AcasăNewsIohannis, atac la PSD dupa discutia cu fostii detinuti politic din delegatia...

Iohannis, atac la PSD dupa discutia cu fostii detinuti politic din delegatia venita la consultari

Eugen Nicolicea a mers la Cotroceni, vineir in jurul pranzului, insotit de doi fosti detinut politic. Toti trei au facut parte din delegatia PSD care s-a aflat fata in fata cu Klaus Iohannis la consultarile pe tema justitiei.

Dupa discutiile avute cu acestia, Iohannis nu a ratat ocazia sa atace o data in plus PSD-ul, pe care il acuza ca s-ar „folosi de necazul acestor doi fosti detinuti politici”. Iohannis a subliniat ca si-a facut timp sa ii asculte pe cei doi. „Din delegatia pesedista au facut parte si doua persoane, fosti detinuti politici. Dupa partea oficiala de consultare, mi-am facut timp si i-am ascultat pe cei doi. Am auzit doua povesti de viata cutremuratoare si pot sa reiterez ce am mai spus: tortionarii comunisti trebuie sa fie trasi la raspundere si sa suporte consecintele legii pentru faptele lor. Dar, trebuie sa spun in acelasi timp ca incercarea PSD de a se folosi de necazul acestor doi fosti detinuti politici pentru a-si legitima asaltul asupra justitiei este o incercare de-a dreptul jalnica. Nu-mi imaginez ca cineva care a fost neindreptatit in perioada comunista, cineva de care si-au batut joc comunistii, cineva care a trait in perioada comunista iti doreste altceva decat o justitie independenta si o justitie dreapta. Si pentru ca romanii trebuie sa dea un raspuns asaltului pesedist asupra justitiei, convoc acel referendum din 26 mai”, a sustinut Iohannis, dupa incheierea consultarilor.

sursa foto: presidency.ro

author avatar
Andrei Coman
190 afisari

4 COMENTARII

  1. Pai masura increderii psd e Serban Nicolae care a spus”partizanii anticomunisi au subminat statul roman”
    Iar a ta e ca ai semnat urmatoarea ticalosie legea 217/215.

    2. Articolul 1 se modifică și va avea următorul cuprins:
    1. –

    Pentru prevenirea și combaterea incitării la ură națională, rasială sau religioasă, la discriminare și la săvârșirea de infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, prezenta ordonanță de urgență reglementează interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război.”

    3. La articolul 2, literele a) -c) se modifică și vor avea următorul cuprins:

    a) prin organizație cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob se înțelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care își desfășoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepțiilor sau doctrinelor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, precum ura și violența pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unor rase și inferioritatea altora, antisemitismul, incitarea la xenofobie, recurgerea la violență pentru schimbarea ordinii constituționale sau a instituțiilor democratice, naționalismul extremist. În această categorie pot fi incluse organizațiile cu sau fără personalitate juridică, partidele și mișcările politice, asociațiile și fundațiile, societățile reglementate de Legea societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și orice alte persoane juridice care îndeplinesc cerințele prevăzute la prezenta literă;

    b) prin simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe se înțelege: drapelele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum și orice alte asemenea însemne, care promovează ideile, concepțiile sau doctrinele prevăzute la lit. a);

    c) prin persoană vinovată de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război se înțelege orice persoană condamnată definitiv de către o instanță judecătorească română ori străină sau prin orice hotărâre recunoscută în România, potrivit legii, pentru una sau mai multe infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, precum și persoana din conducerea unei organizații al cărei caracter criminal a fost constatat prin hotărârea unei instanțe penale internaționale;”.

    e) prin holocaust pe teritoriul României se înțelege persecuția sistematică și anihilarea evreilor și a rromilor, sprijinită de autoritățile și instituțiile statului român în teritoriile administrate de acestea în perioada 1940-1944;

    f) prin Mișcarea Legionară se înțelege o organizație fascistă din România care a activat în perioada 1927-1941 sub denumirile de «Legiunea Arhanghelului Mihail», «Garda de Fier» și «Partidul Totul pentru Țară».”

    1Miscareqa Legionara nu era o miscare fascista ea era o miscare mistic religioasa. Ea a fost absolvita la tribumalul de la Nuremberg 1945-1955.
    2Petre Tutea, Mircea Vulcanescu, Bratianu, Maniu, Gafencu, Calciu,etc nu mai pot suferi aceiasi condamnare in favoarea unor 5ribunale bolsevic strambe.
    3 Pe teritoriu Roman sau controlat. Ardealul era sub Horty Bucovina era asimilata de nemti iar Transnistria era juma juma. Maresalul a interzis ducerea la munca a evreilor romani. E act.Toti evreii asasinati au fost executati pt crime militare. In rest dusi pe ascuns in Palestina fara stirea Reichului.
    In rest zbateri insipide politic pt prosti.

    Va bateti joc toti de neam.
    Sa ma pupati in cur toti!

    • Lol… Fascismul a aparut in Italia 1922,Legiunea in 1927 lar nazismul cu acte in regula in 1933…Deci Legiunea nu avea cum sa fie nazista mai ales ca Cristescu seful serviciului secret a maresalului a spus la interogatoriul bolsevicilor ca nu a existat nici-o crima sadica la abatorul Bucuresti, lucru confirmat si de comunitatea evreiasca. A fost o inscenare pt indepartarea lor caci nu doreau decat Basarabia nu vroiau mai departe in razboi. Prostanii de pe Wikipedia ai face nazisti si teroristi. Pt mintea lor la fel de scurta terorismul a aparut in anii 70 odata cu deteriorarea relatiilor din teritoriile ocupate intre evrei si palestinieni. Atunci la jocurile olimpice de la München un comando palestinian ataca satul olimpic si ucide 11 sportivi evrei. Atunci apărea notiunea de terorism si nu pe vremea legiunii. Adica o forma atipica de lupta.
      Si sunt raspunsuri pt toate. Boeru care l-a omorat pe Iorga a fost dupa experti istorici agent dublu. Unii zic neamt altii antonescianist altii britanic. Eu tind sa cred ca era ceka. Asa se face ca totii legionarii 45-55 sunt arestați de bolsevici mai putin Boeru care e dus in Germania unde traieste fericit pana la moarte. Sima s-a dezis de el si a adus omagii academicianului intreband cum a putut un agronom sa se strecoare in garda. La fel rebeliunea a fost regizata de nemti. Daca erau minim fascisti Sima era spanzurat la Nuremberg, nu murea in 93 in Spania… si nici nu mai colaborau americanii cu ei sau sa-i salveze in anii prigoanei. Ogoranu, Calciu, Plamadeala, Bartolomeu cateva nume de martiri salvati de americani probabil im limita celor 10% cat era convenit pe biletelul lui Churchill si contrasemnat de Satanlin.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger