AcasăNewsIohannis a tradat

Iohannis a tradat

Iohannis nu stapaneste nici aroganta romana si nici linguseala bizantina, ca atribute ale diplomatiei, ci doar tactica darii cu oistea in gard

Presedintele Romaniei nu este un personaj greu de descifrat. Mimica i se modeleaza doar pentru impresie artistica, atunci cand ii reuseste. In rest, nemultumirea i se citeste in coltul stang al gurii, vorbirea lalaita denota lipsa de acomodare cu textul discursului sau neintelegera lui, iar surasul fortat arata ca este nervos, nicidecum ca vrea sa se faca placut. Il citesti ca pe o carte. Niciun semn, insa, nu l-a dat de gol pana acum ca este apt si de tradare.

Iohannis nu stapaneste nici aroganta romana si nici linguseala bizantina, ca atribute ale diplomatiei, ci doar tactica darii cu oistea in gard

Declaratiile de acum doua zile, cu privire la Calin Popescu Tariceanu, la justitie, la cererile DNA care vor ajunge in Parlament arata, fara echivoc, ca Iohannis a tradat existenta unor mecanisme prin care Justitia si DNA i se subordoneaza.

A sarit calul

Ceea ce pana acum era o banuiala generala, nedovedita insa, ca DNA are o strategie de arestari pe spranceana din sanul partidelor incomode, acum, adevarul a iesit la iveala din gura presedintelui. Este limpede ca procurorii nu trimit la Parlament cereri pentru ajutor social, pentru distribuirea de butelii sau acordarea de concedii medicale. Solicitarile lor se refera strict la incuviintarea inceperii urmaririi penale sau retinerii unuia sau altuia. Cand declara ca este suficient sa vedem care vor fi cererile DNA care vor ajunge la Parlament in urmatoarele saptamani, pentru a ne da seama de ce a facut Tariceanu apelul la boicotarea DNA, treaba este clara. Dosarele exista, iar Iohannis stie si pe cine privesc, si continutul acestora. Sunt singurele dosare de a caror existenta a aflat? De ce trebuie sa stie presedintele cine urmeaza sa intre in morisca procurorilor sau i se va cere retinerea? Intra in atributiile lui asa ceva?  Nicaieri, in Constitutie, nu sunt prevazute asemenea drepturi. Iar indatoriri, nici atat.

Partidul de ingeri

Degeaba va incerca sa dreaga busuiocul. Lui Iohannis i-a iesit porumbelul din gura. Este mai clar ca niciodata ca exista niste mecanisme prin care poate controla si controleaza orice miscare, niste resorturi a caror existenta a tradat-o. Acum, chiar ca nu mai are importanta daca procurorii, in grup, in particular sau prin reprezentant se vad cu Iohannis, discuta la telefon sau isi trimit depese cu acesta prin porumbei calatori. Masinaria functioneaza. Dar te intrebi, firesc, daca nu cumva da si indicatii ca partidul prezidential sa fie protejat. E greu de crezut ca PNL, de cand cu Iohannis la Cotroceni si cu principiile de integritate, a devenit un alai de ingeri care se feresc sa cada in ispita mitei si a traficului de influenta, sau in pacatul abuzului in serviciu. Prea e cusut cu ata alba basmul asta al partidului incoruptibil. Mai mult ca sigur ca Iohannis s-a lasat dominat de starea de nervozitate generata de „discursul antijustitie” al lui Tariceanu, incat nu s-a mai putut controla. Gest impardonabil pentru presedintele unei tari. O poveste dezamagitoare cu un presedinte care, din alte surse, la Consiliul Europei este ba de o tacere de nezdruncinat, ba nu iese din platitudini, iar in tara, intr-o criza de nemultumire majora fata de cel de-al doilea om din stat, se da de gol cu fetele intunecate ale Justitiei. O justitie pe care, din cate se vede, ar vrea-o facuta de procurori, nu de judecatori.

author avatar
Valentin Boeru
3.007 afisari

7 COMENTARII

  1. Am citit aricolul si, pe nevazute, mi-am spus: e scris de Boieru, pentru ca doar el e idiot din nastere. Sigur ca tanti Codruta face si desface cu interes, dar sa mi-l lauzi pe Tariceanu, aceasta muma de hoti cum nici Iliescu, ori Nastase nu au fost, e prea de tot. Sau sa il acuzi pe adormitul de la Cotroceni de nu stiu ce, si asta e prea deplasat. Basescu a spus bine: Pe Klaus l-a luat gura pe dinainte, a spus un lucru si a formulat prost. E de notoritate ca vor mai fi cereri ale DNA catre parlament iar Iohanis la asta se referea, dar pe gazetarul oier nu il intereseava. Important, zice el, e sa il apar pe Tariceanu, ca prea e prost. Termin comentariul si merg sa vad daca autorul articolului e chiar cine am crezut?!

    • Ghici ce te da de gol ca esti frate cu Ion de Ion si Ierideazi, semnatari ai altor comentarii situate la mahalaua exprimarii?

  2. Domnule „Firicel”, poate ca ar fi bine sa va cenzurati cuvintele. Nu de altceva, dar niciun ziar nu angajeaza idioti. Va faceti de ras cu lipsa de logica.

  3. Cred ca Iohannis a vrut sa-i dea lui Tariceanu un ultim avertisment, da mai bine tacea din gura. S-a compromis cu ceea ce a spus.

  4. MIroase de la o posta ” echidistanta” acestui ziar. Ce presedinte v-ar intruni ” aprecierile „?Sunteti de-a dreptul penibili. Pe cei ” neinregimentati ” USD ii faceti cum va vine la gura, moliceanu-i „reprezentantul prostimii ‘ ALDE nu-i decat partidul de buzunar al PSD. Pe cine credeti ca prostiti ?

  5. IEU VA-M ZIS CA PROSTOVANUL EMIGRANT ARE SANGE DE SATAN IN EL.PAI A FURAT 6 CASE SI A VANDUT,PENTRU ORGANE,3 PUI DE ROMANI. LA 1 NOIEMBRIE IL DAM JOS CU 11 MIL.DE FLEGME INTRE OCHII SASII SI SANTALII. O SPURCATURA DE GHITLERIST,NU DECEBAL-IST,CA NOI ROMANII. SA PLECE,
    LA DRACUL SA-L IA,IN TARA LUI CRIMINALA=2 RAZBOAIE MONDIALE SI 100.OOO.OOO MORTI.HUO,SASIULE

  6. Iarta-l domane ca nu stie ce vorbeste, dar noi romani nu il putem ierat. De remarcat ca un proverb romanesc spune „Ca in fundul mutului zace naiba” se potriveste la presedintele nostru, el se da de gol fara sa vrea vezi si cazul cu spioni, eu cred ca el a semnat ceva la cererea SRI, dar nestiind termeni a semnat ca primarul. SRI inca tace de ce ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger