AcasăNewsIohannis anunta ca sesizeaza CCR pe buget

Iohannis anunta ca sesizeaza CCR pe buget

Trimis zilele trecute din Parlament catre Cotroceni, in vederea promulgarii, proiectul de buget va ajunge pe masa judecatorilor constitutionali, ca urmare a sesizarii pe care o va face presedintele.

Nemultumit de bugetul pe anul in curs, si de anumite aspecte pe care le-a trecut in revista intr-o declaratie de presa sustinuta vineri, dupa ce noii ministri ai Dezvoltarii si Transporturilor au fost la Cotroceni pentru a depune juramantul, Klaus Iohannis si-a anuntat intentia de a apela la Curtea Constitutionala.

Dar si motivele care il determina sa faca un astfel de pas in privinta „Bugetului rusinii nationale”, cum l-a numit presedintele, vineri, in cateva randuri. Astfel, Iohannis a sustinut ca proiectul „nu doar ca pune in pericol economia romaneasca, are aspecte clare de neconstitutionalitate, nu se respecta obligatii asumate de Romania fata de UE, din care facem parte, se incalca unele drepturi fundamentale, s-a ignorat rolul Consiliului Fiscal, se aduce atingere principiului descentralitatii si principiului subsidiaritatii. Pentru toate acestea, voi sesiza astazi CCR pe bugetul 2019”.

Totodata, Klaus Iohannis a incheiat prin a mentiona ca „aceasi soarta o va avea si legea de aprobare a plafoanelor”.

author avatar
Cristina Stefan
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger