AcasăNews Iohannis a punctat, de la Bruxelles, variantele pentru Brexit

 Iohannis a punctat, de la Bruxelles, variantele pentru Brexit

Desi joaca la limita si e in ofsaid de multa vreme, niciun arbitru nu il fluiera

Klaus Iohannis a subliniat, de la Bruxelles, ca e de parere ca „o sa fie o discutie deschisa pentru gasirea unei solutii, macar pe moment”. Declaratia a fost facuta pana ca presedintele sa ajunga sa participe la reuniunea din aceasta dupa-amiaza a Consiliului European, in cadrul careia se va discuta solicitarea pe care o formuleaza premierul britanic Theresa May, aceea de a se amana Brexit-ul pana in vara.

„Ne dorim un acord si o retragere ordonata si construirea unei relatii viitoare in beneficiul ambelor parti”, a anuntat liderul de la Cotroceni, inainte de a sublinia, transant, faptul ca „mingea este clar in curtea britanicilor, nu este la noi”.

Totodata, dupa ce s-a aflat ca Marea Britanie cere o amanare, pana pe 30 iunie, a Brexit-ului, Klaus Iohannis a punctat – joi dupa-amiaza, de la Bruxelles – ca exista trei variante in privinta unui astfel de pas facut de Marea Britanie – fie 22 mai, inainte de alegerile europarlamentare, fie 30 iunie – „varianta solicitata de Marea Britanie si o extindere pe o perioada m lunga, care, sigur, ar trebui foarte bine discutata”.

106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger