AcasăNewsIohannis, brudershaft cu ”penalii”

Iohannis, brudershaft cu ”penalii”

Seful statului ar putea constatat in curand ca oricat de mut ai fi, niciodata nu taci destul

Dupa ce a rupt tacerea doar pentru a o desemna pe Viorica Vasilica Dancila, Klaus Iohannis si-a regasit glasul si a fredonat din nou aria penalilor.

Seful statului ar putea constatat in curand ca oricat de mut ai fi niciodata nu taci destul

Evenimentul a avut loc dupa intalnirea de ieri a sefului statului cu sefii misiunilor diplomatice acreditati la Bucuresti. Carora presedintele le-a vorbit, evident, despre justitia independenta si statul de drept pe care el se chinuie (in deplina tacere) sa le faca sa dea roade si pe pamant romanesc. Luat de valul propriei elocinte, Klaus Iohannis a uitat de buna relatie parafata intre timp cu Liviu Dragnea si a decretat, in auzul ziaristilor, ca persoanele cercetate penal nu au ce cauta in Guvern. Opinie transanta si care vine la doar o zi dupa ce liderul PSD afirmase la randul lui ca persoanele care au dosare penale pot face parte acum din Executiv deoarece Guvernul Dancila nu va mai fi facut de ”alte institutii” ci doar de PSD. Cum Dragnea e un om serios, care se tine de cuvant atunci cand nu este vorba de programul de guvernare, iar pesedistii pot sa-si deschida o adevarata biblioteca nationala cu dosarele lor, este clar ca Iohannis va fi nevoit sa bea impreuna cu ”penalii” sampania care asteapta la rece investirea noului guvern. Ca doar nu o sa se impiedice asa o frumusete de coabitare de pripasirea pr langa fustele Vasilicai Dancila a 2-3-4 ministri urmariti penal. In fond, PSD-ul a facut si el tot ce a putut.

S-a uitat degeaba in zare, dupa Opozitie

Intr-un neasteptat acces de sinceritate, Klaus Iohannis a recunoscut ca democratia romaneasca schiopata rau la capitolul echilibru politic si asta din cauza ca sublima Opozitie lipseste cu desavarsire la apel. Concret, Iohannis a povestit cum a vrut el sa bage Opozitia in seama dar n-a avut pe cine: ”Cand am inceput consultarile (pentru desemnarea noului premier – n.r.), puteam sa chem doar coalitia majoritara. Dar voiam sa aflu toate parerile, ale tuturor partidelor. Recunosc ca mi-ar fi facut placere ca atunci cand am intrebat fiecare partid din Opozitie daca au vorbit cu ceilalti (restul formatiunilor din opozitie – n.r.), sa mi se raspunda ca da”. Desi reprosul facut de Iohannis este perfect justificat, actualul presedinte nu pare sa constientizeze ca si el personal a opintit din greu la distrugerea Opozitie. Asa, ca o scurta retrospectiva, ii amintim ca a pus PNL-ului ”capastrul” numit Alina Gorghiu imediat dupa ce a fost ales presedinte, a obligat PNL-ul sa-i verse lui Dacian Ciolos o parte din procente, l-a lasat pe acelasi Ciolos sa penduleze ca o musca beata intre PNL si USR – partid in panzele caruia Iohannis a suflat vant, tot in dauna liberalilor. ”Taci nu taci, culegi ce-ai semanat”, ar putea suna un vechi proverb ajustat cat sa ajunga pe potriva lui Klaus Iohannis.

author avatar
Simona Badulescu
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger