AcasăNewsIohannis a inceput prigoana evreilor

Iohannis a inceput prigoana evreilor

Presedintele nu isi poate tempera pornirile, gafand tot mai mult

Nu prea ai ce scuze sa ii gasesti lui Klaus Iohannis pentru felul in care a gandit si actionat. S-a lasat pacalit de o remaniere guvernamentala, cu momeala Ilan Laufer strecurata nevinovat la Ministerul Dezvoltarii, ba si cu functia de vicepremier pe deasupra. Laufer era propunerea partidului, in fond, si nu a fost pus degeaba pe lista. Doar neavenitii nu stiu cate poate face acesta, care ii este imensa plaja de relatii in lumea afacerilor de aici, din SUA, Israel si de oriunde. Si nu e vorba doar de mediul de afaceri, ci de relatii la modul general. Degeaba esti un afacerist genial, daca nu are cine sa-ti deschida usa.

Presedintele nu isi poate tempera pornirile gafand tot mai mult

Cum Romania trebuie sa se inscrie pe axa Washington-Tel Aviv, varianta Merkel-Macron dovedindu-se dezastruoasa prin subordonarea totala fata de un imperiu intrat de multa vreme in descompunere, numirea lui Ilan Laufer ar fi fost una cu bataie lunga. Dar Laufer este evreu si, din cate se pare, asta nu a placut deloc la Cotroceni.

Gest fara explicatii

Degeaba incearca acum Administratia Prezidentiala sa repare ce se mai poate, laptele a dat in fiert si s-a imprastiat pe tot aragazul. Refuzul numirii lui Laufer nu a venit insotit de vreo explicatie lamuritoare. Nici ca e prea tanar, nici ca nu ar avea experienta si nici macar ca a frecventat lumea mondena cu niste ani in urma si asta nu place pudibonzilor de la Cotroceni. Nimic. Absolut nimic. Iohannis l-a respins din considerente nedaclarate public, lasand loc interpretarilor care, acum, i se revarsa in cap.

Ilan Laufer a prins terenul liber si a marcat

Evident, Laufer l-a prins descoperit si a punctat. Cine n-ar fi facut la fel? A pus atitudinea presedintelui pe seama antisemitismului de care, voalat sau nu, acesta a mai fost acuzat. In fond, Ilan Laufer nu a facut altceva decat sa-si exprime punctul lui de vedere cu privire la gestul lui Klaus Iohannis, repet, ramas fara explicatii si la ora aceasta.

Chiar a vorbit gura fara el?

Dupa cum era de asteptat, Iohannis a mutat disputa in curtea PSD, acuzandu-l de propaganda toxica si de retorica nociva indelungata, care alimenteaza in mod constant discursul urii si tendintele xenofobe. Ar fi putut sa lectureze inainte comunicatul Administratiei Prezidentiale si sa-i pieptene continutul, insa imboldurile lui spre rafuieli si razbunari sunt mai puternice. Ilan Laufer, o mai spun inca o data, si-a exprimat opinia personala, nu un punct de vedere oficial al partidului din care face parte. In loc sa stinga un conflict care, la ora asta, probabil ca face inconjurul lumii, Klaus Iohannis a turnat gaz pe foc cu un comunicat care – de ce nu? – ne invita la meditatie si neplacute aduceri aminte. „Personajele care profereaza asemenea acuzatii scandaloase se descalifica automat si nu pot ocupa sub nicio forma inalte demnitati in statul roman”, se precizeaza in document. Pare mai degraba o nota autobiografica, daca tinem cont de faptul ca, la sfarsitul lui aprilie, presedintele declara ca „cine stie ce intelegeri secrete a facut Dragnea cu evrei”, cu prilejul vizitei in Israel. Vorbele, care mai bine ar fi fost inghitite, au starnit reactii dure din partea comunitatii internationale. Rabinul Menachem Margolin, presedintele Asociatiei Europene a Evreilor, a tras un semnal de alarma cu privire la un asemenea „limbaj incarcat cu conotatii si subtilitati sinistre”. Chiar si lui Bogdan Aurescu, consilier prezidential pentru politica externa, i s-a spus pe sleau de catre agentiile de lobby israeliene care monitorizeaza derapajele antisemite s-o lase mai domol cu spalarea de pacate a lui Iohannis, caci sintagma „a vorbit gura fara el” nu e acceptata.

Mediul de afaceri poate detona bomba

Daca adaugam si inversunarea cu care Iohannis respinge mutarea ambasadei Romaniei de la Tel-Aviv la Ierusalim, lucrurile prind un alt contur. Asta, cu atat mai mult cu cat cel mai important ziar din Israel, Jerusalem Post, a scos la iveala convocarea lui Iohannis la Berlin, din primavara, cand Angela Merkel i-a pus in vedere sa depuna toate diligentele ca ambasada sa nu fie mutata. Degeaba vorbeste Iohannis de recuperarea memoriei Holocastului si de distinctiile primite, imboldurile generate de ego-ul lui il dau de gol. Este un semnal de alarma inclusiv pentru mediul de afaceri israelian din Romania, care, in conditiile astea, este posibil sa nu se mai simta in siguranta. Iar asta duce la o tensiune pe care Iohannis ar fi trebuit sa o intrevada, caci este adeptul unei politici predictibile. Sau de data asta nu se mai aplica?

author avatar
Valentin Boeru
4.159 afisari

42 COMENTARII

  1. Ce vreti mai clara dovada ca Mutalakul este sluga stapanilor Coloniei si face totul ca sa le indeplineasca ordinele.Mai rau este ca aceste actiuni ale acestui furer inchipuit duc la destabilizarea tarii,cat de angajat si mercenar ar fi la straini,de fapt este un strain de interesele tarii,incat sa faci numai rau romanilor in cei 4 ani de mandat.Ar fi bine sa se opreasca numai la actiuni contra aliantei de guvernare nu si impotriva tarii,cu toate ca incalca Constitutia nefiind echidistant si un bun mediator intre institutiile statului.Mai are un an de guvernorat iar la sfarsit vom trage linie si vom constata ca a fost mai nociv decat precedentul personaj sinistru.

    • Plin de antiroamani pe fituica asta care ar zice mersi sa fim condusi de evrei. Iohannis simte ce vrea poporul de aia e atat de mare, poporul nu vrea sa fim condusi de evrei

    • Ilan Laufer l-a numit:/Klaus e antisemit/Noi, demult, l-am mirosit/E mai rău, este smintit. (Baciul moldovan)

    • Bine Iohannis inca 10 % crestere in sondaje cu respingerea papagalului de Laufer! Romanii sunt in extaz cand sobolanii imprastiati chitatie pe la tv!
      Oficati-va si puneti-va unghia in gat!

  2. Ziaristii nu-si pot tempera pornirile , gafand tot mai mult . DRAGNEA SE DELIMITEAZA TOTAL SI VIOLENT ARUNCANDU-L LA GUNOI PE LAUFER , MANECHINUL DEZBRACAT DIN MEN-S HEALT . CE SPUNE DRAGNEA : ” A fost UN INCIDENT DE SECURITATE . Nu se va mai intampla . Am avut o discutie cu Codrin Stefanescu , EU NU ADMIT CA IN SALA DE CONFERINTE DE PRESA SA MEARGA CINEVA FARA CA EU SA STIU .” Daca afla Dragnea de articol ? Boerii din presa sa fie extrem de atenti si vigilenti , ordinele trebuiesc executate intocmai si la timp , nu este timp de retractari , scuze penibile si invocari ale unor erori de comunicare ce aduc atingere si lezeaza interesele galactice ale mult iubitului conducator . Laufer a prins terenul liber Si a marcat UN AUTOGOL DEMN DE CASCADORII RASULUI !

      • Dragnea a spalat pe jos cu Laufer, omnul e un zero barat care astazi s-a facut de ras prin declaratiile lui. Daca-l numea Iohannis mare greseala facea, ne baga vipera in casa noua romanilor. Dar Iohaniis e atot stiutor si un adevarat as in politica interna si externa, nu cade el in capcanele astea.

      • SADEL , , limba boului e lunga dar nu poate vorbi . Din sfarcul ei ai mugit cu frenezie pe campuri ( de doua ori , scurt si cu vibratto ) in cel mai pur , curat , autentic , veritabil si adevarat stil animalic , mariti sa fi selectat pentru abator !

  3. Nu este niciun dubiu ca acest neavenit in fruntea tarii este un nazist veritabil. Uitati-va la el cum zambeste cu ironie, cu marsavie, cu cea mai profunda ura impotriva romanilor si a altora. Declaratia Lui Dragnea este oportunista si este total nepotrivita pentru ca il ataca tocmai pe cel pe care il propulsese in guvern. Lui Liviu Dragnea ii este frica sa se alature
    lui Ilan Laufer si sa fie de acord cu afirmatiile sale. De ce oare ? De ce domnule Dragnea, de ce esti las si oportuniste, cum esti de o viata intreaga. Stai linistit ca nazistul iti va veni de hac. Ai rabdare. Nazistul ne va veni la toti de hac atata timp cat il tinem in fruntea statului ca presedinte. Trebuia sa-l demiteti de mult pe acest nazist ranjit. Nu ati facut-o, asteptati-va randul.

    • Zambetul superior al lui Iohannis denota maretie nu ironie. Stie ca va iesi presedinte la pas de vals la anul, stie ca va matura cu jos rezistenta psd si poate cine stie va pune bazele unei dinastii cu un referendum de modificare a constitutiei care sa-i dea dreptul la un numar nelimitat de mandate

      • In sfarsit isi dau seama si lacheii de forta devastatoare a lui Iohannis. Realizam in sfarsit ca Dragnea e un conducator de paie cu morcovul adanc infipt, un iepure fricos care nu mai stie cum sa scoata camasa. Statul paralel e in plina ofensiva se deschid dosare peste dosare, Tariceanu a vazut pe pielea lui cum e sa te pui cu statul paralel, acum smiorcaie pe la colturi ca are inca un dosarel.
        Unde sant zmeii care ieri se bateau cu pumnul in piept ca eradicheaza statul paralel? S-au transformat in mielusei care vor fi maturati de marele Iohannis in drumul lui spre al doilea mandat

    • Iohannis in sfarsit s-a desteptat si a inceput sa le care pumni si picioare in gura disperatilor de la psd. Ilan Laufer reactie penibila, bocit si chitait pe la posturile tv dupa ce presedintele l-a pus la colt. Ce sa facem si noi daca nu putem mai mult..ne ofticam ca presedintele are multa barbatie, e popular, e idolul romanilor si face ce vrea el in tara asta

  4. Pe noi nu ne vor conduce niciodata everii nu putem ajunge atat de jos, presedintele a castigat 10 % in sondaje refuzand numirea asta, dar astia de la National inteleg ca de obicei totul pe dos

  5. Mi se pare un pic exagerat sa-i banuiesti pe pesedisti de genialitate, ar fi fost o raza, numai ca au venit repede cu delimitarile…Eu nu cred in discriminari negative, sau pozitive, nu-mi plac asociatiile minoritare de niciun fel, nici FDGR-ul continuatorul Grupului Etnic German (nazist), conform sentintei definitive, nici celelalte grupari minoritare, etnice, LGBT, ori de alta factura. Numai ca, deocamdata, lucram cu ce avem si avem o lege care pedepseste crunt antisemitismul si atitudinile ce ar jigni sentimentele evreiesti, avem o lege (neconstitutionala, dar, neatacata de vreun roman „verde”!) care ne condamna, inca o data, sfintii inchisorilor, oamenii de cultura morti in puscarii, sau dupa, in urma unor procese politice, nereabilitati de justitia „independenta” si n-avem nicio lege care sa apere romanul ca e roman, asa ca, daca Laufer s-a simtit discriminat, de la el asa se vede, mai ales ca i s-au dat si motive. As adauga si refuzul numirii lui Sevil ca are barbat arab (asimilabil cu „terorist”), apoi remarca dispretuitoare despre Dancila care se plimba in Arabia, sa nu uitam ca si arabii sunt semiti…De-asta n-am inteles de ce s-au delimitat pesedistii atat de repede de, totusi, legatura lor cu celalalt „partener strategic”. Mie nu mi se pare deloc normal , daca se dovedeste in instanta (ca, altfel, cum?!) ca Dulapau e antisemit, sa fiu in tabara „delimitatilor”, adica a antisemitului…mai bine, sa-l lasam singur. Pe bune, nu stiu daca e antisemit, dar, ca e nazist se vede cu ochiul liber, mai ales ca „romanii mei” au sarit din baie sa-l apere de evreul Laufer cu sloganuri antisemite sadea…In ce rigola a reusit „asta” sa arunce scena politica! Daca, numai un procent din iesirile lui publice s-ar fi intamplat „afara”, omul nu mai scotea capul in lume, la noi are galerie, indiferent de enormitatea debitata sau cocalareala pe care o demonstreaza. Si aia cu „ni-l meritam, ca l-am ales” e alta tampenie, in primul rand ca nu l-am ales, dar iti trebuie un pic de scoala si de logica sa intelegi asta, apoi, poporul asta cam ingite ce-i baga altii pe gat, oricum, Basescu e „razbunat”, fix, ca-n bancul ala cu evreii, „se poate si mai rau decat sa fii spanzurat, ca inainte te jupoaie de viu”…
    P.S. Pe langa iesirile isterice antisemite (pe bune!) in apararea iohanisului, ma incearca amaraciunea ca niciun roman n-a iesit public sa-i faca un rechizitoriu acestui individ ce are pretentia ca ne reprezinta, dar ne-a jignit si umilit public cu fiecare ocazie. Si vreau sa-mi cer scuze de la sibieni ca i-am banuit pe toti de „marginime” ilota, cand, s-a dovedit, oamenii au luptat cu loaza, dosarele alea multe s-au facut, totusi, la plangerile locale…

    • EXCELENT COMENTARIU! Cind iti citesc parerile(indiferent de articol),UNEORI, nu dai dovada de mizantropie !

    • Astept cu nerabdare si alte comenarii ACIDE,sa aiba motive #-gistii de unghii in gati ! Acelasi J (Jupiter) te saluta !

      • Jupiter , iti dai pupici in oglinda si te aprobi singur ? J , Jupiter si mizantropul desavarsit , nu cumva sunt aceeasi persoana ? Mizantropul tot mizantrop , pana la intalnirea cu Stalin !

        • GRESIT ! Ti-ai dat cu stingu’in dreptu’ ,se mai intimpla ! Asta denota ca esti nou pe aceasta pagina altfel ai fi vazut diferenta !

    • Harachiri in grup in psd dupa ce luminatul Iohannis le-a respins propunerile de tembeli si spalati pe creieri la ministere. Disperate totala dat cu capul de pereti si tavaleala pe jos in chinuri prin presa si pe la tv. Iohannis a demostrat ca e un adevarat as in politica interna miscare de geniu brava!

  6. Am trait s-o vad si pe asta… Aseara la TVR1, Cristoiu, infractorul Rosca Stanescu si Mirel Curea tzipau din toti bojogii ca Johannis e antisemit, desi doar cu cateva ore mai devreme, presedintele comitetului evreiesc din SUA, cea mai puternica organizatie evreiasca, care i-a dat si o distinctie lui Johannis anut trecut tocmai pentru antisemitism, afirma ca Johannis poate fi banuit de orice doar de antisemitism nu!!!

  7. Kennedy , vezi ca te reimpusca romanii , esti un trolete de duzina , ce-are luna cu prefectura si amesteci Papa si The Jesuit Order in comentariile pe marginea articolului lui Boeru ? Dispari , puti a mancurt lesinat dupa borcanul de stevie !

  8. Dragbea conducatorul de paie care nu mai stie sa traga sforile. Scandal dupa scandal in partid. Iohannis le da pumni in gura si suturi in fund fara numar fara numar!

  9. Romanii vor sa fie condusi de statul paralel nu de Dragnea! Statul paralel va invinge! Fraierestenii la bulau!

  10. bateti cimpii cu rastalmaciri ! daca Iohanis ar fi avut ceva cu evreii atunci l-ar fi respins inca din guvernul trecut din care a facut parte dar Ilan a fost dat la gunoi chiar de psd deci antisemit nu este presedintele ci chiar Dragnea ,cel ce hotaraste cine si cum vine in fata Presedintele l-a respins pt simplu fapt ca asta NU a FACUT NIMIC ! il laudati pt relatiile lui dar la ce bun ? Romania nu a simtit nimic benefic de pe urma lui Poate fi un pion al mosadului ! ca prea se invirtesc multi evrei pe linga psd Sa ne amintim de firma care a vinat-o pe Codruta ca sa o compromita , de echipa de campanie evreiasca a psd-ului de consultantii evrei ai guvernului ( de ce trebuie asta ? ) de evreii care se invirteau pe 10 aug pe linga demonstranti ( chiar daca au incasat-o din greseala ca de … psd are vesnice probleme de comunicare ) si citi or mai fi Si sa nu uitam promptitudinea hotaririi psd de a muta ambasada Romaniei din Isdrael Cam multe legaturi prietenesti, nu-i asa ?!?

  11. Azi-noapte , la intrunirea de la Baile Felix , un grup de parlamentari PSD in frunte cu Titus Corlatean a fost intampinat la aeroportul Oradea de o multime de protestatari care au scandat indelung : ” Sunteti un partid de hoti , de corupti si mafioti !” , ” Jilava , Jilava sa va manance !”, ” Ale , ale , o dorinta sincera , PSD la carcera !” si ” Rusine , rusine sa va fie !”. Pesedistii au interzis in Ardeal , sa vedem daca are curaj Dragnea sa fie prezent la 1 dec.2018 , la Centenarul Marii Uniri de la Alba-Iulia… ?! P.S – Ministrul Sova de la Transporturi se razbuna : DA IN VILEAG HOTII DE SUTE DE MILIOANE DE EURO IN BENEFICIUL REGIMULUI PSD . E GROASA !

  12. Cum sa pui ma un playbou de revista le axe imaginare? Mai sănătoasă e o axa cu Basarabia și Bucovina de Nord care formau acum 100 de ani România Dodoloata. Cu siguranță sunteți din cei 15% din tineri romani care nu știu ce se întâmplă pe 1 decembrie și imaginați axe. AMERICA ARE O SINGURA AXA. NATO. ~totul se rotește în jurul ei~restul, nu exista.

  13. Bai, postacilor iohannisti, voua va face clisma cu iaurt la instructaje? Ganditi ca niste cururi slobode.

    • Zise postacul de serviciu al psd dupa ce Dragnea i-a mai dat un purcel si o troaca de laturi

  14. „Evreii se vor mântuiți pana la urma când vor trece la ortodoxism”-Sfântul Închisorilor basarabeanul Valeriu care are în gura o ➕ cruciulița de argint înmormântat în groapa comuna la Tg. OCNA.

  15. „Evreii se vor mântuii pana la urma când vor trece la ortodoxism”-Sfântul Închisorilor basarabeanul Valeriu care are în gura o ➕ cruciulița de argint înmormântat în groapa comuna la Tg. OCNA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger