AcasăNewsIohannis are dreptate

Iohannis are dreptate

Nu morala ar fi o problema, dar nu scrie despre ea in lege

Intrebat recent in ce fel comenteaza decizia judecatorilor brasoveni care au stabilit, odata pentru totdeauna, ca dobandirea casei pierdute de Iohannis s-a facut in mod fraudulos si, mai ales, cum raspunde problemelor de morala ce i se imputa, Klaus Iohannis a fost mai sincer ca la depunerea juramantului de presedinte: „aceste lucruri nu sunt scrise in acea decizie si pot sa-i asigur pe toti ca n-am niciun fel de problema morala”.

Nu morala ar fi o problema dar nu scrie despre ea in lege

Raspunsul lui transant m-a facut sa-l indragesc. Deja il vad ca pe omul descurcaret, in care siretenia morometiana face casa buna cu golaneala explicatiei din filmele americane tembele, cand John este prins imperechindu-se cu bona : iubito, nu este adevarat ce vezi, dar pot sa-ti explic!

Asa te vrem, Moromete!

In fond, Klaus Iohannis are dreptate. Decizia pe care o invoca nu face nicio mentiune  despre faptul ca, pierzand casa, ar trebui sa dea vreun ban inapoi. Si apoi, cui sa dea? Nu scrie ca ar fi fost imoral sa incaseze niste venituri prin inchirierea unui imobil care, de fapt, nu i-a apartinut in deplina legalitate. Ce sa-i imputi? Nici despre moral, imoral sau amoral nu se pomeneste vreun cuvant, nu se dau nici macar definitiile din DEX, ca sa inteleaga si el despre ce este vorba. Si atunci, de ce sa isi faca probleme cu morala, atat timp cat nu se explica cine este, ce vrea si care este rolul ei in societatea iohannista mai mult lateral dezvoltata? Or, ca sa priceapa toata lumea cartitoare cum sta treaba cu nenorocita aia de casa, „evident fiind o decizie definitiva, irevocabila, ea va fi intru totul respectata”, declara Iohannis. Foarte misto! Adica ce? Asa te vrem, Moromete!

Nu e adevarat ce vezi!

Klaus ot Cotroceni are dreptate nu numai cu casa. Hai ca deja tara a facut o obsesie din asta! Are dreptate si in privinta a ceea ce unii numesc insultarea intregului Guvern. Nu scrie nicaieri ca nu are voie sa-i mascareasca pe demnitari, facandu-i penali. Nu e interzis prin lege nici sa se joace de-a presedintele in asteptarea unui alt mandat, dupa cum nu ii este interzis nici sa adreseze urari de prosperitate unui popor care vine in cap de saracie. Dom’le, el are dreptate sa ne vrea binele. Ca nu i se leaga, asta e altceva. Si are dreptate si cand spune ca lupta impotriva coruptiei trebuie continuata, chiar daca nimeni nu a zis ca trebuie oprita. Daca nu vorbeste de anticoruptie si la festivalul potcovarilor sau la ziua parsilor cu blana ruginie, unde sa mai vorbeasca? Dar cea mai multa dreptate a avut-o cand a declarat, prin juramant, ca va apara democratia, drepturile si libertatile tra-la-la si iar asa. Cred ca era vorba si despre dreptul romanilor de a avea Guvernul pe care l-au ales. Dupa un an s-a razgandit si si-a adus unul care a pus tara pe butuci. Acum, il vrea si pe al pesedistilor jos, nici asta nu e bun. Imi vine s-o dau in hahaiala, amintindu-mi de filmele in care John, prins peste bona, striga catre nevasta: iubito, nu este adevarat ce vezi, dar pot sa-ti explic!

author avatar
Valentin Boeru
1.697 afisari

3 COMENTARII

  1. Ca sa il compari pe Iohannis cu Moromete si apoi cu John calare pe amanta trebuie sa ai o imaginatie nebuna. Felicitari, domnule Boeru!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger