Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Iohannis: am divergente in foarte multe domenii cu guvernul, dar nu in pregatirea presedintiei romane pentru Consiliul UE

Iohannis: am divergente in foarte multe domenii cu guvernul, dar nu in pregatirea presedintiei romane pentru Consiliul UE

Autor:

La finele reuniunii extraordinare a Consiliului European in cadrul careia s-a si dat unda verde acordului privind iesirea Marii Britanii din UE, referindu-se la chestiuni interne, presedintele a dat un semnal cat se poate de clar in ceea ce priveste comunicarea cu Executivul pe tema preluarii, de la 1 ianuarie anul viitor, a presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

 

iohannis 5 720x479 Iohannis: am divergente in foarte multe domenii cu guvernul, dar nu in pregatirea presedintiei romane pentru Consiliul UEIn prima faza, a ales sa spuna ca “lucrurile se misca in domeniul pregatirii practice si logistice. Deci noi ramaseseram in urma cu cateva chestiuni de logistica, de dotari, deci chestiuni care trebuie sa functioneze din prima zi si mi s-a garantat ca aceste lucruri care au ramas cumva nelamurite, majoritatea au fost deblocate de noul ministru (al Afacerilor Europene-n.n) si lucrurile merg intr-o directie buna”.

Apoi, adus in discutie faptul ca obiectivul comun ar trebui sa fie un mandat prolific al Romaniei. “Eu am divergente in foarte multe domenii cu guvernul nostru, dar nu in domeniul afacerilor europene si nu in pregatirea presedintiei romane pentru Consiliul Uniunii Europene”, a sustinut Iohannis, duminica, de la Bruxelles. “Trebuie sa intelegem cu totii ca una este lupta politica interna, cu totul alta este presedintia pe care dorim sa o avem ca una de succes, a Consiliului Uniunii Europene, si lucrurile s-au inteles bine. Deci, inca o data, noi colaboram pentru Presedintie si ne vom prezenta bine, nu este aceasta o problema. Deci, eu nu am de gand sa transfer divergentele din politica interna in presedintie si nu cred ca exista astfel de preocupari nici de partea guvernamentala”, a conchis seful statului.

Nu au fost putini cei care au remarcat o schimbare de ton dupa ce presedintele spunea, saptamanile trecute, ca nu crede ca tara noastra e pregatita pentru preluarea acestei presedintii rotative.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!