AcasăNewsIohannis, afaceristul lui Tiriac

Iohannis, afaceristul lui Tiriac

Pe Tiriac l-a luat gura pe dinainte. Noroc ca Rares Bogdan n-a cerut amanunte

Pana acum, stiam de Klaus Iohannis ca a fost profesor de fizica intr-un targ de pe malul Cibinului. Apoi a ajuns inspector scolar si, in final, primar al Sibiului. Om simplu si cumpatat. Nu si-a cumparat toate casele odata, ci pe rand, pe masura ce sibienii deveneau tot mai staruitori in a-i plati meditatiile la preturi de lux si, bineinteles, il mai ajutau si parintii cu ciocolata pe care i-o trimiteau din Germania. Eu ma emotionez la atata sensibilitate si ma pregatesc s-o dau in lacrimi.

Presedintele sufera de amnezie n a declarat nimic despre afacerile lui cu Ion Tiriac

Dupa ce a devenit presedinte, am inceput sa aflam ca povestea cu casele era atat de incalcita incat Justitiei i-a luat 17 ani sa-i spuna de la obraz „Iohannel, las-o dracului de smecherie ca pute a ciordeala!”. In termeni juridici, evident, pentru ca urechile lui delicate nu suporta nici vulgaritatile si nici asemenea vesti.

Moderator cu norma de tacere

Abia dumica seara mi-am completat cunostintele in materie de Iohannis, cand, invitat fiind la Realitatea TV, lui Ion Tiriac i-a iesit porumbelul din gura. Zice ca, in tinerete, a facut afaceri cu Iohannis pe vremea cand era primar. A facut doua, trei televiziuni pentru nemti.

Pe Tiriac l a luat gura pe dinainte Noroc ca Rares Bogdan n a cerut amanunte

Care nemti? Din Germania sau sasii din Romania? S-o luam metodic, dupa spusele miliardarului. Nu a facut afaceri cu primaria, ci cu Iohannis. Iohannis omul, Iohannis persoana fizica. Iohannis profesorul distrat, despre care sunt tentat sa cred ca a uitat sa dea fuga la Fisc sa declare cat a primit. Cum se numesc televiziunile, cine a venit cu banii si care a fost cota de participatie a fiecaruia nu a mai spus. Si nici rateul natiunii Rares Bogdan nu a intrebat, rolul lui de moderator constand in a face pe prostul si a nu intinde pelteaua cu subiecte care deranjeaza feng-shui-ul prezidential. Dupa cum nu a intrebat nici daca Iohannis era cameraman sau doar servea invitatii cu apa si cafea.

Dincolo de imagini

Cat costa o televiziune? Mult. Dar doua? Si mai mult. La trei televiziuni, romanul de rand deja se pierde, zerourile din coada il iau de creier si-l dau cu capul de masa. Avea Iohannis atati bani? Cert nu, nici daca dadea meditatii la fizica si judetelor limitrofe si baga la inchiriat tot Sibiul. De ce ar fi exclus, in asemenea conditii, sa nu-l fi sprijinit cel mai bun prieten al lui, Michael Schmidt, importatorul autoturismelor BMW in Romania? Nu se poate sa nu il stiti, Iohannis asculta de el mai mult decat de toti consilierii la un loc cu Andreas Huber, prieten intim si österreichische Konsul. In romana se traduce prin protectorul Holzindustrie Schweighofer. Ca pe vremea cand era primar Iohannis se plimba cu masina de la Auto Bavaria cadorisita de Michael Schmidt nu ar fi nimic, dar acesta, dupa cum colegul meu Catalin Tache arata cu un an in urma, este casatorit cu Veronica, sora lui Renato Usatii, cel acuzat de Guvernul de la Chisinau ca este finantat de FSB pentru a manca unionisti moldoveni pe paine la micul dejun. Fascinant de-a dreptul. Nu cred ca Ion Tiriac, afacerist serios, a mintit. O fi vrut sa bata apropoul de Fiscul evitat de Iohannis, dar nu stia cum sa apuce mata de coada.

author avatar
Valentin Boeru
2.359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger