ro este administrata de rechini, cleptomani, golani si retardati, LEGILE sunt elaborate de puscariabili, penali, ticalosi, prostituati si ciocioline(masculine si feminine), JUSTITIA ii administrata de NEPUTIINCIOSI, TALHARI, HOTI si MAFIOTI, Biserica ii condusa de oameni de afaceri mai putin morali, in aceste conditii cand lipseste orice STRATEGIE NATIONALA cum si cine sa mai asigure bunul mers al unei societatii aflate in deriva de 27 de ani?!?…..Nu mai exista nici pic de autoritate in institutiile statului. Trebuie compusa, cu toate riscurile, o alta COMPOZITIE de GUVERNARE a statului formata din INDEPENDENTI apolitici, cu notoritate si nu din cei cu ordinaritate precum repenentii natiunii, nimfomanii natiunii, fetele botite ale natiunii, necesar alcatuirii unei societati elitiste, morale si normale in care sa fie respectate principiile firesti ale dezvoltarii in mod civilizat a oricarei fiinte umane si a demnitatii sale. Numai asa Ro va putea elimina din istoria sa neagra prezenta , TROACA POLITICA umpluta cu secaturi, gunoaie, zoaie si laturi umane. SUS PATRIA JOS MAFIA.
    Dupa 1989 Romania a fost capturata de de mai multe MAFII si de catre GRUPARI INFRACTIONALE DE CRIMA ORGANIZATA intitulate Formatiuni Politice sau PARTIDE POLITICE, care au devorat ECONOMIA NATIONALA si AVUTIA NATIONALA alungand in acelasi timp populatia din tara. LEGILE IN RO AU FOST ELABORATE DE BANDITII POLITRUCI ,nu in interesul general sau NATIONAL cum spunea IZMENARUL Oprea, ci in favoarea HOTILOR. Singura solutie pana la iscarea unei revolte sau a unei ciomageli sociale este SOLUTIONAREA RAPIDA SI SIMULTANA A DOSARELOR REVOLUTIEI SI MINERADELOR ocazie cu care sa se identifice vinovatii si clanurile lor si sa li se aplice pedeapsa PENALA cuvenita. Totodata CA SI CONSECINTA SE VA PUTEA APLICA PRINCIPIUL LUSTRATIEI in cadrul institutiilor statului (Agentiilesi Autoritatile Statului , Consiliile de Administratie ale unitatilor economice cu cap de stat nu vor mai fi populate cu SEMIDOCTII mostenitori ai teroristilor din timpul loviturii de stat dec 1989). FARA SA FIE SOLUTIONAT DOSARUL REVOLUTIEI IN ROMANIA EXISTA CRIMINALI carora li s-au atribuit titluri de REVOLUTIONARI SI CU MERITE DEOSEBITE carora li se platesc INDEMNIZATII CONSISTENTE DE PESTE 7.000 de lei lunar dar si facilitati (terenuri, spatii comerciale, reduceri de taxe si impozite, etc). . Toate aceste anomalii sociale au dus la conducerea tarii in stil AFRICAN, TRIBAL, MAFIOT si duc la ingroparea Romaniei. . Prin rezolvarea dosarului LOVITURII DE STAT din 89, se va constata ca putere politica de dupa 1989 a fost si ESTE ILEGITIMA! Prin rezolvarea dosarelor mineriadelor se va constata ca putere politica a fost si ESTE ILEGITIMA deoarece a organizat mineriadele pentru reprimarea opozantilor si ingroparea Ro! Prin rezolvarea dosarelor “privatizarilor frauduloase” se va constata ca ROMANIA A FOST JEFUITA CU SUTE DE MILIARDE DE DOLARI! CLASA POLITICA POSTCOMUNISM TREBUIE SA PLATEASCA PENTRU ESCROCHERIILE SI HOTIILE COMISE IN DETRIMENTUL POPORULUI.
    Cand vom intelege ca fraiele puterii politice si economice sunt in mana unor persoane fara CARACTER, fara constiinta si fara scrupule, fara demnitate, care nu poseda capacitatea de a-i intelege pe ceilalti, vom privi realitatea intr-o lumina noua fiind vorba de o plaga a raului care se intinde fara dificultati amenintand grav viitorul Ro. Pentru a ajunge sa conduca, un IMPOSTOR, un psihopat, un semidoct, unde legile sunt elaborate de TICALOSI pentru hoti si banditi, nu are nevoie de adeziunea majoritatii ci este de ajuns sa fie sprijinit de un grup de interese (MAFIE) care poate prin mijloace meschine neortodoxe sa gadile instinctele primare ale disperatilor, sa “orienteze” si sa conduca “populatia fara orizont” ca pe o turma de animale. In Ro EXISTA un mare RISC. Dupa modelul celor STRICATI aflati la putere toata societatea poate fi contaminata cu sceleratii morali si nu numai! Romania în toate timpurile sale istorice a avut nevoie de OAMENI de STAT cu vocatie, talent si daruire pentru interesul general. Acum mai mult ca oricand trebuie sa fie depuse eforturi concertate, atat din partea OAMENILOR POLITICI care pot dovedi CARACTER, CLAR VIZIUNE, CAPABILITATE si BUNA CREDINTA (ce lipsesc cu desavarsire) cat si din partea celor mai iluminati romani apolitici ai SOCIETATII CIVILE, pentru a concentra energiile pozitive la nivel national si a pune în operă gandirile si proiectele lor valoroase in vederea REDRESARII ROMANIEI care de 27 de ani datorita, BANDITISMULUI, IMORALITATII, SUBMEDIOCRITATII si IMATURITATII din SISTEMUL POLITIC, se află într-o continuă prăbuşire ABISALA.
    Numai consolidand instituţiile statului de drept si limitând puterea economică si politica a oligarhilor si impostorilor este posibilă schimbarea in bine a istoriei neamului si a dezvoltarii economice in interesul progresului general al Romaniei. Doar, diminuarea SARACIEI, eliminarea ANARHIEI (a comportamentului discretionar a unor farisei fata de norme) si limitarea PUTERII OLIGARHILOR va face posibila, garantarea diferenţei de opinie şi va asigura in acelasi timp capacitate adevărului de a combate pacatul, greşeala si minciuna precum si conditiile necesare eliminarii riscului de activare a oricarui tip de dictatura. Deoarece s-a dovedit ca in Romania TRANZITIA si HOTIA sunt fara de SFARSIT si ca DEPOLITIZAREA functiei publice este un obiectiv fundamental vital, pentru a face loc performantei politicilor publice si reformei in administratia statului in vederea gestionarii riguroase a banului public si utilizarii cat mai eficiente a resurselor bugetare, este necesar ca, la nivel REPUBLICAN, sa se infiinteze un colectiv de lucru format din experti, denumit “BIROUL NATIONAL pentru STUDIU BUGETAR” asemanator cu cel ce activeaza, de cand a inceput criza, in Marea Britanie, care sa optimizeze IN MOD EXIGENT EXISTENTA STRUCTURILOR STATULUI, organigramele, statele se functii, precum si repartizarea judicioasa a fondurilor publice disponibile in functie de prioritati obiective. Acest colectiv de lucru trebuie sa aiba doar scopuri de dezvoltare social-economica si sa cuprinda specialisti (auditori) din toate domeniile de functionare a statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata) cu experienta dovedita, buna credinta, onoare, demnitate, putere de creatie si care sa manifeste multa stiinta si omenie in actiunile lor. Managementul public neperformant, “exercitat pe bijbite” sau HOTESTE „in interes personal ori de grup” trebuie inlocuit cu cel eficient si progresist.Este vremea când trebuie să ieşim urgent pe cale pasnica din această rutină politica, securistica, santajista, mocirloasa si paguboasa pentru destinul Romaniei.
    Consideram ca a venit timpul să punem capăt atat monopolurilor politice care functioneaza ca niste grupari infractionale de crima oragnizata de 27 de ani în stil bolosevic mimand democratia cat si “dictaturii pluraliste” care stimuleaza instalarea anarhiei .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger