AcasăNewsIohannis a refuzat titlul de cetatean de onoare al orasului Sibiu: "Poate...

Iohannis a refuzat titlul de cetatean de onoare al orasului Sibiu: „Poate la pensie!”

Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, a anuntat ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a refuzat titlul de cetatean de onoare al orasului Sibiu.

„Eu am vorbit cu domnul Presedinte despre aceasta posibilitate, dar mi-a spus ca inca nu este cazul. Doreste sa mai treaca ceva timp. Cum il cunosc, nici nu ma asteptam sa fie de acord. Stiti ca este o persoana cu foarte mult bun simt, o persoana modesta care stie ca toate trebuie facute la timpul lor”, a declarat Astrid Fodor, conform oradesibiu.ro.

Klaus Iohannis a fost primar al Sibiului timp de 14 ani, insa a precizat ca si-ar dori sa primeasca un asemenea titlu, de cetatean de onoare al orasului, eventual cand se va pensiona.

In schimb, presedintele Romaniei a amintit un episod mai putin placut din cariera sa de primar. In 2007, cand municipiul Sibiu a fost Capitala Culturala Europeana, Klaus Iohannis ar fi trebuit sa inmaneze titluri de cetateni de onoare mai multor personalitati, in calitate de edil.

Traian Basescu, presedintele de atunci al Romaniei, nu si-a ridicat nici pana astazi distinctia, actiune care i-a lasat un gust amar lui Iohannis.

„Ar fi fost oportun ca Traian Basescu sa-si ridice atunci titlul, cand Consiliul Local a decis sa-i acorde titlul de cetatean de onoare. De atunci a trecut foarte mult timp. Cred ca daca si-ar fi dorit intr-adevar acest titlu, banuiesc ca ar fi venit sa si-l ridice pana acum”, a fost mesajul transmis de Klaus Iohannis.

author avatar
Cristi Ionita
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger