AcasăNewsIohannis, arogant dar fara vlaga

Iohannis, arogant dar fara vlaga

Klaus Iohannis, diferenta dintre „Nu, Dragnea!” si „Jawohl, Europa!”

Graba cu care Iohannis a invitat partidele la consultatii nu are niciun suport. Nici legal, nici tehnic, nici practic. Orice justificare s-ar auzi dinspre Cotroceni este nula, indiferent cine ar formula-o.

Klaus Iohannis, diferenta dintre „Nu, Dragnea!” si „Jawohl, Europa!”

De ce au ajuns partidele acolo nimeni nu a inteles. Dupa cum nu s-a inteles nici ce au discutat. Iohannis a debitat aceleasi banalitati, nu inainte, insa, de a infiera lipsa PSD si ALDE, ridicand-o la rang de atitudine nesanatoasa.

Selfie cu Trabantul

Din nefericire pentru orgoliul lui de nestavilit, KWI nu are dreptate. Oricine are snaga ar fi procedat la fel. PSD si ALDE nu au facut altceva decat sa respecte o procedura usor de inteles. Cat timp Biroul Electoral Central nu emisese, pana in acel moment, vreun raport oficial cu rezultatele finale, semnat si adus la cunostinta tuturor, se cheama ca alegerile nu erau incheiate. Si atunci, ce sa caute acolo? Despre ce sa discute? Ca alte partide s-au dus ca la colinda de Craciun, este treaba lor. Fie au vrut sa-si arate slugarnicia, fie au vrut un selfie cu Trabantul elocvent ca un sas, fie au vrut sa se simta smecheri la un pahar din apa minerala de protocol. Ca un banc prost. Une ai fost? Aaa, nimic important. Am baut o apa cu Iohannis! Scuze, am gresit, corect este „sasul elocvent ca un Trabant”, ca sa-l citez pe colegul si amicul Razvan Boanchis. In fine, oricare ar fi motivul, este evident ca scopul real era formarea coalitei anti-PSD. Si, surprinzator, Iohannis s-a asezat in motul ei, repetand aceeasi poveste plictisitoare cu criteriile de integritate si condamnarea lui Dragnea. Ce aroganta ieftina!

Pres la picioarele Europei

Ca Basescu a profitat de ocazie ca sa tina, pur si simplu, o conferinta de presa de la Cotroceni, cu tema „Eu, prim-ministru”, nu mai mira pe nimeni. La cat tupeu are in el te astepti la orice. Ca PNL doar ca n-a strigat „Jos, Dragnea!”, iar nu mira, dupa cum nu mira nici bucuria USR de a fi anti-Dragnea. Mira insa atitudinea lui Iohannis, cu o zi inainte, la intalnirea cu ambasadorii tarilor UE la Bucuresti. De ce a simtit nevoia sa vorbeasca iar despre nenumirea lui Dragnea? Trebuia sa dea raportul in fata unor cetateni care se subordoneaza, de fapt, unui ministru de Externe? De cand aceasta obligatie de gudurare la picioarele unei Europe care ba ne vrea, pentru ca nu mai are unde sa-si trimita refugiatii si sa-si desfaca marfa, ba nu ne vrea – in Schengen – daca nu ii dam portul Constanta? De exemplu! Iohannis a pierdut inca o ocazie de a se impune, lasand snaga politica sa i se scurga din vene. Dar si pe cea de a mai face o excursie la ciorba familiala de perisoare, blocand circulatia.

author avatar
Valentin Boeru
1.859 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sascazul s-a facut a nu stiu cata oara de cacao,cred ca a inceput sa coboare sub nivelul haznalistului basau,ajungand sa-l propuna pe acesta premier,parca aceasta functie ar fi denumirea unui wisichi bun numai cu gheata,ca sa nu merga in doua labe bautorul fost pres.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger