AcasăNewsIohannis a semnat decretele. Ministrii Fifor si Simon, la Cotroceni pentru juramant

Iohannis a semnat decretele. Ministrii Fifor si Simon, la Cotroceni pentru juramant

Nu a trecut multa vreme de cand liderul PSD anunta ca Mihai Fifor a fost propus pentur a prelua sefia Ministerului Apararii, dupa demisia lui Adrian Tutuianu, si, pe cale de consecinta, s-a desemnat si un nou ministru la Economie, pana sa apara si o reactie dinspre Cotroceni.

Mai exact sa se anunte ca presedintele Iohannis a semnat, in cursul acestei zile, atat decretul privind revocarea lui Fifor din postura de ministru al Economiei, cat si pe cel privind numirea acestuia din urma in functia de ministru al Apararii.

Totodata, seful statului a dat unda verde instalarii social-democratului Gheorghe Simon la Ministerul Economiei, prin semnarea decretului de numire a acestuia in functia de ministru.

Administratia Prezidentiala mentioneaza, de asemenea, faptul ca peste aproximativ o ora, si anume de la 15, urmeaza sa aiba loc, in Sala Unirii de la Palatul Cotroceni, ceremonialul in cadrul caruia noii ministri vor depune juramantul.

De altfel, in momentul in care a facut publice propunerile PSD pentru cele doua portofolii, Liviu Dragnea a precizat ca l-a informat inca de seara trecuta pe Klaus Iohannis despre cele doua nominalizari, ca presedintele „a fost de acord cu ele”, dar si ca primul om in stat i-a lasat sa se inteleaga ca „trebuie sa se inchida rapid aceasta situatie”.

sursa foot: Facebook/Klaus Iohannis

author avatar
Cristina Stefan
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger