AcasăNewsIohannis: "Aceasta remaniere, solutie slaba". Doua propuneri respinse -intre ele Vasilescu la...

Iohannis: „Aceasta remaniere, solutie slaba”. Doua propuneri respinse -intre ele Vasilescu la Transporturi

Presedintele a iesit in fata presei, in urma cu doar cateva minute, pentru o scurta declaratie pe tema anuntatei remanieri. Si a propunerilor facute de PSD pentru cele opt ministere la care doresc sa faca schimbari. Klaus Iohannis a anuntat ca a emis decretul de remaniere si ca da unde verde unui numar de sase din cele opt schimbari.

„Celelalte doua propuneri le consider nepotrivite si vor fi refuzate”, a declarat Iohannis, fara sa nominalizeze si fara sa ofere vreo explicatie. Studiind lista propunerilor inaintate Presedintiei a fost clar ca este vorba despre propunerea pentru Ministerul Transporturilor – Lia Olguta Vasilescu, fost ministru al Muncii – si, respectiv, pentru Ministerul Dezvoltarii, post ce vine la pachet cu statutul de vicepremier – pentru care fusese nominalizat Ilan Laufer.

Klaus Iohannis si-a inceput, insa, declaratia de presa prin a-si spune parerea despre propunerea de schimbare in randul echipei guvernamentale.  „Aceasta remaniere, dupa parerea mea, este o solutie slaba. Sunt in continuare de parere ca solutia corecta pentru Romania ar fi fost si este in contin solutia  – inlocuirea acestui Guvern care a creat foarte multe probleme Romaniei. Dar pana atunci, avem aceasta remaniere”, a sustinut presedintele.

Amintind ca la inceputul anului viitor, Romania preia presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, Iohannis a enuntat ca e nevoie de ministri performanti. „Sunt de acord sa se faca o remaniere, insa trebuie sa tinem cont de cateva lucruri aici – in primul rand este nevoie sa ne amintim ca ne aflam in fata unei provocari grele  – presedintia Consiliului Uniunii Europene – pe care o vom prelua de la 1 ianuarie 2019 poate sa duca la un succes la Romaniei, doar in masura in care ministerele isi fac treaba (…) si abordarea Romaniei este una coerenta. Concluzie – este nevoie de ministri care performeaza foarte bine”, a declarat Iohannis, inainte de spune ca a emis decretul de remaniere.

Si de a enumera propunerile pe care le-a aprobat – Les la Aparare, Buzai la Ministerul Muncii, Badalau la Economie, Breaz la Cultura, Petrescu – ministru al Comunicatiilor si Matei la Ministerul Tineretului si Sportului. Noii ministri urmeaza sa depuna juramantul in cursul acestei dupa-amiezi, in cadrul uneie ceremonii programate la ora 15.30 – din cate a mai anuntat Klaus Iohannis.

author avatar
Cristina Stefan
263 afisari

6 COMENTARII

  1. CEI DOI AU FOST REFUZATI CA FIIND FOARTE PROSTI , DAR CE TE FACI CU CEILALTI RAMASI MAI PUTIN COMPETENTI…..??? NU EXISTA OARE IN ROMANIA OAMENI DE EXCELENTA , CARACTER SI ONOARE IN FIECARE DOMENIU DE ACTIVITATE A VIETII ECONOMICO-SOCIALE BA DA DAR ACESTIA NU POT FI SI HOTI, SI MAFIOTI, SI TRADATORI, ETC

  2. Mare greseala ca i-a acceptat pe ceilalti sase. Sunt la fel de prosti ca si aia doi refuzati. Adica daca tot faci o treaba fa-o ca lumea, refuz pe linie nene! Pana or sa numeasca oameni capabili nu marionete!

    • Remanierea asta e o rafuiala intre clanurile din psd nu trebuia sa-i accepte pe nici unul

  3. Ce asa prosti e pezdele? Mie de jidani nu mi mila da de Lia Vulvuta mi mila ai mai dădea lui mana 5o de lei peste 1 an.

  4. A scăpat ieftin Pesdele ca dacă eram eu în locul plavanului nici pe Abramburica nu o numeam o demiteam și pe Veronica și îl păstrăm și pe Vifor la armata. Sa celebreze ziua sasului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger