AcasăNewsIohannis, amendat de CNCD pentru folosirea termenului "penali"

Iohannis, amendat de CNCD pentru folosirea termenului „penali”

Tot la Cercul National s-a desfasurat, miercurea trecuta, si sedinta de bilant a DNA-ului. Si tot in orezenta lui Iohannis si cu Toader unul dintre marii absenti

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis, in sedinta de miercuri, sanctionarea primului om in stat cu o amenda de 2.000 de lei.

UPDATE: Redam in cele ce urmeaza, integral, comunicatul facut public dinspre CNCD dupa sedinta din 9 mai:

„Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in cadrul sedintei de solutionare a petitiilor din data de 09 mai 2018, a adoptat urmatoarea hotarare:

Utilizarea termenului “penali” de catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate a persoanelor care se afla in procedura judiciara fara a fi condamnati, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicata. S-a aplicat amenda contraventionala in cuantum de 2000 lei.

Vot 5 la 4

Utilizarea termenului de “festivalul inculpatilor” de catre procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, nu excede libertatii de exprimare, conform jurisprudentei CEDO in domeniu.

Hotarare adoptata cu unanimitate de voturi a celor prezenti.

Colegiul director recomanda ambelor pesoane sa evite formularile care sunt de natura sa afecteze dreptul la demnitate a persoanelor cercetate penal si in cazul carora nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

 

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii

09.05.2017

Bucuresti”

––––––

Totul, pentru folosirea de catre presedintele Iohannis – in spatiul public, in speta intr-o conferinta de presa – a termenului „penali”. Antena 3 anunta ca seful statului e decis sa conteste amenda in instanta.

152 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger